ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فشار برای استیضاح وزیر آموزش و پرورش همزمان با اعتراض‌های مربیان نهضت

به گفته نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس برخورد آموزش و پرورش با مربیان معترض سیاسی است و حتی مدارک‌شان را به آن‌ها تحویل نمی‌دهد مبادا که به دیوان عدالت اداری شکایت کنند.

عده‌ای از مربیان نهضت سودآموزی روز دوشنبه ۲۵ مرداد برای دومین روز پیاپی در مقابل مجلس ایران تجمع و خواستار رسیدگی به اعتراض‌های صنفی‌شان شدند.

به گفته نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس برخورد آموزش و پرورش با این معترضان سیاسی است و حتی مدارک‌شان را به آن‌ها تحویل نمی‌دهد مبادا که به دیوان عدالت اداری شکایت کنند.

آن‌ها به نامعلوم بودن آینده شغلی‌شان معترض هستند و از آموزش و پرورش می‌خواهند که زمینه جذب آن‌ها را به صورت حق‌التدریس فراهم کند.

خبرگزاری کار ایران (ایلنا) شمار مربیانی که در مقابل مجلس جمع شده‌اند را حدود ۳۰۰ نفر گزارش کرده است که از استان‌های مختلف کشور به تهران آمده‌اند.

هفدهم مرداد ماه امسال هم عده‌ای از مربیان نهضت سواد‌آموزی در اعتراض به وضعیت استخدامی و بلاتکلیفی‌شان در مقابل مجلس تجمع کرده بودند که تعدادشان حدود ۵۰ نفر گزارش شده بود: تجمع جمعی از مربیان نهضت سوادآموزی و مهدهای کودک در مقابل مجلس

در حالی که شرایط استخدامی حدود ۵۰۰ مربی نهضت سواد‌آموزی در سراسر کشور با مشکل روبه‌روست، به نظر می‌رسد که پس از اظهارات علی‌اصغر فانی درباره ناممکن بودن استخدام این افراد به دلیل عدم وجود ردیف بودجه و مشکلات مالی در آموزش و پرورش، عده بیش‌تری از آن‌ها در تجمع صنفی‌شان در مقابل مجلس حاضر شده‌اند.

برخی از این آموزگاران به ایلنا گفته‌اند که شب گذشته را با سختی در تهران گذرانده‌اند: «بیش‌تر خانم‌ها در مرقد امام و مردها در پارک، شب را به صبح رساندند.»

آن‌ها همچنین گفته‌اند که به امید پیگیری مطالبات‌شان از سوی نمایندگان مجلس تا فردا (سه‌شنبه ۲۶ مرداد) در تهران می‌ماندند و امیدوارند که این بار بتوانند مطالبات حداقلی‌شان را برآورده کنند.

مربیان نهضت سواد‌آموزی برای جلب توجه و رسیدگی نمایندگان به مشکلات‌شان دست‌کم در دو دوره اخیر مجلس بارها تجمع اعتراضی برگزار کرده‌اند. نمایندگان مجلس هم همواره قول داده‌اند که مطالبات آن‌ها را پیگیری کنند، اما این مشکلات تا به حال برطرف نشده‌اند.

در تازه‌ترین این وعده‌ها، علی رستمیان، نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس و همچنین شماری از اعضای کمیسیون آموزش ضمن دیدار با مربیان معترض نهضت سواد‌آموزی گفته‌اند که به زودی طرح بحث جذب حق‌التدریسی نهضتی‌ها را در صحن علنی مجلس مطرح خواهند کرد.

رستمیان همچنین ضمن تایید ضایع شدن این مربیان در طول سال‌های گذشته گفته است که جذب آن‌ها باید در دستور کار آموزش و پرورش قرار بگیرد: «ما در کمیسیون اجتماعی از خواسته‌های بر حق آموزش‌دهندگان حمایت می‌کنیم.»

او پیشنهاد کرده است که استخدام این افراد در اولین برنامه جذب نیروی آموزش و پروش قرار بگیرند، چرا که آن‌ها سال‌های بسیاری را صرف سوادآموزی کرده‌اند و در این زمینه تجربه زیادی دارند: «آموزش و پرورش نباید با این‌ها برخورد سیاسی کند. متاسفانه در حال حاضر حتی مدارک‌شان را به آن‌ها تحویل نمی‌دهند که بتوانند در دیوان عدالت اجتماعی شکایت کنند.»

رستمیان همچنین در مورد تقابل گفته‌های او درباره ضرورت استخدام این مربیان و وزیر آموزش و پرورش که از عدم وجود ردیف بودجه برای چنین استخدامی خبر داده بود، گفته است که بایستی علاوه بر طرح بحث جذب در مجلس با وزارتخانه آموزش و پرورش نیز گفت‌و‌گو کنیم: «در حال حاضر نامه‌ای از جانب کمیسیون اجتماعی مجلس برای وزیر آموزش و پرورش ارسال کرده‌ایم و خواسته‌ایم که در رابطه با لزوم ساماندهی آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی در مجلس حاضر شده و با نمایندگان ملت در این رابطه تعامل کند.»

از سوی دیگر اما این سوال مطرح است که آیا امکان برخوردار شدن مربیان نهضت سواد‌آموزی از مزایای چنین تعاملی با وجود طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش در مجلس وجود دارد؟ همچنین با توجه به بحران اقتصادی و مشکلات شدید مالی موجود که حتی آموزش و پرورش را هم در یک قدمی تبدیل شدن به یک بنگاه اقتصادی قرار داده است، آیا می‌توان به فراهم شدن زمینه تصویب ردیف بودجه‌ای برای استخدام مربیان نهضت سواد‌آموزی امیدوار بود؟

گفته می‌شود که طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش به این دلیل کلید خورده است که ارائه خدمات آموزشی متناسب با جیب افراد شده است.

کمال‌الدین شهریاری، نماینده مجلس، با طرح این موضوع به خبرگزاری تسنیم گفته است که چرا باید بار تامین هزینه‌های آموزش را به دوش مردم انداخت؟

او با رد ادعای سیاسی بودن استیضاح علی‌اصغر فانی گفته است که اسامی امضاکنندگان طرح استیضاح نشان می‌دهد که آن‌ها از طیف‌های مختلفی هستند و علت استیضاح هم نارضایتی از عملکرد وزیر آموزش‌وپرورش است: «مدارس به شدت در حال افت به لحاظ کیفی هستند.»

نماینده تنگستان و بوشهر همچنین با اشاره به توجه بیش‌تر دولت به مرکز گفته است در استان بوشهر تعداد دانش‌آموزانی که در مقطع ابتدایی ترک تحصیل کرده‌اند بسیار زیاد است: «تمام امکانات آموزشی در کلان شهرها مستقر شده است. در چنین شرایطی شاهد هستیم که در کنکور نفرات برتر عمدتا از پایتخت هستند. دولت موظف است به تمام مردم جامعه آموزش رایگان ارائه دهد اما هم‌اکنون اصل ۳۰ قانون اساسی که بر آموزش و پرورش رایگان تاکید دارد به فراموشی سپرده شده و خدمات آموزشی در اشکال مختلف به تناسب جیب افراد ارائه می‌شود.»

کارشناسان آموزش اما مدت‌هاست که با انتقاد از سیاست‌های کلان آموزش و پرورش نسبت به پولی شدن آموزش و آسیب‌های ناشی از آن هشدار می‌دهند.

شهریاری هم با تایید این‌که روند فعلی منجر به پولی شدن نظام آموزش‌ و پرورش و آموزش عالی شده است، از دولت خواسته است تا این روند را اصلاح کند و به بهانه نداشتن اعتبار به وظیفه خود در رابطه با تامین آموزش‌وپرورش رایگان پشت نکند.

از سوی دیگر وضعیت پاداش معلمان بازنشسته و وضعیت معلمان حق‌التدریس مشخص نیست. بسیاری از مدارس در مناطق روستایی و محروم مخروبه هستند و نیاز به بازسازی دارند و مشکلات بخش‌های دیگر آموزش و پرورش از جمله نهضت سواد‌آموزی را هم باید به این مجموعه مشکلات اضافه کرد.

به گفته شهریاری در حال حاضر نصف بودجه وزارت آموزش و پرورش را هم وزارت بهداشت برده است.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.