ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حذف نام ائتلاف سعودی از فهرست ناقضان حقوق کودک و اعتراض‌ سازمان‌های بین‌المللی

حذف نام ائتلاف عربی از فهرست ناقضان حقوق کودک سازمان ملل باعث اعتراض شدید سازمان‌های حقوق بشری شده است. رسانه‌های داخلی هم با توجه به جنگ نیابتی ایران و عربستان در یمن، به تصمیم سازمان ملل معترض‌اند.

حذف نام ائتلاف عربی از فهرست ناقضان حقوق کودک سازمان ملل باعث اعتراض شدید سازمان‌های مستقل حقوق بشری شده است. رسانه‌های داخلی ایران هم با توجه به جنگ نیابتی ایران و عربستان سعودی در یمن و مناسبات سرد دیپلماتیک میان دو کشور، به تصمیم سازمان ملل معترض شده‌اند و آن را محصول دلارهای نفتی عربستان سعودی دانسته‌اند.

بان کی مون، دبیر‌‌کل سازمان ملل متحد، روز پنج‌شنبه دوم ماه می/ سیزدهم خرداد ماه، با ارائه گزارش سالانه ناقضان حقوق کودک، از قرار گرفتن نام ائتلاف سعودی (ائتلاف کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی برای حمله به یمن) در این فهرست خبر داده بود.

در گزارش سازمان ملل، شمار کودکان کشته شده در حمله نیروهای ائتلاف به یمن، ۵۱۰ و شمار کودکان زخمی، ۶۶۷ کودک قید شده است: ائتلاف سعودی در لیست سیاه نقض حقوق کودکان سازمان ملل

استفان دوجوریک، سخنگوی بان کی‌ مون اما روز دوشنبه ششم جون/ هفدهم خرداد ماه، گفت که دبیرکل سازمان ملل با پیشنهاد عربستان سعودی برای بررسی مشترک سند‌ها و مدارکی که در این گزارش مورد استناد قرار گرفته، موافقت کرده است.

به این ترتیب نام ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، به طور موقت از فهرست ناقضان حقوق کودک حذف شده تا پس از بررسی دوباره مدارک در مورد آن تصمیم‌گیری شود.

عبدالله المعلمی، نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل اما با ابراز خشنودی از این تغییر و حذف نام ائتلاف سعودی از فهرست سالانه ناقضان حقوق کودک، این اتفاق را تغییری بی‌قید و شرط و امری نهایی خوانده است.

او آمار ارائه شده از شمار کودکان کشته شده در حمله نیروهای ائتلاف را اغراق‌آمیز دانسته و گفته است: «این که ائتلاف به رهبری عربستان سعودی مسئولیت ۶۰ درصد از کشتار کودکان در یمن را بر عهده دارد، بسیار اغراق‌آمیز است.»

این دیپلمات عربستان سعودی همچنین قرار گرفتن نام ائتلاف عربی در این لیست سیاه را اتفاقی منفی در روند گفت‌وگوهای صلح یمن دانسته است.

به دنبال اعمال این تغییر در فهرست ناقضان حقوق کودک سازمان ملل اما سازمان دیدبان حقوق بشر در اعتراضی تند به دبیر کل سازمان ملل، او را به تقلب سیاسی و کوتاه آمدن در مقابل خواسته‌ها و فشارهای عربستان سعودی متهم کرد.

در بیانیه این گروه آمده است که بان کی مون در برابر اعمال نفوذ سیاسی عربستان سر تسلیم فرود آورده  در مواضعش چرخشی ناگهانی و تکان‌دهنده ایجاد شده است: «این تصمیم سازمان ملل، به معنای سطح تازه‌ای از انحطاط در این سازمان است.»

سازمان عفو بین‌الملل هم به این تغییر واکنش نشان داده و آن را جانبداری آشکاری خوانده که کل اعتبار سازمان ملل را خدشه‌دار می کند.

از دیگر گروه‌های مستقل و بین‌المللی‌ای که به خارج کردن نام ائتلاف سعودی از فهرست ناقضان حقوق کودک واکنش نشان داده، گروه آکسفام است.

این مجموعه که به منظور کاهش فقر در دنیا تلاش می‌کند، با انتقاد از تصمیم سازمان ملل، از آن با عنوان یک شکست اخلاقی نام برده است.

خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی اما روز چهارشنبه نوزدهم خرداد ماه، در گزارش مفصلی با عنوان «واکنش نهادهای جهانی به عقب نشینی 'بان' مقابل عربستان: اعتبار سازمان ملل زیرسوال رفت»، به این موضوع پرداخته است.

در این گزارش دلیل تغییر نظر سازمان ملل فشارهای عربستان و متحدانش به سازمان ملل عنوان شده است: «ریاض و برخی پایتخت‌های کشورهای غربی و برخی اعضای شورای امنیت فشار وارد کردند و همچنین عربستانی‌ها تهدید به متوقف کردن کمک‌های خود به برنامه‌های سازمان‌های بین‌المللی و اثر‌گذاری بر مذاکرات کویت کردند {تا این تصمیم گرفته شود}.»

خبرگزاری فارس، نزدیک به نهادهای امنیتی هم از قول خبرگزاری رویترز نوشته که «عربستان سازمان ملل را به قطع کمک‌های مالی تهدید کرده» و با این تهدید نام ائتلاف سعودی را از فهرست ناقضان حقوق کودک سازمان ملل خارج کرده است.

سازمان ملل به دنبال اعتراض‌های بین‌المللی بر موقتی بودن این تصمیم تاکید کرده است.

در ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی در جنگ یمن، کشورهای امارات عربی متحده، بحرین، کویت، قطر، مصر ،اردن، مغرب، سنگال و سودان حضور دارند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • هرمزیان

    نامه مشترک 19 سازمان بین المللی اهمیت بیشتری دارد ولی دیده گرفته اید An Open Letter to Secretary-General Ban Ki-moon https://www.hrw.org/news/2016/06/08/open-letter-secretary-general-ban-ki-moon