ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رهاسازی آب به تالاب هامون برای مقابله با ریزگردها

به دلیل وقوع خشکسالی مستمر در این استان حق‌آبه کافی در دو دهه گذشته به هامون وارد نشده و این تالاب به کانون اصلی تولید گرد و غبار در شرق کشور بدل شده است.

در پی افزایش هجوم گرد و غبار به شرق ایران، به ویژه در استان سیستان و بلوچستان، سازمان حفاظت محیط زیست از رهاسازی ۲۰ میلیون مترمکعب آب به تالاب هامون خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طبق مصوبه کارگروه استانی تالاب هامون، رهاسازی ۲۰ میلیون متر مکعب آب از حق‌آبه این تالاب از محل "چاه نیمه‌ها" و با هدف کنترل ریزگردهای محلی و حفظ فرآیندهای پایه اکولوژیک تالاب هامون انجام می‌شود.

چاه نیمه‌ها در واقع چهار گودال طبیعی آب است که در ۳۵ كیلومتری زابل و در شهرستان زهك واقع شده است. در مواقع کم‌آبی و بحران خشکسالی، آب آشامیدنی اغلب مناطق سیستان و شهرستان و بخش عمده‌ای از آب کشاورزی این استان از این دریاچه‌های مصنوعی تأمین می‌شود.

سعید محمودی، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان می‌گوید به دلیل وقوع خشکسالی مستمر در این استان حق‌آبه کافی در دو دهه گذشته به هامون وارد نشده و این تالاب به کانون اصلی تولید گرد و غبار در شرق کشور بدل شده است.

در روزهای اخیر غلظت گرد و غبار در بخش‌های وسیعی از سیستان و بلوچستان به ۶۰ برابر حد مجاز رسیده است.

تالاب هامون متشکل از سه دریاچه هامون پوزک، هامون صابوری و هامون هیرمند است و در مرز ایران با افغانستان قرار دارد.

آلودگی شدید هوا، شیوع بیماری‌، فقر و بیکاری در دو شهر زابل ایران و نیمروز افغانستان از پیامدهای خشکی تالاب هامون شمرده می‌شود.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده سالانه ۵۰۰ نفر از اهالی زابل به‌دلیل بروز گرد و غبار برخاسته از این تالاب به بیماری سل مبتلا می‌شوند. همچنین خشک‌شدن این تالاب در سال‌های گذشته به از بین رفتن بیش از ۷۰ هزار فرصت شغلی در این منطقه منجر شده است.

تالاب هامون در فروردین‌ماه ۹۵ در فهرست ذخیره‌گاه‌های بین المللی یونسکو نیز ثبت شد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • majid.sh

    بنده اهل سیستانم،اگه دولت میخواست کاری انجام بده تا حالا انجام میداد،اگه اب مثل دهه 60 تو سیستان محیا بشه بیشتر بدبختیهای مردم از بین میرفت،مثل:(فقر،امراض،روحیه و اعصاب خراب)