ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بازداشت دوباره محمد‌رضا نکونام، مرجع تقلید منتقد حکومت ایران

محمدرضا نکونام، مرجع تقلید شیعه و از منتقدان حکومت ایران، عصر روز پنج‌شنبه هفدهم تیر ماه در خانه خود بار دیگر بازداشت و به زندان ساحلی قم منتقل شد.

محمدرضا نکونام، مرجع تقلید شیعه و از منتقدان حکومت ایران، عصر روز پنج‌شنبه هفدهم تیر ماه بار دیگر در خانه خود بازداشت و به زندان ساحلی قم منتقل شد.

بازداشت این روحانی منتقد در حالی صورت گرفته است که او حدود دو هفته پیش (سوم تیر ماه)، از زندان به منزل شخصی خود منتقل شده بود.

او پیش از این به پنج سال حبس تعزیری در زندان قم محکوم شده که تا به حال حدود ۱۸ ماه از این محکومیت را گذرانده است.

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، یک منبع نزدیک به این روحانی منتقد گفته است که او به این شرط از زندان خارج شده بود که از مواضع خود کوتاه بیاید، اما به دلیل اصرار بر مواضعش و فرستادن نامه‌هایی برای برادران لاریجانی (روسای مجلس و ستاد حقوق بشر قوه قضاییه)، به زندان برگردانده شده است.

در طول روزهای گذشته مشخص نشده بود که نکونام با مرخصی به خانه‌ برگشته یا آزادی‌اش مشروط است، اما نیروهای امنیتی به خانه او تردد داشته‌اند و روابط و تماس‌های او زیر نظر بوده است.

محمدرضا نکونام از فقهای دگراندیش شیعه و مدرس فقه و فلسفه در حوزه علمیه قم است.

او در دی ماه سال ۹۳ و به دنبال ایراد سخنانی انتقادی، با شکایت چند طلبه بازداشت و در دادگاه ویژه روحانیت به پنج سال حبس محکوم شد.

صحبت‌های نکونام در تقابل با مواضع ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعه، درباره اینترنت پرسرعت بود، هر چند مکارم شیرازی چندی بعد ارتباط خود با این موضوع را رد کرد.

مکارم شیرازی اینترنت پرسرعت را حرام  دانسته و نکونام در پاسخ به او گفته بود: «ما با این‌که این همه حلق اینترنت را فشار داده‌ایم و سرعت اینترنت‌مان در حد گاری است، بچه‌های مدرسه‌ نرفته ما همه با اینترنت و کامپیو‌تر کار می‌کنند. من می‌گویم ما به جای حلزون شدن، سوار این قطار جهانی شویم. اینترنت یک قدرت است. خر مفت است، بپرید روی آن و بروید. بلد نیستید سوار شوید، بروید دنبال کارتان. اما این آقا نمی‌تواند از این سیستم، از این اینترنت، از این فیس‌بوک استفاده کند؛ می‌گوید همه‌اش حرام است.»

با این حال نکونام بدون شاکی خصوصی و در دادگاهی که جزییات آن تاکنون روشن نشده، ابتدا به دو سال حبس محکوم شد که پس از اعتراض دادستانی، این حکم به پنج سال زندان افزایش یافت.

او در آخرین روزهای سال گذشته و به دنبال وخامت حالش پس از سکته مغزی از زندان آزاد شده بود، اما انتشار مطلبی در روزنامه قانون در فروردین ماه باعث شد تا بار دیگر در روز ۳۱ فروردین و در حالی که وضعیت جسمی مناسبی نداشت، دستگیر و روانه زندان قم شود.

نکونام در این مطلب از «امر به معروف دولتی» انتقاد کرده و نوشته بود: «اگر کسی امر به معروف را با خشونت همراه کند این امر به معروف و نهی از منکر نیست. آمر بودن، به دور از خشونت است، از آمر معنای بدی در ذهن جامعه ما وجود دارد، وقتی می‌گوییم فرمانده یعنی یک دیکتاتور، یک زورگو.»

چهار روز پس از بازداشت دوباره نکونام، خبرهایی درباره وخامت حال این زندانی سیاسی منتشر شد: وضعیت جسمی آیت‌الله نکونام در زندان «وخیم» است

در روزهای گذشته، طلبه‌های حوزه علمیه و برخی شاگردان این روحانی منتقد، نامه‌هایی در حمایت از او منتشر کرده‌اند.

در همین زمینه: رئیس دادگاه ویژه روحانیت: بازداشت آیت‌الله نکونام برای اجرای محکومیت‌اش بود

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.