ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تکرار خطا در اتاق عمل؛ این بار مرگ نوزاد ۴۵ روزه

در بیمارستان کودکان مفید تهران، نوزاد ۴۵ روزه‌ای در حین عمل جراحی با افت فشار روبه‌رو شد و ناگهان جان خود را از دست داد. نوزاد اشتباهی گاز CO2 تنفس کرده بود.

در اتاق عمل شماره یک بیمارستان کودکان مفید در تهران، روز دوشنبه، سوم اسفند، نوزاد ۴۵ روزه‌ای در حین عمل جراحی با افت فشار روبه‌رو شد و ناگهان جان خود را از دست داد.

به گزارش همشهری آنلاین، به دنبال این حادثه بلافاصله اقدامات لازم در خصوص تشخیص دلایل این مرگ ناگهانی صورت گرفت.

مطابق بررسی‌های اولیه مشخص شد که به دنبال افت فشار اکسیژن مرکزی بیمارستان و یا اختلال در دستگاه اکسیژن رسانی، کپسول گاز CO2 که اشتباهاً در محل قرار داشته، وارد مدار تنفس اتاق عمل شده و باعث مرگ نوزاد شده است.

مرگ این نوزاد در حالی صورت گرفته است که چندی پیش در ۲۶ بهمن، خبر سوختگی شدید مادری هنگام عمل سزارین برای به دنیا آوردن دوقلوهایش در بیمارستان چمران رسانه‌ای شد.

ماجرای سوختن این زن از این قرار بوده است که در حین عمل سزارین به او کپسول گازی به‌اشتباه وصل می‌شود که در دستگاه بیهوشی گاز گرم شده و استنشاق این گاز موجب سوختگی شدید از ناحیه صورت، دهان، مجاری تنفسی و ریه می‌شود و بیمار به کما می‌رود.

رسول دیناروند، رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران، روز یک‌شنبه دوم اسفند به خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گفت: «متأسفانه سیلندر اکسیژنی که برای این مادر استفاده شده، رنگ آمیزی شده بوده و مربوط به گاز CO2 بوده است که بعداً رنگ آن را تغییر داده‌اند.»

در شرایطی چنین تخلف‎هایی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ایران روی می‌دهند که رسیدگی به پرونده‌های آن‌ها بدون شکایت شخص بیمار در دادگاه ممکن نیست. نزدیکان بیماری که فوت کرده، به کما رفته و یا قدرت تکلمش را از دست داده است باید این را به مجاری قانونی اثبات کنند و قیم او بشوند.

همچنین به گفته مازیار مهدوی‌فر، پزشک، جرایم پزشکی تعریف علمی و جداگانه‌ای در سیستم قانونی ایران ندارند و همانند سایر جرایم شغلی از عباراتی همچون «قصور» و «ترک خدمت» و مانند اینها برای بیان اتهام‌های پزشکی استفاده می‌شود. بیمار نیز در بهترین حالت دیه دریافت خواهد کرد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ramin

    با سلام اگر به دنبال علت این حادثه می گردید. بدانید در بمارستان فوق تخصصی که بیش از پرسنل رسمی اتاق عمل پرسنل طرحی دارد این امر عادی است و مقصر ان تکنسین یا پرستار نیست بلکه مدیریت بیمارستان و مسوولان پرستاری و بخش اتاق عمل هستند که باید جواب گو باشند. بیمارستانی که بیشترین تعداد عمل کودک را دارد باید در کنار پزشکان متبحر از پرستاران حرفه ای استفاده کند اما با توجه به کمبود پرستار و طرح های من درآوردی وزارت بهداشت مثل آموزش بهیران برای پرستاری پرستار مقصر نیست سیستم مقصر است. اگر ریاست بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راست می گویند بفرمایند در روز حادثه چند طرحی در برابر چند پرستار در اتاق عمل انجام وظیفه می کردند در حالیکه پرسنل طرحی برای کار یاد گرفتن آماده است و نباید تعداد آنها از چند نفر بیشتر باشد تا بتوانند به آنها آموزش دهند. نکته اینجاست متخصص بیهوشی چرا دقت لازم را نداشته است . قطعا دقت متخصص بیهوشی در ضریب K دریافتی صرف شده است تا ببیند خواباندن و بیدار کردن یک کودک 45 روزه برای یک عمل فتق چقدر ضریب دارد؟