ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«احتمال کاهش دوباره نرخ سود بانکی»

طرح عملیات بانکی بدون ربا به دلیل آبستراکسیون مخالفان در کمیسیون اقتصادی مجلس بی‌سرانجام ماند. اما مدیرعامل سابق بانکی ملی از امکان دوباره کاهش نرخ سود بانکی خبر داد.

در حالی‌که به گفته یک نماینده مجلس بررسی طرح بانکداری بدون ربا به دهمین دوره مجلس شورای اسلامی موکول شده، رئیس پیشین شورای هماهنگی بانک‌ها گفت که ممکن است سود بانکی به ۱۵ درصد کاهش یابد.

رئیس سابق شورای هماهنگی بانک‌های ایران از احتمال کاهش دوباره سود بانکی پس از توافق مدیران نظام بانکی در هفته‌های آینده خبر داد.

عبدالناصر همتی مدیرعامل پیشین بانک ملی ایران که پس از افشای حقوق میلیونی اعضای هیئت مدیره بیمه مرکزی به عنوان مدیرعامل این سازمان منصوب شد، از احتمال کاهش دوباره نرخ سود بانکی خبر داد.

او سه‌شنبه ۲۸ اردیبهشت گفت که مدیران بانک‌ها در جلسه‌ای که دو هفته آینده برگزار خواهد شد، امکان کاهش سود بانکی تا ۱۵ درصد را بررسی می‌کنند.

زمستان سال گذشته به دنبال انتقاد مقام‌های دولتی از نرخ بالای سود سپرده‌های بانکی، مدیران بانک‌ها در اطلاعیه‌ای اعلام کردند که به منظور کمک به اقتصاد ایران در باره کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی به توافق رسیده‌اند.

به‌رغم این توافق فعالان اقتصادی نرخ بالای سپرده‌ و وام‌های بانکی را یکی از عوامل اصلی کاهش تولید و بحران در واحدهای صنعتی و تولیدی عنوان کردند. در همین راستا گروهی از نمایندگان مجلس طرح «عملیات بانکداری بدون ربا» را تدوین و به مجلس ارائه دادند.

رئیس کل بانک مرکزی و رئیس دولت به صورت علنی مخالفت خود را با این طرح عنوان کرده و آن را عجولانه و غیراصولی دانستند. حسن روحانی این طرح را شتابزده و خلاف مصلحت کشور عنوان کرده و ولی‌الله سیف نیز در نامه‌ای به رئیس مجلس خواستار توقف این طرح شده است.

با این حال کمیسیون اقتصادی مجلس دوشنبه ۲۷ اردیبهشت بررسی نهایی این طرح را در دستور کار قرار داد. اما با عدم حضور دو سوم اعضای کمیسیون اقتصادی در آخرین جلسه بررسی این طرح، بررسی آن به مجلس بعدی موکول خواهد شد.

در همین رابطه رحیم زارع سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، عدم حضور تعدادی از اعضای کمیسیون را «عمدی» دانست و گفت که «با آبستراکسیون مخالفان» طرح از دستور کار خارج شد. بر اساس گزارش رسانه‌های نزدیک به دولت، هشت عضو کمیسیون اقتصادی در دو جلسه آخر رسیدگی به این طرح حضور نیافتند.

با این شرایط آن‌گونه که ابراهم نکو نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به خبرگزاری ایلنا، گفته که رسیدگی به این طرح در مجلس نهم امکان‌پذیر نیست و به مجلس دهم موکول شد. مجلسی که به نظر می‌رسد همسویی بیشتری با دولت دارد و نظر روحانی و رئیس کل بانک مرکزی را برای اصلاح طرح در نظر خواهد گرفت.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مرتضی صفری تبار

    باسلام و عرض ادب. من در سال ۹۳ مبلغی وام از بانک خصوصی در ایران دریافت کردم و بعد چند ماه متوجه شدم نرخ سود بانکی کاهش پیداکرده، سود وام دریافتی ۲۸درصد محاسبه شده سوال :چرا نباید این سود های بالا که بانکها دریافت میکنند و جریمه‌ای تاخیر بی حساب و کتاب اینها کاهش پیدا بکنه؟ واگرهم کاهشی صورت گرفته لطف کنید اطلاع رسانی کنید تا بتوانیم با مراجعه به بانک سود عادلانه پرداخت کنیم، باتشکر

  • saeed

    ببینیمو تعریف کنیم الان در سیستم جمهوری اسلامی در تمام ادارات وکل شرکتها دولتی و غیره رباه پایه واساس تمام ارگانها است اگر قبض برق یاغیره را ندهی سود۴۰درصی درقبض بعدی ماید به عنوان مثال ساختمان ما پول فاضلاب را پرداخت نکرده و۴میلیون بعد۳سال شده ۲۱ میلیون ان دسته از نماینده ها به دمبال ویروس هستن ولی سیستم ویروس است