ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

علی لاریجانی: ایران هیچ پایگاه نظامی به روسیه نداده است

وزارت دفاع روسیه استفاده جنگنده‌های روسی از پایگاه نوژه همدان را تأیید کرد اما علی لاریجانی می‌گوید ایران به روسیه نزدیک است و همکاری می‌کند اما پایگاهی در اختیار این کشور قرار نداده است.

علی لاریجانی در پاسخ به تذکر حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره استقرار جنگنده‌های روسیه در همدان گفت روسیه متحد ایران در منطقه است اما جمهوری اسلامی هیچ پایگاهی در اختیار این کشور قرار نداده است.

علی لاریجانی: روسیه از وضعیت منطقه تلقی درستی دارد

علی لاریجانی چهارشنبه ۲۷ مرداد در مجلس گفت: «این‌که ما با روسیه به‌عنوان متحد در مسائل منطقه به‌خصوص در سوریه همکاری داریم به معنای این نیست که پایگاهی به روسیه از نظر نظامی دادیم لذا اگر کسی این موضوع را در رسانه‌ها مطرح کرده تکذیب می‌شود.»

او تأکید کرد که «به هیچ وجه هیچ پایگاه نظامی نه به روسیه نه به کشور دیگری در ایران داده نشده است.»

لاریجانی افزود روسیه از وضعیت منطقه تلقی درستی دارد و در یک سال اخیر همکاری‌اش را با ایران در زمینه حل بحران تروریستی در منطقه آغاز کرده است.

روز سه‌شنبه ۲۶ مرداد / ۱۶ اوت روسیه اعلام کرد که تعدادی از جنگنده‌های توپولوف خود را در پایگاه هوایی نوژه همدان مستقر کرده است و این جنگنده‌ها نخستین عملیات هوایی خود از این پایگا‌ه‌ را در حلب انجام داده‌اند. وزارت دفاع روسیه این خبر را تأیید کرد اما مقامات ایرانی به‌صراحت از آن چیزی نگفتند.

علی لاریجانی خطاب به حشمت‌الله فلاحت پیشه در مورد حضور جنگنده‌های روسیه در پایگاه هوایی نوژه همدان تذکر داده بود، گفت: «اخطار شما ناظر به اصل ۱۴۶ قانون اساسی است که طبق آن‌ استقرار هرگونه پایگاه نظامی خارجی در کشور ممنوع است که بر این اساس پایگاهی در اختیار هیچ کسی قرار ندادیم.»

در اصل ۱۴۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است: «استقرار هرگونه پایگاه نظامی خارجی در کشور هر چند به‌عنوان استفاده‌‌های صلح‏‌آمیز باشد ممنوع است.»

فلاحت پیشه در توضیح تذکرش به این اصل اشاره کرده و خطاب به رئیس مجلس گفته بود: «شاید شما ناظر به اصل ۱۴۶ این موضوع را جزئی از وظایف شورای امنیت ملی مطرح کنید که به نظر من این موضوع ارتباطی به وظایف و اختیارات این شورا ندارد.»

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: چقدر می‌توان در برابر نوسانات سیاسی و راهبردی در رفتار آینده روس‌ها اطمینان کرد که این‌گونه آسمان خود را در اختیار روس‌ها قرار دهیم.

در اصل ۱۷۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی وظایف شورای عالی امنیت ملی چنین تعریف شده است: «تعیین سیاست‌های دفاعی - امنیتی کشور در محدوده سیاست‌های کلی تعیین‌شده از طرف مقام رهبری؛ هماهنگ نمودن فعالیت‏های سیاسی، اطلاعاتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در ارتباط با تدابیر کلی دفاعی - امنیتی؛ و بهره‏گیری از امکانات مادی و معنوی کشور برای مقابله با تهدیدهای داخلی و خارجی.»

مصوبات شورای عالی امنیت ملی نیز برای اجرا باید به امضای رهبر جمهوری اسلامی برسد.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه سیاست خارجی روسیه را «بسیار متفاوت و بعضاً متلاطم و پرنوسان» توصیف کرد و  از رئیس مجلس خواست توضیح دهد که آیا «اقدامات صیانتی لازم در این رابطه وجود دارد و این‌که چقدر می‌توان در برابر نوسانات سیاسی و راهبردی در رفتار آینده روس‌ها اطمینان کرد که این‌گونه آسمان خود را در اختیار روس‌ها قرار دهیم.»

روز سه‌شنبه ۲۶ مرداد علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز همکاری‌های تهران – مسکو برای مبارزه با تروریسم در سوریه را «راهبردی» توصیف کرد و گفت: «ما در این زمینه تبادل ظرفیت و امکانات داریم.»

کیوان خسروی، سخنگوی شورای عالی امنیت ملی، نیز گفت همکاری بین ایران، روسیه و سوریه از مدتی قبل آغاز شده و «در مسیر فزاینده‌ای در حال انجام و اجراست.»

وزارت خارجه آمریکا در اظهارنظری رسمی استفاده جنگنده‌های روسیه از پایگاه هوایی نوژه همدان برای حمله به مواضع داعش را مورد انتقاد قرار داد اما آن را تعجب‌آور ندانست.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.