ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتراض کتبی ایران به آژانس به‌خاطر درز اطلاعات محرمانه

اعتراضی رسمی نسبت به درز اطلاعات محرمانه ایران واکنشی است به خبر آسوشیتدپرس در باره بخش‌هایی از برنامه بلند مدت غنی‌سازی و جایگزینی نسل سانتریفوژها.

ایران در نامه‌ای خطاب به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نسبت به درز اطلاعات محرمانه مربوط به فعالیت‌های اتمی اعتراض کرد. این نامه واکنشی است به خبری که آسوشیتدپرس در باره بخش‌هایی از برنامه بلند مدت غنی‌سازی و طرح و توسعه ایران منتشر کرد.

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران می‌گوید روز دوشنبه ۲۵ ژوئیه، نامه‌ای اعتراضی به مسئولان آژانس در وین تحویل شده است. مبنای خبری که آسوشیتدپرس منتشر کرد، اطلاعاتی بودند که در اختیار آژانس قرار داشت.

بهروز کمالوندی در گفت‌وگو با تسنیم در مورد لزوم محرمانه ماندن اسناد نزد آژانس گفته است: «اگر افشای اطلاعات و اسناد محرمانه باب شود، سندهای محرمانه دیگری نیز وجود دارند که انتشار آنها از نظر فنی و امنیتی به مصلحت نیست و باید جلوی این رویه گرفته شود و به همین علت اعتراض می‌کنیم.»

کمالوندی افزوده که همه اطلاعات مربوط به برنامه‌های هسته‌ای ایران به خاطر امضای پروتکل الحاقی باید به آژانس داده شوند: «حتی اگر برجام هم در میان نباشد این اطلاعات باید به دست اژانس برسند اما آژانس متقابلا موظف به حفاظت از این اطلاعات است.»

طبق سند آسوشیتدپرس، ایران تا سال ۲۰۲۷ وارد مرحله جایگزینی سانتریفیوژهای نسل گذشته با دستگاه‌های نسل جدید می‌شود و از این طریق توان هسته‌ای خود را افزایش خواهد داد.

براساس این سند، تعداد سانتریفیوژهای مدل جدید، کمتر از تعداد دستگاه‌های مورد استفاده در حال حاضر و بین ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ دستگاه و بسته به کارآیی آنها خواهد بود. همچنین ظرف دو سال (از ۲۰۲۷ به بعد) ایران می‌تواند ۵۰۶۰ سانتریفیوژی را که اکنون ملزم به استفاده از آنها است با حداکثر ۳۵۰۰ سانتریفیوژ پیشرفته جایگزین کند.

حبرگزاری آسوشیتدپرس پس از انتشار این سند در روز ۱۸ ژوئیه اعلام کرد که اطلاعات را از دیپلماتی گرفته که برای بیش از ده سال در ارتباط با برنامه اتمی ایران مشغول به کار بود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • سید مرتضی حسینی

    بد بختی انرژی هسته ای رو تو زندگیمون کاملا احساس میکنیم .ابتدای تحریم ها بدرم بیکار شد و حالا من و برادرم بیکاریم چون کار نیست .اقای خامنه ای ما کار میخایم

  • سید مرتضی حسینی

    دم تیم هسته ای مون گرم . مشکل فقط سنگ اندازی رهبری و دلوابسانه