ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تصویب طرح منع فروش هواپیمای بوئینگ به ایران در مجلس آمریکا

مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریت آن را نمایندگان حزب جمهوری‌خواه تشکیل می‌دهند دو متمم لایحه‌ بودجه خدمات مالی را تصویب کرد که مانع از فروش هواپیماهای بوئینگ به ایران می‌شوند. دولت آمریکا پیش از این به فروش بوئینگ به ایران چراغ سبز نشان داده بود.

مجلس نمایندگان آمریکا به‌منظور جلوگیری از فروش هواپیماهای بوئینگ به ایران دو متمم لایحه‌ای در این زمینه را تصویب کرد.

مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریت آن را نمایندگان حزب جمهوری‌خواه تشکیل می‌دهند عصر پنج‌شنبه ۷ ژوئیه / ۱۷ تیر به وقت محلی به‌طور شفاهی به این دو متممی که به لایحه بودجه خدمات مالی پیوست شده بود رأی داد.

پیتر روسکام، نماینده حزب جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا و طراح این دو متمم گفته است که احتمال دارد در صورت فروش هواپیماهای بوئینگ به ایران، سپاه پاسداران از آن‌ها برای مقاصد نظامی استفاده کند.

اگرچه برخی از نمایندگان حزب دمکرات نیز با تصویب این دو متمم موافق بودند اما به‌طور کلی این حزب و دستگاه دولتی آمریکا این اقدام جمهوری‌خواهان را مخالفت با توافق هسته‌ای با ایران عنوان می‌کنند.

نخستین بار عباس آخوندی، وزیر راه ایران ۲۵ خرداد از توافق جدید با شرکت هواپیماسازی بوئینگ خبر داده  و گفته بود با قطع دست واسطه‌ها و دلال‌ها، توافقی صورت گرفته که نسبت به توافق قبلی برای خرید شش ایرباس ۳۳۰ بین پنج تا هفت میلیون دلار به نفع ایران خواهد بود.

در پی آن علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران ۳۰ خرداد از توافق مکتوب ایران با شرکت بوئینگ خبر داد و گفت ایران با بوئینگ برای خرید ۱۰۰ فروند هواپیما به توافق رسیده است.

شرکت هواپیماسازی بوئینگ نیز اعلام کرد که در نظر دارد ۸۰ فروند هواپیمای مسافربری را به قیمت ۱۷.۶ میلیارد دلار به ایران بفروشد و ۲۹ فروند هواپیمای دیگر را نیز به ایران اجاره دهد. بدین ترتیب کل مبلغ معامله شرکت بوئینگ با ایران ۲۵ میلیارد دلار خواهد شد.

جان کربی، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا هم گفت توافق هسته‌ای با ایران بر پایه مورد به مورد اجازه فروش هواپیماهای تجاری به این کشور را می‌دهد.

پیش از این در اردیبهشت‌ماه سال جاری پیتر راسکم، باب دالد و رندی هالتگرن، سه نماینده کنگره آمریکا از حزب جمهوری‌خواه در نامه‌ای خطاب به  دنیس مویلنبرگ، مدیرعامل شرکت هواپیماسازی بوئینگ،‌ نسبت به خطر معاملات این شرکت با ایران و احتمال استفاده از بوئینگ‌های ارسالی به این کشور در جهت مقاصد جنگی هشدار داده بودند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بهنام

    وقتی رهبر متوهم و نادان ، کارخانه های معتبر آمریکائی را در آستانه ورشکستگی اعلام و محصولات آنها را پر مصرف معرفی نموده که اتفاقآ بر عکس است و از روی عصبانیت خوردن جام زهر ، دستور می دهند که خودروهای آمریکائی ورودشان ممنوع شود ، طبیعی است که آنها هم بیکار ننشسته و جواب مهمل گوئیهای این از خدا بی خبران را اینگونه می دهند . البته این جنایتکاران می خواستند با برداشتن صندلیهای هواپیما و اعمال تغییرات ، از این نوع هواپیماها برای مصارف نظامی و به خصوص حمل و جابه جائی موشک و سکوهای پرتاب آن استفاده کنند ، و الی هرگز دلشان به حال مردم نسوخته و قصد ندارند ناوگان پوسیده حمل و نقل هوائی را نوسازی کنند . فعلآ که طرح تروریستی شان به گل نشست .

  • منصور پیرخانقاه

    احق هایی که دل به روابط با آمریکا بسته بودند،اکنون پاسخ بدهند که آیا دشمنی دولتمردان آمریکایی [مسیحی - یهودی(بخوانید صهیونیست)]با مردم ایران با اصول و قوائد دمکراسی و حقوق بشر واقعی ارتباطی دارد؟ کجایند بزغاله هایی که فریادشان تا آسمان سر کشیده بود و میگفتند:غنی سازی را اگر کنار بگذاریم،مشکل تحریم ها حل خواهد شد؟ البته هنوز فرصت هست،شاید اروپائیان بارک اوباما را مجبور به وتو کردن این مصوبه ضد ایرانی و ضد بشری بنمایند.به امید آن روز!

  • نیمه

    احتمال استفاده نظامی!!! یعنی چون ممکن است سپاه- از هوپیمای مسافربری- برای حمل نیرو استفاده کند، فروش ممنوع است! با این حساب، کلا هیچ چیز به کشور/مردم ایران فروخته نشود! و مردم عادی محروم شوند در واقع تحریم/تنبیه شوند! مثلا دارو، لوازم پزشکی، پارچه، نخ، سوزن،... چون ممکن است سپاهی از آنها استفاده کند! حقیقتا، این تحریم اقلام با احتمال کاربرد دوگانه، دیگر به افتضاح کشیده شده است!