ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دور تازه حملات آنلاین کاربران فارسی‌زبان: خانواده اوباما و ملت همیشه در صحنه

به نظر می‌رسد حمله‌های اخیر اگر سازمان‌دهی شده باشند، با موفقیت‌های تازه در شکل‌دهی به برخی هشتگ‌های اعتراضی و ترند شدن نام برخی زندانیان سیاسی در توییتر، بی‌ارتباط نباشند.

- شما می‌توانید فردی را هیچ‌وقت نبخشید. بسیاری از مردم در این جهان فقیر هستند چون تنها چیزی که دارند پول است. من فهمیدم که ایرانیان افراد خوبی‌اند چون آن‌ها از من عذرخواهی کردند و من پذیرفتم.

این پاسخ دختر باراک اوباما به ایرانیانی است که بابت کامنت‌باران صفحه اینستاگرامش در روزهای اخیر از او عذرخواهی کردند.

صفحه دختر رییس‌جمهوری آمریکا که از دسترس عمومی خارج شده بود و تمامی پست‌های قدیمی آن پاک شده بود، دوباره باز شده و حمله‌ها به آن دوباره شروع شده است.

در چند روز گذشته و پیش از حمله به صفحه مالیا اوباما، هجوم کاربران فارسی زبان به صفحه اینستاگرام دیمتری پایت، بازیکن تیم ملی فرانسه خبرساز شده بود.

حمله به صفحه پایت از شب مسابقه فینال یورو ۲۰۱۶ و از نیمه اول بازی پرتغال ـ فرانسه آغاز شد و کاربران ایرانی به بهانه مصدومیت کریستیانو رونالدو، بازیکن تیم ملی فرانسه را آماج کامنت‌ها‌ی توهین‌آمیز خود قرار دادند.

شدت این حملات به حدی بود که عادل فردوسی‌پور در حین گزارش بازی چندین مرتبه درخواست کرد که حمله‌کنندگان به عمل خود پایان دهند اما این درخواست‌ها نتیجه‌ای در بر نداشت.

یک شب پس از حمله به صفحه مالیا اوباما، موج کاربران به صفحات باراک اوباما و میشل همسر او سرازیر شد. اکنون در زیر بسیاری از آخرین پست‌های اینستاگرامی اوباما و همسرش، گستره‌ای از کامنت‌ها به زبان فارسی دیده می‌شود. این نظرات گاهی فحش یا شوخی‌اند و در مواردی هم از دیگر کاربران دعوت شده که «برای کمک» به صفحه ترامپ، نتانیاهو یا پادشاه عربستان بروند.

برخی منتقدان این حمله‌ها را سازماندهی شده، هدف‌دار و از پیش هماهنگ شده می‌دانند. برخی هم معتقدند که پست تلگرامی کانال خبرگزاری فارس با عنوان «کامنت جالب کاربر ایرانی زیر پیج دختر اوباما»، از عوامل تشدید کننده حمله اینترنتی به دختر اوباما بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان، وابسته به سازمان صدا و سیما هم در چند خبر و گزارش به این موضوع پرداخته است.

این وب‌سایت خبری از ابتدای این حمله‌ها ماجرا را دنبال کرده و تغییر جهت و حرکت کاربران به صفحه‌های دیگر چهره‌ها چون ترامپ و نتانیاهو را چنین پوشش داده است: «برخی کاربران فارسی زبان و بعضا ایرانی چند وقتی است با مراجعه به صفحات اینستاگرام مسئولین و شخصیت‌های سیاسی خارجی درخواست‌های خود را گاهی اوقات جدی و اکثر مواقع به طنز بیان می‌کنند.»

هجوم ایرانیان به صفحه اینستاگرام دختر نوجوان اوباما که با جمله‌های «نژادپرستانه» و «جنسی» همراه بوده، واکنش برخی هنرمندان و کاربران شبکه‌های اجتماعی را به دنبال داشته است.

رامبد جوان، کمدین و مجری برنامه پرطرفدار خندوانه در میان این برنامه گفته است: «از این کار‌ها خجالت بکشیم.»

همچنین واکنش توییتری مهناز افشار به این رویداد، در فضای مجازی به چشم آمده است: «چه‌ جوری می‌شه رفت زد رو شونه این عزیزان گفت الهی فداتون بشم از اکانت اینستاگرام دختر آقای اوباما بیا بیرون ... اینجا جای این رفتار‌ها نیست.»

این البته اولین بار نیست که اینترنت بستری برای نمایش عمومی فحاشی، نفرت پراکنی یا شوخی دسته‌جمعی با چهره‌های معروف و شخصیت‌های بین‌المللی را برای کاربران فارسی‌زبان فراهم می‌کند و پیش از این هم حمله به صفحات برخی افراد چون لیونل مسی، مجری برزیلی جام جهانی یا شخصیت‌ها و هنرمندان ایرانی جنجال به پا کرده بود.

برخی تحلیلگران چنین حرکت‌هایی را نشانه رشد فزاینده رفتارهای غیرقابل تحمل ایرانیان در شبکه‌های اجتماعی و بازتابی از سرکوب‌ زندگی روزمره و نبود فضاهای عمومی آزاد در ایران می‌دانند.

با این حال از دیدگاه برخی کار‌شناسان، چنین فعالیت‌هایی در ارگان‌هایی چون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و زیر مجموعه آن یعنی ارتش سایبری ایران و شاخه‌هایی از بسیج موسوم به افسران جنگ نرم، برنامه‌ریزی و انجام می‌شود.

در آخرین نمونه، همزمانی این حمله‌ها با سالگرد «برجام» و توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های بین‌المللی، چنین برداشت‌هایی را تقویت کرده است.

با جست‌و‌جویی در میان انبوه واکنش‌ها به این حمله‌ها، نگرانی از خراب شدن چهره ایرانیان در میان افکار عمومی و انتقاد از «ملت همیشه در صحنه»، «بی‌فرهنگی» و «خشونت»، بیش‌ترین واکنش‌ها هستند.

در مقابل، هستند کسانی که چنین جریان و حرکت‌هایی را شوخی‌های ساده‌ای می‌دانند که ممکن است گریبان‌ هر کسی را بگیرد که «به ایران و ایرانی زور می‌گوید.»

به نظر می‌رسد چنین حمله‌هایی اگر سازمان‌دهی شده باشند با موفقیت‌های اخیر کاربران شبکه‌های اجتماعی در شکل‌دهی به برخی هشتگ‌های اعتراضی و ترند شدن نام زندانیان سیاسی در توییتر، بی‌ارتباط نباشند. یعنی ممکن است این حمله‌های پر سر و صدا که افراد و چهره‌های خاصی را هدف قرار می‌دهند، با انگیزه کاهش اثر فعالیت‌های سودمند جامعه مجازی ایران و بی‌اعتبار کردن آن در نگاه رسانه‌ها و مردم دیگر کشور‌ها انجام شوند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • وطن

    آفرين به تو مهربون . كه درست ميگويى اما همين بـى ادبـى كه سراسر ايران را فرا گرفته ريشه در تربيت والدين دارد. هرچه پدر و مادر از آگاهى بهتر و بيشترى برخوردار باشند فرزندان انسان ترى توليد ميكنند. هجوم روستاييان طى دهه ها براى سير كردن شكم به شهرها نتيجه اش اين ميشود كه در تهران و شهرهاى بزرگ ميبينى. قصد جسارت به روستاييان ندارم و معتقدم بايد مثل سويس همه كشاورزان و اهالى روستا از بالاترين استاندارد زندگى برخوردار باشند. اما نه مانند كشورم اين نا متجانس بودن را در فيلم هاى صمد با بازى پرويز صياد ميتوان ديد. حتىٰ پول دار هاى ما مانند حيوان هستند همان گونه كه عكسهاى شنيع خودشان را تحت عنوان بچه پولدار در فضاى مجازى منتشر ميكنند. آيا چنين جانورانى ميتوانند فرزندان نمونه اى تحويل جامعه دهند؟ كافيست به صف چند ده كيلومترى گرفتن آش نذرى در شيراز بنگرى و تَامل كنى و حيرت كنى ( تو خود مفصل بخوان حديث اين مجمل)

  • مهربون

    1 - اینکه دشنام گویان اینترنتی چند درصد از کاربران ایرانی را شامل میشود را من دقیقا نمیدانم اما به تحقیق میتوان گفت نسبت به بقیه دنیا بیشتر است. مثلا کشور هندوستان چند برابر ایران کاربر اینترنت دارد اما آیا این تعداد ناسزای هندی در فضای مجازی میبینید؟ عرب زبانان و اسپانیایی زبانان هم چند برابر فارسی زبانان هستند. پس باید قبول کرد کاربران ایرانی به نسبت بی تربیت ترین در جهانند. 2 - سازماندهی شده هم نیست. مردم ایران مخصوصا پسران جوان کلا اینطوری هستند. حرف که میزنند حال آدم به هم میخورد. از هر 3 تا کلمه ای که میگویند یکی فحش و توهین جنسی است. 3 - البته برخی هم عقده معروف شدن دارند و میخواهند دیگران آنها را بشناسند حتی به بدنامی.

  • داريوش

    فرهنگ غني عاريايي و عيراني

  • وطن

    سخنان رهنما بسيار پسنديده است.

  • وطن

    هموطنان گرامى سعى كنيد بازيچه اين حكومت نشويد . موضوع بـى ادبـى عده اى در فضاى مجازى به رهبر يك كشور ديگه است و ديگر هيچ. به ما چه مربوطه كـى چى هست يا نيست . اگر همه مطلع هستيد كه اين حكومت اسلامى باعث اين شور بختى ها است، پس بايد اعتقاد داشته باشيد كه اين موضوع كامنت هاى زشت هم زير سر اين رژيم اسلاميست. ضمناً هيچ هم وطن عاقل و خرد مندى با هر تيره و زبان حاضر به جدايى از وطن مادرى نيست . و همان گونه كه آن وطن پرست تبريزى ( ستار خان گفت ) كه من مبارزه ميكنم براى اينكه همه زير پرچم ايران باشند و حاضر نبود پرچم بيگانه را بر سر در خانه خود نصب كند .. ما همه بايد چنين باشيم. چون بودن در چهار چوب ايران افتخار بزرگيست كه آرزوى هر آدميست. پس لطفاً احساساتى نشويد و حكميت در مورد ظلم اين قوم به آن يكـى را به زمان مناسب حواله دهيد. در ضمن براى اينكه به خطا نرويد بگويم من ترك زبان نيستم و اتفاقاً به آنها انتقادات صريح دارم. اما بسيار بسيار بسيار آذريها را دوست دارم و نميتوانم خدماتـى كه آنها براى سربلدى وطنم انجام داده اند فراموش كنم. من حتىٰ شماهايى كه ساز جدايى ميزنيد را هم دوست دارم. چون آگاه نيستيد و و عصبانى هستيد.

  • هیوا

    جناب گودرزی، یه منطق ساده وجود داره واینکه در ایران هیچگاه پارس زبانان، حقوق ملت های دیگر را به رسمیت نشناخته اند. اگر گروهی یا مردمانی و یا ملتی خواستار جدایی و مستقل شدن باشند، چرا شما مانع این خواسته هستید درحالیکه دَم از "فرهنگ عمومی" می زنید؟به همان نسبتی که افراد بَد دهن و کج نوشتار در هر زبان و فرهنگی وجود دارند هزاران برابر افرادی در پارس زبانان هستند که هنوز الفبای حقوق بشری را ندانسته به مانندِ یک ابزار و مانع بزرگ در کلام اولیه شان، بیان می دارند.نیازی به تکاپوی بیشتر نیست و از اینجا مشخص هست که چه کسانی "هویت ایرانی" را نشان می دهند.

  • علی

    دوست خوبم گودرزی*** این موضوع ربطی به هیچ قومیت ندارد اگر خوب دقت کنید بیشترشان اتفاقا از مناطق فارس هستند ولی این دلیل بر بی تربیتی برادران فارس ما نیست ولی کامنت شما از روی غرض است ***د.

  • گودرزی

    قسمتی از این هولیگانسیم مجازی مربوط به پانتورکها و پانکوردها و باقی تجزیه طلبانی است که کوشش می کنند هویت ایرانی را در حد توان بد نشان دهند. این که یک اکانت با اسم ایرانی و خاورمیانه ای داشته باشی و به زبان فارسی هم کامنت بنویسی، معرف فرهنگ عمومی مردم فارسی زبان و ایران نیست.

  • رهنما

    متاسفانه رفتار بسیار زشت اخلاقی تعداد زیادی از جماعت بی اخلاق و حتی بیمار جامعه ایرانی و فارسی گو /فارسی نویس را من هم خواندم. گفته شده حدود 350 هزار فحاشی شده! اما ای مردم جهان و ایران، ضمن محکوم کردن این قدامات زشت و ضداخلاقی، نکاتی را بگویم: حتی 400 هزار کاربر اینترنتی فارسی گو/فارسی نویس، کمتر از یک در درصد کاربران ایرانی است. کاربران ایرانی اینترنت، بالای 50 میلیون نفر است. درست است نظام ایران، با اعمال محدودیت هایی فراوان فرهنگی و ارتبطی، اجازه رشد مناسب فرهنگی و اخلاقی از جامعه گرفته و در اقداماتی خردستیزانه و در راستای ایدئولوژی ضد جهانی شیعی-ولایی اش ، دائم شرعیات را برابر اخلاقیات تبلیغ میکند!، و با دین زدگی بخش عمده مردم، اخلاقیات دارد فدای دین زدگی و نظام مذهبی می شود، ولی اکثر مردم ایران حداقل های اخلاقی را آگاه و کمابیش بدان پای بند هستند.