ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

محاکمه سردبیر و روزنامه‌نگار «جمهوریت» آغاز شد

جان دوندار و اردم گول به طور غیر علنی محاکمه می‌شوند. آن‌ها گفته‌اند از حق آزادی بیان و از روزنامه‌نگاری آزاد دفاع می‌کنند. دادستان برای آن‌ها تقاضای حبس ابد کرده است.

در استانبول محاکمه جان دوندار، سردبیر روزنامه «جمهوریت» و اردم گول، نماینده این روزنامه سکولار در آنکارا پشت درهای بسته و به طور غیر علنی آغاز شد.

جان دوندار و اردم گول، دو روزنامه‌نگار برجسته ترکیه‌ای پیش از آغاز محاکمه آن‌ها به اتهام جاسوسی

رجب طیب اردوغان و سازمان اطلاعات ملی ترکیه (MIT) به عنوان شاکیان خصوصی این پرونده حضور دارند. احتمال می‌رود که این دو روزنامه‌نگار برجسته به اتهام جاسوسی و عضویت در یک شبکه تروریستی و همچنین زمینه‌سازی برای کودتا به حبس ابد محکوم شوند.

جان دوندار و اردم گول تابستان گذشته در روزنامه «جمهوریت» تصاویر و ویدئوهایی را منتشر کرده بودند که در آن‌ها نشان داده می‌شد در ژانویه ۲۰۱۴ در یک پاسگاه ژاندارمری ترکیه در نزدیکی مرز سوریه خمپاره‌ها و مهمات جنگی را به‌طور پنهانی در جعبه‌های دارو بسته‌بندی کرده و با کامیون به‌طور رسمی با نام یک سازمان بشردوستانه به سوریه می‌فرستادند. این کامیون‌ها متعلق به سازمان اطلاعات ملی ترکیه (MIT) بود.

پس از انتشار این گزارش افشاگر، ۲۶ نوامبر ۲۰۱۵ جان دوندار و اردم گول به اتهام جاسوسی و عضویت در یک شبکه تروریستی بازداشت شدند اما چندی بعد، در ۲۵ فوریه سال جاری به حکم دادگاه قانون اساسی آزاد شدند.

رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه اما اعلام کرد که به حکم دادگاه قانون اساسی «نه احترام می‌گذارد و نه از آن تبعیت می‌کند».

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که دادگاه این دو روزنامه‌نگار پشت درهای بسته برگزار می شود. خبرنگاران بدون مرز از برگزاری غیر علنی دو روزنامه‌نگار «جمهوریت» به عنوان اقدامی که از ترس دولت ترکیه نشان دارد و ناقض کرامت انسانی‌ست، یاد کرده است.

جان دوندار، سردبیر ۵۴ ساله روزنامه «جمهوریت» پیش از برگزاری دادگاه گفت: «ما از حقوق روزنامه‌نگاران در ترکیه دفاع می‌کنیم و از حق آزادی بیان و حق مردم نسبت به آگاه شدن از وقایع.»

مقابل محکمه هم بیش از ۲۰۰ نفر از مدافعان آزادی بیان اجتماع کرده بودند. آن‌ها خواهان آزادی دو روزنامه‌نگار ترکیه‌ای و سیادت از آزادی بیان در ترکیه شدند.

دیده‌بان حقوق بشر و گروهی از روزنامه‌نگاران آلمان و همچنین یکصد نویسنده خواهان آزادی جان دوندار و اردم گول شده‌اند.

در میان نویسندگانی که این نامه را امضاء کرده‌اند نام‌هایی مانند ماریو وارگاس‌یوسا، مارگارت اتوود و مونیکا علی که هر سه از نویسندگان برجسته جهان‌اند به چشم می‌خورد.

این نویسندگان در نامه خود علاوه بر درخواست تبرئه شدن دو روزنامه‌نگار یاد شده، از احمد داووداغلو، نخست‌وزیر ترکیه خواسته‌اند که به محدودیت‌ها و سخت‌گیری‌ها برای آزادی بیان در ترکیه پایان دهد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • nader

    حکومت اسلامی خلیفه اردوغان !