ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آذربایجان: آتش‌‌بس در قره باغ نقض شده است

به‌رغم اعلام آتش‌بس در منطقه پرتنش قره باغ، آذربایجان اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۵ بار آتش‌بس نقض شده است. اما جدایی‌طلبان ارمنی در قره باغ می‌گویند آتش‌بس در طول مناطق درگیری همچنان حفظ شده است.

دولت آذربایجان می‌گوید با برقراری آتش‌بس در منطقه قره باغ، در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۵ بار آتش‌بس نقض شده است.

پس از چهار روز درگیری نظامی و بر جای گذاشتن چندین کشته و زخمی در منطقه قره‌باغ، سرانجام روز سه‌شنبه ۵ آوریل / ۱۷ فروردین آذربایجان و ارمنستان بر سر آتش‌بس به توافق رسیدند.

درگیری‌های نظامی آذربایجان و ارمنستان از روز شنبه ۲ آوریل / ۱۴ فروردین در قره‌باغ آغاز شد. در این مدت ۶۴ نفر از دو طرف کشته شدند.

این درگیری‌ها شدیدترین درگیری‌های دو کشور پس از آتش‌بس جنگ سال ۱۹۹۴ بود.

روز چهارشنبه ۶ آوریل / ۱۸ فروردین آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در دیدار با سرژ سرکیسیان، رئیس جمهوری ارمنستان در برلین، دولت‌های آذربایجان و ارمنستان را فراخواند تا مشکلات خود را از طریق مذاکره حل کنند.

مرکل گفت بسیار اهمیت دارد که درگیری‌ها حل‌وفصل شوند و آلمان در این‌باره «کمک سازنده» خواهد کرد. آلمان در حال حاضر ریاست سازمان امنیت و همکاری اروپا را برعهده دارد. این سازمان در تلاش است تا نقش میانجی را در مناقشات آذربایجان و ارمنستان ایفا کند.

پیش از این، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در تماس تلفنی با رهبران ارمنستان و آذربایجان از این دو کشورخواسته بود تا آتش‌بس برقرار کنند و مذاکرات صلح را از سر بگیرند..

همچنین نمایندگان گروه مینسک شامل آمریکا، فرانسه، روسیه، هلند، بلاروس، فنلاند، ایتالیا، پرتغال، سوئد، ترکیه ارمنستان و آذربایجان در دیدار وین دو طرف درگیری‌ها را به پایبندی به آتش‌بس فراخواندند.

آذربایجان و ارمنستان از سال ۱۹۸۸ بر سر کنترل منطقه کوهستانی قره باغ با یکدیگر وارد جنگ شدند. درگیری اساسی جنگ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و در زمستان سال ۱۹۹۱ آغاز شد؛ جنگی که میانجیگری‌های بین المللی را به دنبال داشت. با بالاگرفتن درگیری، هرکدام از طرفین سعی در پاکسازی قومی مناطق تحت تصرف خود از نژاد دیگر کردند.

در نتیجه جنگ قره باغ بیش از ۳۵ هزار نفر کشته شدند و بیش از ۸۰۰ هزار نفر در نواحی مورد مناقشه، آواره و مجبور به جلای وطن شدند.

در نهایت در دسامبر ۱۹۹۴ میان طرفین تفاهم نامه آتش بس اعلام شد. با تشکیل نخستین شورای عالی قره باغ، روبرت کوچاریان به عنوان رئیس جمهوری خودخوانده قره‌باغ انتخاب شد. با این حال تنش سیاسی میان آذربایجان و ارمنستان بر سر این منطقه همچنان باقی است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.