ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تظاهرات گسترده در اعتراض به تغییر مسیر انتقال برق؛ کابل تعطیل شد

مقام‌های امنیتی با چیدن کانتینر‌ در اطراف ارگ ریاست جمهوری و مرکز تجارتی، تمامی راه‌های منتهی به مرکز شهر را مسدود کرده بودند.

هزاران نفر در کابل در اعتراض به تصمیم دولت افغانستان مبنی بر تغییر مسیر انتقال برق آسیای مرکزی دست به تظاهرات زدند.

مقام‌های امنیتی کابل شب گذشته با چیدن کانتینر‌ها در اطراف ارگ ریاست جمهوری، تمامی راه‌های منتهی به مرکز شهر کابل را مسدود کردند

بسیاری از مردم افغانستان و اقلیت هزاره در این کشور به تغییر مسیر انتقال برق معروف به «توتاپ» از مسیر بامیان به سالنگ اعتراض دارند و خواهان تغییر تصمیم دولت در این‌ باره هستند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، روز دوشنبه ۱۶ مه /۲۷ اردیبهشت ده‌ها هزار تن از اقلیت قومی هزاره افغانستان در غرب کابل تجمع کردند تا از آنجا به سمت ارگ ریاست جمهوری راهپیمایی و تظاهرات کنند.

با این حال مقام‌های امنیتی کابل شب گذشته با چیدن کانتینر‌ها در اطراف ارگ ریاست جمهوری و مرکز تجارتی کابل، تمامی راه‌های منتهی به مرکز شهر کابل را مسدود کرده و از عبور و مرور موتور‌ها و ماشین‌ها نیز جلوگیری می‌کنند.

تظاهرات امروز به تعطیل شدن بازار‌ها، اماکن عمومی و اداره‌های دولتی در کابل منجر شد. این تظاهرات در میان تدابیر بسیار شدید امنیتی برگزار شد و نیروهای امنیتی نیز به حال آماده باش درآمده بودند.

تظاهرات امروز به تعطیل شدن بازار‌ها، اماکن عمومی و اداره‌های دولتی در کابل منجر شد

داوود ناجی، یکی از سازمان‌دهندگان اصلی تظاهرات به رویترز گفت که معترضان تنها خواستار انتقال مسیر برق از طریق ولایت بامیانان‌اند.

محمد کریم خلیلی، رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان و از رهبران اقلیت هزاره ضمن تأکید بر ادامه داشتن این جنبش، خطاب به دولت افغانستان گفت: «شما هر چه دیوار آهنی به دور خود بکشید، صدای عدالتخواهی مردم در سرتاسر افغانستان طنین انداز می‌شود.»

خط انتقال برق ۵۰۰ کیلو ولتی قرار است انرژی برق را از کشورهای آسیای میانه به جنوب افغانستان انتقال دهد. ساکنان ولایات مرکزی افغانستان از جمله ولایت بامیان بر این باورند که مسیر بامیان نسبت به مسیر سالنگ کم‌هزینه‌تر و عادلانه‌تری است. با این حال دولت افغانستان مسیر سالنگ را به مسیر بامیان ترجیح داده است.

محمد اشرف غنی رئیس‌جمهوری افغانستان ضمن تعلیق تصمیم انتقال انرژی از طریق سالنگ روز گذشته حکم به تشکیل یک کمیسیون با حضور نمایندگان معترضان صادر کرد تا از نظر فنی این مسئله را بررسی کند.

در دولت پیشین و در طرح اصلی پروژه موسوم به «توتاپ» انتقال برق ازمسیر بامیان – وردک در نظر گرفته شده بود.

با این حال دولت فعلی افغانستان می‌گوید قرار است برای ولایت بامیان یک خط انتقال برق جداگانه از طریق ولایت پروان کشیده شود. اقلیت هزاره معتقدند با انتقال برق از مسیر سالنگ، میلیون‌ها افغان در مناطق مرکزی افغانستان همچنان از برق محروم می‌مانند.

در حال حاضر تنها حدود ۳۰ درصد از مردم افغانستان به طور شبانه روزی به برق دسترسی دارند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • قیوم اعتمادی

    مدیران محترم سایت وزین رادیو زمانه! من یکی از کسانی هستم که همه روزه وبسایت شمارا می بینم و از مطالب آن که به صورت کاملا معیاری تهیه می شود، استفاده می کنم. اما در گزارش حاضر، بار بار اصطلاح"اقلیت هزاره" را به کار برده اید. در حالیکه در افغانستان قوم هزاره در اقلیت نیست؛ اولا هیچ سروی و آمارگیری برای تعیین میزان حضور اقوام در افغانستان صورت نگرفته است و معلوم نیست که اقوام در افغانستان به چه میزان حضور دارند. دوماً هزاره ها از لحاظ جمعیت، یکی از چهار قوم بزرگ افغانستان است. هزاره ها، تاجک ها، پشتون ها و اوزبیک ها، چهار قوم بزرگ در افغانستان است و هیچ یکی از اینها در اقلیت قرار ندارد. چون هیچ یکی از این اقوام در اکثریت نیست. اقوامی که در اقلیت اند، نظیر پشه ای ها، گوجورها، بلوچ ها، هندوها- سیک ها و ... از لحاظ جمعیت خیلی کم اند و می توان اصطلاح اقلیت را در مورد آنها به کار برد. اما هزاره ها در نقاط مختلف کشور از شهرهای بزرگ تا ولایات دور افتاده حضور بسیار قوی دارند، همه شیعه مذهب و هم سنی مذهب و اسماعیلیه هستند. این قوم در انتخابات های گذشته نشان دادند که از نظر مشارکت، بزرگترین گروه قومی در افغانستان هستند. شما در چند هفته گذشته دیدید که هزاران هزار نفر در ولایایت مختلف کشور( هرات، بامیان، مزار شریف، غزنی، کابل، میدان وردک، غور و ...) دست به تظاهرات زدند و راه اندازی این تظاهرات های ملیونی خود نشان از جمعیت بزرگ هزاره در افغانستان دارد. اما به دلیل محرومیت های تاریخی، در ظِل نظامهای استبدادی گذشته، کمتر در سطح ملی و بین المللی تبارز توانسته اند و در خارج از کشور کمتر شناخته شده می باشند. بنابر این من به مدیران وبسایت دوست داشتنی و قابل احترامِ رادیو زمانه پیشنهاد می کنم که اصطلاح "اقلیت" را در مورد هزاره های افغانستان به کار نبرید و اگر به حرف من اعتماد ندارید، یکبار در مورد هزاره ها تحقیق کنید. بکار بردن اصطلاح اقلیت در مورد هزاره ها، توهین، تحقیر و نادیده گرفتن حضور و جمعیت ملیونی این مردم در کشوری بنام افغانستان است.

  • حقیقتگو

    دمتتون گرم مخترعان و کاشفان و سازنده گان ابزار و دستگاه های غیر مسلمان و کافر و عرق خور و متولدین خانواده های بی حجاب که لاقل از موهبت فهم و شعورتان نیروی برقی و چراغ هایی در در خانه ها و خیابان ها و مسجدهای کشورهای مسلمان نشین روشن میشود و میکروفن هایی برای فحاشی و جهل خرافات پراکنی در جهت اسارت گیری مغزی انسانها و توهین و تهدید به دیگر ادیان بکار می افتتد.