ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

برپا کردن چادر و اعتراض شبانه‌روزی بازنشستگان کارخانه مخابرات راه دور شیراز

کارگران معترض که گفته می‌شود حدود ۳۰۰ نفر هستند، از آخرین کارگران بازنشسته شده این کارخانه‌اند که تجمع خود را از روز چهارم خرداد ماه آغاز کرده‌اند.

با وجود گذشت ۱۱ شبانه‌روز (تا پانزدهم خرداد ماه) از اعتراض‌های صنفی کارگران بازنشسته کارخانه مخابرات راه دور شیراز (ITI) و بر پا کردن چادر در محوطه این کارخانه تعطیل شده، تکلیف حقوق عقب‌افتاده و دیگر مطالبات این کارگران هنوز روشن نشده است.

کارگران معترض که گفته می‌شود حدود ۳۰۰ نفر هستند، از آخرین کارگران بازنشسته شده این کارخانه هستند که تجمع خود را از روز چهارم خرداد ماه آغاز کرده‌اند و در روزهای تعطیل آخر هفته گذشته و اول این هفته هم به اعتراض صنفی خود ادامه داده‌اند. مسئولان اداری استان فارس اما پاسخ روشنی به خواسته‌های این کارگران نداده‌اند.

کارگران معترض به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته‌اند که از زمان تعطیل شدن این واحد تولیدی در نیمه دوم دهه ۸۰ هجری خورشیدی، بسیاری از مطالبات مربوط به سنوات پایان کار آن‌ها بی‌پاسخ مانده است

هیچ‌یک از نهادهای صنفی کارگران شاغل و بازنشسته استان فارس تاکنون نتوانسته‌اند برای پیگیری مطالبات معوقه کارگران معترض، کمک موثری بکنند.

یکی از حاضران در این اعتراض صنفی گفته است که شورای تامین استان برای رسیدگی به مشکلات آن‌ها هفته گذشته تشکیل جلسه داده، اما به نماینده کارگران بازنشسته معترض، اجازه حضور در این جلسه داده نشده است: «تا به امروز هم هیچ مقام مسئولی از نتیجه این جلسه حرفی نزده.»

یک کارگر معترض دیگر هم گفته است: «کارخانه صنایع مخابراتی راه دور ایران در اجرای پروژه کارت‌های هوشمند سوخت نقشی کلیدی داشت، اما بعد از اتمام این پروژه به تعطیلی کشانده شد و در نتیجه همه ما به این حال و روز گرفتار شدیم.»

به گفته این کارگر، هنگام اجرای پروژه هوشمند کردن کارت‌های سوخت (که دیگر در عمل مورد استفاده قرار نمی‌گیرند)، سفارش‌دهندگان همه مطالبات کارخانه صنایع مخابراتی راه دور ایران را بابت اجرای این پروژه پرداخت نکرده‌اند.

این کارگر سابق کارخانه صنایع مخابراتی راه دور ایران از تعطیل شدن همه ظرفیت‌های این کارخانه ابراز تاسف کرده است. باقی‌مانده اموال این کارخانه هم از چند سال پیش در گروه بانک ملی قرار گرفته است: «به نظر می‌رسد که در این میان کسی حاضر نسیت به سرنوشت مطالبات کارگران بازنشسته که هر روز با مشکلات مالی بیش‌تری مواجه می‌شوند، توجهی بکند.»

صنایع مخابراتی راه دور ایران، فعالیت‌ خود را  به عنوان شرکتی مادر و تخصصی در زمینه تولید زیرساخت‌های مخابراتی از سال ۱۳۵۰ آغاز کرد.

به گفته وزارت صنعت، معدن و تجارت، بیش‌تر مراکز مخابراتی با نصب رادیوهای تولیدی این شرکت، ارتباطات مخابراتی بین شهری را آسان کردند.

فعالیت این مجموعه تا آغاز سال ۱۳۸۲ ادامه داشته اما از این زمان به بعد، بروز مشکلاتی از جمله واردات بی‌رویه، این کارخانه را بحران مالی مواجه می‌کند.

سهامداران و مدیران وقت این شرکت برای برون‌رفت از مشکل شروع به کوچک کردن این شرکت می‌کنند و ۱۱ شرکت کوچک از دل شرکت اصلی بیرون می‌آید.

در نهایت اما فروش سهام شرکت مخابرات ایران به بخش خصوصی در سال ۸۴ و  کم‌رنگ شدن حمایت شرکت‌های مخابراتی سراسر کشور از این شرکت، فعالیت باعث زیان‌دهی شماری از شرکت‌های کوچک می‌شود و این شرکت‌ها به همین دلیل منحل می‌شوند.

با وجود این‌که پروژه کارت هوشمند سوخت به وسیله شرکت مخابراتی راه دور ایران اجرا می‌شود، اما این پروژه هم گره‌ای از کار باز نمی‌کند و به دلیل زیان‌های جاری و سال‌های قبلی، شرکت در معرض تعطیل شدن قرار می‌گیرد.

در حال حاضر این مجموعه با هدف ایجاد امکان فعالیت مجدد کارخانه زیر نظر هیات حمایت از صنایع است، اما تا به‌حال اقدام عملی مشخصی برای تغییر شرایط کارخانه انجام نشده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.