ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ادامه جنگ و خطر جدا سازی قومی در سوریه

ایرج ادیب‌زاده - اگر عربستان و ترکیه با کمک غرب یک حکومت بنیادگرای سنی اما طرفدار غرب در برابر بنیادگرایی شیعی در ایران دایر کنند، خواست دمکراسی و سکولاریسم در منطقه چه می‌شود؟

بحران سوریه به زخم بزرگی بر پیکر خاورمیانه و شاید جهان مبدل شده است. اوضاع این کشور پس از پنج سال جنگ به جایی رسیده که باید همه طرفین برای آن راه‌حلی پیدا کنند. ماجراجویی اردوغان و بمباران مواضع کردهای سوریه، اعلام آمادگی عربستان و متحدانش برای ورود زمینی به جنگ در سوریه، ادامه عملیات هوایی روسیه جایی برای خوشبینی در اجرای آتش‌بس و تلاش‌های دیپلماتیک باقی نمی‌گذارد.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا یکشنبه ۲۱ فوریه گفت که او و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به توافقی موقت بر سر شرایط ترک مخاصمه در سوریه دست یافته‌اند اما مسائل حل‌نشده هم‌چنان باقی هستند. درهمین روز بیش از ۱۴۰ نفر در چند انفجار انتحاری در شهرحمص و منطقه «زینبیه» درحومه دمشق کشته شدند

داعش مسولیت انفجارها را به عهده گرفت  طی پنج سال جنگ در سوریه بیش از ۲۶۰ هزار تن کشته و بیش از هفت میلیون تن آواره شده‌اند.

رادیو زمانه برای بررسی بحران در حال گسترش سوریه، پرسش‌هایی را با دو کارشناس و تحلیلگر منطقه امیر طاهری و علیرضا نوری‌زاده در میان می‌گذارد که از این قرارند:

● تنش‌هایی که بین روسیه و ترکیه وجود دارد با کوچکترین رویداد و انحرافی می‌تواند به درگیری نیروهای روسیه وترکیه منجر شود. در چنین حالتی ناتو - پیمان اتلانتیک شمالی - که ترکیه از اعضای آنست برابر چالش بزرگی قرار نمی‌گیرد؟

● کوشش‌های دیپلماتیک برای برقراری آتش بس در سوریه ادامه دارد. چقدر می‌توان به اجرا و ادامه آتش‌بس امیدوار بود؟

● موضع جمهوری اسلامی در وضعیت کنونی سوریه چیست؟

● آیا عربستان و ترکیه با کمک غرب ممکن است یک حکومت بنیادگرای سنی اما طرفدار غرب در دمشق ایجاد کنند که در برابر بنیادگرایی شیعه در ایران قرار گیرد؟ در آن صورت چه چشم انداز و انتظاری از خواست دمکراسی و سکولاریسم در منطقه می‌توان داشت؟

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • امین

    سپاس بسیار از زمانه؛ عالی

  • صادق

    این چه گفتگویی که هر دو نفر با هم موافقند؟ اگر قرار بود هر دو یک حرف بزنند، یک نفر هم کافی بود، چه نیازی به وجود دو نفر؟ لابد طرفدار دموکراسی هم هستید و حامی تضارب آرا!