ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تخت‌ روانچی: روابط ایران و کانادا هنوز بد است و اتحادیه اروپا در تهران دفتر ندارد

تخت‌ روانچی می‌گوید دفتر اتحادیه اروپا در ایران گشوده نشده، روابط با بریتانیا به سطح سفیر نرسیده و مذاکرات بین ایران و کانادا برای برقراری روابط سیاسی بی‌نتیجه بوده است.

مجید تخت‌ روانچی می‌گوید با وجود درخواست‌های مکرر اروپایی‌ها، دفتر مستقل اتحادیه اروپا در ایران گشوده نشده و مذاکرات بین دو کشور ایران و کانادا برای برقراری روابط سیاسی هم بی‌نتیجه بوده است. معاون وزیر امور خارجه ایران همچنین می‌گوید زمان آن نرسیده است که روابط ایران و بریتانیا به سطح سفیر داشتن برسد.

عکس از آرشیو

مجید تخت‌ روانچی معاون اروپا و آمریکا در وزارت امور خارجه ایران در گفت‌وگو با خبرنگار «ایسنا»، ضمن اطلاع‌رسانی در مورد وضعیت روابط ایران با اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا و آمریکا گفت که دور دوم نشست‌های سیاسی میان ایران و اتحادیه اروپا به‌احتمال زیاد در مهرماه و در شهر بروکسل برگزار می‌شود.

ایسنا در این گفت‌وگو که ۱۲ مرداد منتشر شده از سفرهای اروپایی حسن روحانی در مهرماه ۱۳۹۵ هم خبر داده است.

خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تأثیری بر روابط با ایران ندارد

معاون وزیر امور خارجه ایران می‌گوید که زمان آن نرسیده است که روابط ایران و بریتانیا به سطح داشتن سفیر در دو کشور برسد.

تخت روانچی، معاون محمدجواد ظریف می‌گوید که رایزنی‌ها با بریتانیا ادامه دارد اما روابط همچنان در سطح کارداری، کنسولی و اقتصادی باقی مانده و با توجه به تغییر رئیس دولت در بریتانیا چشم‌انداز هنوز مشخص نیست: «هنوز تغییری ایجاد نشده که دو کشور بخواهند روابطشان را به سطح سفیر ارتقاء دهند.»

این دیپلمات ارشد ایران همچین تاکید کرده درباره جدایی بریتانیا  از اتحادیه اروپا تأثیری مستقیمی بر گفت‌وگوهای ایران و ۵+۱ ندارد.

اتحادیه اروپا در ایران هنوز دفتر ندارد

ایجاد دفتر مستقل اتحادیه اروپا در تهران موضوعی بوده که از فروردین ۱۳۹۵ زمانی که فدریکا موگرینی، وزیر خارجه اروپا به ایران سفر کرد مطرح بوده است. اما تخت‌ روانچی می‌گوید که هنوز موضوع حل‌نشده باقی مانده است.

مقامات اتحادیه اروپا می‌گویند که برای اجرایی‌شدن توافقات صورت گرفته بین ایران و اتحادیه اروپا ضرورت دارد که آنها یک تیم در تهران در دفتری مستقل داشته باشند.

تخت روانچی می‌گوید که هنوز امکانات لازم وجود ندارد و موضوع مراحل قانونی را مطرح می‌کند: «تأسیس چنین دفتری نیازمند طی شدن مراحل قانونی در کشور است».

پس از سفر موگرینی به ایران، شخصیت‌های مذهبی و سیاسی اصول‌گرا در ایران در مورد احتمال ایجاد دفتر اتحادیه اروپا در تهران موضع گرفتند و این مطرح شد که اروپایی‌ها به دنبال ایجاد «لانه جاسوسی» هستند.

از جمله آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی در نماز جمعه تهران گفت که «مردم اجازه نمی‌دهند اتحادیه اروپا یک جاسوس خانه در ایران به وجود آورد.» همچنین  محمد صالح جوکار، نماینده مردم یزد و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی هم گفت که تأسیس دفتر اتحادیه اروپا در تهران «فقط برای جاسوسی است و اروپایی‌ها جز فتنه‌انگیزی کاری ندارند».

اروپایی‌ها مصر هستند که وسعت روابط سیاسی بین دو ایران و اتحادیه اروپا افزایش یابد و انتظار نمایندگی فعال و مستقل دارند اما تخت روانچی می‌گوید: «ما به‌طرف‌های مقابل‌مان در اتحادیه اروپا به‌صورت شفاف اعلام کرده‌ایم که این موضوعی زمان‌بر است و باید مسائل حقوقی مرتبط با تأسیس دفتر در تهران را در نظر بگیرند و کاری نیست که بتوان یک‌شبه آن را انجام داد.»

در حال حاضر اتحادیه اروپا در دو نماینده محدود در سطح سفارت هلند در تهران دارد. سفیر جمهوری اسلامی در بروکسل هم نماینده ایران در رابطه با اتحادیه اروپاست.

مذاکرات بی‌نتیجه با کانادا برای برقراری روابط

تخت‌ روانچی ضمن تأیید این موضوع که دو کشور ایران و کانادا در جریان سفر محمد جواد ظریف به نیویورک برای شرکت در اجلاس بین‌المللی آب و هوا دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند، گفت که مذاکرات سیاسی بین ایران و کانادا ادامه دارد.

او در ادامه گفت که به غیر از دیدار نخست که با مقامات سیاسی وزارت خارجه دولت لیبرال جاستین توردو در نیویورک بوده، دیدار دومی هم برقرار شده است: «دور اول این مذاکرات در نیویورک برگزار و بعد از آن نیز یک بار دیگر گفت‌وگوهایی بین دو طرف انجام شد.»

تخت روانچی گفته است که این مذاکرات تا کنون نتیجه‌ای برای برقراری روابط سیاسی بین دو کشور نداشته‌اند.

معاون وزارت خارجه ایران برقراری روابط سیاسی با کانادا را وابسته به فاصله گرفتن از «رفتار خصمانه دولت قبلی» کانادا می‌داند.

دعوای سیاسی ایران و کانادا که هم اکنون نیز برقرار است مربوط به اخراج دیپلمات‌های ایرانی و بستن سفارت ایران در دولت استفان هاپر است. این دولت در سال ۲۰۱۲ روابط دیپلتماتیک کانادا را با ایران قطع کرد.

اکنون تخت روانچی می‌گوید که دو دور مذاکرات به نتیجه نرسیده است: «باید در عمل نشان دهند که از سیاست‌های دولت قبل فاصله‌ گرفته‌اند.»

معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی می‌گوید که هر موقع متقاعد شوند کانادا نسبت ایران سیاست خصمانه ندارد، روابط دو کشور «خود به خود» به وضعیت قبل برمی‌گردد.

مشخص نیست که مذاکرات ایران و کانادا برای برقراری روابط سیاسی بین دو کشور ادمه خواهد داشت یا نه.

سرنوشت شکایت ایران از آمریکا در دادگاه لاهه

معاون وزیر خارجه همچنین در مورد سرنوشت شکایت ایران از آمریکا در دیوان بین‌المللی دادگستری (دادگاه لاهه)درباره حکم دادگاهی در آمریکا که به بازماندگان حملات تروریستی اجازه برداشت از  دارایی‌های ایران در آمریکا را می‌دهد گفت: ‌«ایران شکایت خود را در این مورد در دادگاه لاهه ثبت کرده است».

به گفته تخت روانچی مراحل اداری شکایت ایران از آمریکا طی شده و نمایندگان حقوقی جمهوری اسلامی، اسناد اولیه را به دادگاه ارائه کرده‌اند. اما جلسات دادرسی هنوز برقرار نشده‌اند: «حدود دو ماه است که این روند آغاز شده و باید به این موضوع توجه داشت که کار حقوقی، امری زمان‌بر است.»

گفت‌وگو با تخت‌ روانچی در اوایل مردادماه انجام شده و روز ۱۲ مرداد منتشر شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.