ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۵۶۰ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس خشک شده است

مدیرکل محیط ‌زیست استان لرستان «ریزگرد‌ها» را یکی از مهم‌ترین عوامل خشک شدن جنگل‌های زاگرس دانست و گفت تاکنون هیچ بودجه‌ای برای کنترل ریزگرد‌ها به استان لرستان اختصاص داده نشده است.

مهرداد فتحی بیرانوند، مدیرکل محیط ‌زیست استان لرستان می‌گوید ۵۶۰ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس در غرب ایران بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد خشک شده است.

جنگل‌های زاگرس

فتحی، امروز دوشنبه ۲۴ اسفند به خبرگزاری تسنیم گفت که «ریزگرد‌ها» یکی از مهم‌ترین عوامل خشک شدن جنگل‌های زاگرس هستند.

به گفته او، «منشأ و کانون ۹۰ درصد ریزگرد‌ها، خارجی است و ۱۰ تا ۱۵ درصد از کانون‌های داخلی مربوط به استان‌های خوزستان، فارس و بوشهر است.»

این مقام سازمان محیط زیست می‌گوید که تاکنون هیچ بودجه‌ای برای کنترل ریزگرد‌ها به استان لرستان اختصاص داده نشده است.

پیش‌تر نیز فاطمه پیروزی، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفته بود که افزایش «ریزگردهای عربی» در سال‌های اخیر باعث به خطر افتادن حیات جنگل‌های زاگرس شده است.

«قرار گرفتن گرد و غبار بر روی سطح برگ درختان جنگل‌های زاگرس و کاهش سوخت‌وساز درخت و ایجاد حالت شبیه مسمومیت، تغییر کاربری اراضی، قطع درختان، چرای دام، آتش‌سوزی‎‌ها و تهاجم آفات و بیماری‎‌ها» همه از عواملی هستند که فاطمه پیروزی آن‌ها را به‌عنوان دلایل اصلی تخریب اکوسیستم جنگلی زاگرس فهرست کرده بود.

مقامات ایرانی معتقدند ریزگردهای غرب ایران از کشورهای عربی می‌آید و به همین دلیل از آن به‌عنوان «ریزگرد عربی» یاد می‌کنند. با این حال شماری از کار‌شناسان محیط زیست بر این باورند که خشک شدن تالاب‌ها در ایران باعث افزایش ریزگرد‌ها شده است.

جنگل‌های بلوط زاگرس از شمال غرب ایران در استان آذربایجان غربی آغاز و امتداد آن تا ۱۰ استان دیگر از جمله استان‌های کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و فارس ادامه دارد.

جنگل‌های زاگرس با شش میلیون هکتار مساحت، ۴۰‌ درصد جنگل‌های ایران را تشکیل می‌دهند.

افزون بر ریزگرد‌ها که باعث نابودی بخش‌هایی از این جنگل‌ها شده، «ویروس ذغالی» نیز یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از جنگل‌های بلوط زاگرس را خشک کرده و یا در آستانه خشکیدگی قرار داده است.

ویروس ذغالی یا بیماری زوال بلوط، آفتی است که همواره در خاک وجود دارد اما با استفاده از فرصت گرم شدن هوا، خشکسالی، ریزگرد‌ها و کشت در جنگل به بلوط‌ها حمله کرده و آن‌ها را خشک و آماده تبدیل به ذغال می‌کند.

همچنین مجید توکلی، ‌عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و منابع طبیعی لرستان هفته گذشته گفته بود که سالانه حدود یک میلیون مترمکعب چوب با قطع درختان جنگل‌های زاگرس جمع‌آوری می‌شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.