ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

احمد شهید: اعدام نوجوانان و فشار بر جامعه بهاییان را متوقف کنید

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل می‌گوید از تابستان گذشته شاهد تغییر لحن و رفتار دولت در قبال مسائل حقوق بشری بوده اما این تلاش‌ها به بهتر شدن شرایط منجر نشده است.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران در تازه‌ترین گزارش خود درباره وضعیت حقوق بشر جمهوری اسلامی، در سی و یکمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل، از اعدام نوجوانان و افزایش فشارهای امنیتی بر جامعه بهاییان به شدت انتقاد کرد.

این نشست روز پنج‌شنبه ۱۰ مارس / ۲۰ اسفند در ژنو برگزار شد و احمد شهید، بار دیگر از حکومت ایران به دلیل افزایش چشمگیر اعدام‌ها در سال گذشته میلادی انتقاد کرد.

بر اساس گزارش ۲۲ صفحه‌ای آقای شهید، سال گذشته دست‌کم ۹۶۶ نفر در ایران اعدام شده‌اند که او معتقد است این رقم، بالاترین شمار اعدام‌ها در یک‌دهه گذشته بوده است. این در حالی است که سازمان عدالت برای ایران، شمار اعدام‌ها در سال ۲۰۱۵ را بالاترین در ۲۵ سال گذشته می‌داند.

قرار است او و دیگر گروه‌هایی که در زمینه حقوق بشر در ایران فعالیت می‌کنند، روز دوشنبه چهاردهم مارچ/ ۲۴ اسفند گزارش‌های مفصل‌تری درباره اوضاع حقوق بشر در ایران ارائه کنند.

احمد شهید در صحبت‌های امروز خود با یادآوری استقبالش از توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی، باز هم ابراز امیدواری کرد که این توافق بتواند فضایی برای دولت ایران فراهم کند تا بیش‌تر به مسائل حقوق بشری بپردازد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران گفت که از تابستان گذشته شاهد تغییر لحن و رفتار دولت ایران در قبال مسائل حقوق بشری بوده اما این تلاش‌ها به تغییر اساسی در وضعیت حقوق بشر ایران و بهتر شدن شرایط منجر نشده است.

احمد شهید به عدم وجود فرصت و امکان برای برگزاری تجمعات در ایران اشاره کرد و از این‌که فعالان مدنی نمی‌توانند تشکل داشته باشند و آزادنه فعالیت کنند، ابراز تاسف کرد.

او گفت که بر اساس گزارش‌هایی که از ایران دریافت می‌کند، از دسترسی نداشتن متهمان به دادرسی عادلانه و اعتراف تحت فشار نگران است. برخوردار نبودن زندانیان از حقوق اولیه‌، به انفرادی فرستادن متهمان و زندانیان و بی‌توجهی به حقوق اقلیت‌ها از دیگر نگرانی‌هایی است که احمد شهید در گزارش خود مطرح کرده است.

او گفت که چهار موضوع را در دستور کار دارد که ایران باید به شکلی جدی به آن‌ها بپردازد. این چهار موضوع عبارتند از تلاش برای بهبود بخشیدن سیستم قضایی ایران، متوقف کردن اعدام نوجوانان، توجه به شرایط بهاییان و همراه کردن ایران با مکانیزم‌های جهانی حقوق بشر.

مخاطب گزارش‌های احمد شهید اما بیش از آن‌که قوه مجریه ایران باشد، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی است که زیر نظر رهبر ایران فعالیت می‌کند و رئیس آن، منصوب مستقیم ولی فقیه است.

قوه قضاییه تا به حال واکنش دوستانه‌ای به گزارش‌های آقای شهید نشان نداده است و قوانین حاکم را برآمده از اسلام و غیر‌قابل تغییر دانسته است.

در مقابل، یکی از انتقادهایی که به گزارش‌های احمد شهید وارد می‌شود این است که او کمتر به نقض حقوق دگرباشان جنسی در ایران می‌پردازد چرا که نمی‌خواهد باعث برخورد تند حکومت ایران شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    جناب احمد شهید از اعدام شوندگان خبر داری و از اعدام کنندگان بی خبری؟ دیگر صدای طبل تو خالی حقوق بشر کشورهای جهان سومی سازمان ملل حتی یکی از افراد حکومت کنندگان استبداد و چپاولگر امپریالیستی مذهبی را به خاریدن گوش هایش وادار نمی کند!!!جناب احمد شهید حتما متوجه شدید و یا متوجه هستید که اعدام کنندگان و شکنجه گران در ایران برای ادامه مردم کشی و اعدام ها و خفقان ها با میلیاردها دلار از بانک های امریکایی و اروپایی تشویق شدند !! لطفا شما بفرمایید که اروپاییان محترم با حقوق بشر جهان سومی ها چه می کنند؟ اگر شما واقعیت را بگویید یک روز هم در پست و مفام فعلی تان نحواهید ماند و سازمان ملل نه احمدی را خواهد شناخت و نه احمد شهیدی !!