ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دی میستورا: اختلافات در مذاکرات صلح سوریه اساسی است

دور جدید مذاکرات صلح سوریه در ژنو آغاز شد و دی میستورا نماینده سازمان ملل با هیأت نمایندگی دولت سوریه گفت‌وگو کرد. او پس از این دیدار گفت هنوز اختلافات طرف‌های جنگ جدی است.

به‌گفته استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل برای برقراری صلح در سوریه در مذاکرات ژنو هنوز اختلافات اساسی بین نیروهای حکومتی سوریه و اپوزیسیون وجود دارد.

استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل برای برقراری صلح در سوریه

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، استفان دی میستورا ضمن اعلام این خبر، روز دوشنبه ۱۴ مارس / ۲۴ اسفند در ژنو گفت به همین دلیل در آغاز مذاکرات جداگانه با نمایندگان حکومت بشار اسد و اپوزیسیون گفت‌وگو می‌کند.

او ابتدا روز دوشنبه برای راه‌اندازی مذاکرات با مذاکره‌کننده ارشد سوریه، بشار جعفری ملاقات کرد.

مذاکرات صلح سوریه روز دوشنبه از سر گرفته شد. مسأله اصلی این مذاکرات همچنان سرنوشت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه است.

دی میستورا یکی از اصلی‌ترین مسائل را دستیابی به توافقی بر سر انتقال قدرت سیاسی عنوان کرد و گفت: «ما در لحظه‌ای از حقیقت به‌سر می‌بریم.»

او گفت باید چندین مسأله، به‌ویژه «روند تغییرات سیاسی» در سوریه را روشن کرد.

دیدار بعدی دی میستورا و نماینده دولت سوریه صبح روز چهارشنبه خواهد بود که در آن مذاکرات بر روی تنظیم روند انتقال قدرت سیاسی بر اساس قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت متمرکز خواهد شد.

این قطعنامه تشکیل دولت انتقالی را تا شش ماه و برگزاری انتخابات را ۱۲ ماه پس از آن در نظر گرفته است.

بشار جعفری، نماینده دولت سوریه در مذاکرات و سفیر این کشور در سازمان ملل نیز دیدار با دی میستورا را «مفید و سازنده» خواند. او گفت به نماینده سازمان ملل عناصر اساسی یک راه حل سیاسی را ارائه داده است اما درباره جزئیات آن چیزی نگفت.

جعفری افزود: «ما در پی مذاکره بین سوری‌ها هستیم اما بدون پیش‌شرط.»

اپوزیسیون سوریه که کمیته عالی مذاکرات خود را به ژنو فرستاده است خواهان تشکیل «نهاد انتقالی» با تمام قدرت در شش ماه آینده است.

برای دمشق، که موقعیت نظامی خود را با مداخله نظامی متحدش روسیه به‌طور قابل توجهی تقویت کرده است، سخن از سرنوشت بشار اسد خط قرمز مذاکرات است.

رژیم سوریه روند گذار را یک تجدید سازمان ساده با تشکیل «دولت وحدت» که به مخالفان نیز گسترش می‌یابد، در نظر دارد.

واشنگتن و پاریس روز یکشنبه در برابر تلاش دولت سوریه برای «منحرف کردن روند مذاکرات» به‌منظور حذف بحث بر سر سرنوشت بشار اسد هشدار دادند.

کمیته عالی اپوزیسیون برای مذاکرات صلح  که قرار است روز سه‌شنبه با استفان دی میستورا ملاقات کند اعلام کرد که قصد ندارد مذاکرات را ترک کند. در دور قبلی گفت‌وگوها در ماه فوریه، نمایندگان اپوزیسیون در اعتراض به حملات هوایی روسیه به حلب مذاکرات را ترک کردند. اما شرایط کنونی مذاکرات به دلیل آتش‌بسی که از ۲۷ فوریه / ۸ اسفند در سوریه برقرار شده کاملاً با دور قبلی متفاوت است.

بر اساس اطلاعات سازمان ملل صدها هزار نفر از مردم سوریه همچنان از دریافت کمک‌های انسانی محروم مانده‌اند. به‌ویژه وضعیت در مناطق حمص و شهر حلب نگران‌کننده است. صلیب سرخ نیز از لغو ارسال کمک‌ها در روز دوشنبه به دلیل مسائل امنیتی خبر داد.

بزرگترین غایب مذاکرات صلح ژنو کردهای سوریه هستند که با روسیه و آمریکا رابطه دارند. آن‌ها بیش از ۱۰ درصد خاک سوریه و سه چهارم مناطق مرزی با ترکیه را در دست دارند اما ترکیه که در حال جنگ با کردهاست مخالف حضور آن‌ها در این مذاکرات است.

روز دوشنبه سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در این‌باره گفت مذاکرات باید  شامل طیف گسترده‌ای از نیروهای مخالف» باشد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.