ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خوزستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی بیشترین "مهاجرت منفی" را دارند

سه استان مرزی ایران با نرخ بیکاری بالاتر از میانگین کشوری، بیشترین میزان مهاجرت در داخل را دارند. دستیابی به فرصت‌های شغلی دلیل اصلی خروج افراد از این استان‌هاست.

کرمانشاه، آذربایجان غربی و خوزستان سه استان مرزی ایران به شمار می‌آیند که بیشترین نرخ مهاجرت را دارند. دستیابی به فرصت شغلی دلیل اصلی خروج افراد از این استان‌ها است.

عکس تزئینی است

نتایج یک پژوهش که توسط دفتر صندوق جمعيت سازمان ملل در ايران صورت گرفته نشان می‌دهد که سالانه به صورت متوسط یک میلیون نفر در داخل مرزهای ایران جابه‌جا می‌شوند.

برپایه نتایج این پژوهش که بر اساس داده‌های رسمی نهادهای دولتی تهیه و در وبسایت وزارت مسکن و شهرسازی درج شده، استان خوزستان بیشترین میزان مهاجرت منفی را داشته و پس از آن استان‌های کرمانشاه و آذربایجان غربی قرار دارند.

در مقابل طی دوره بررسی که از سال ۸۵ تا ۹۰ بوده، سه استان تهران، اصفهان و خراسان رضوی به عنوان سه مقصد نخست مهاجران درون کشوری بوده است. تهران و اصفهان صنعتی‌ترین استان‌های ایران به شمار می‌آیند.

نتایج این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که میزان مهاجرت مردان ۲۲ درصد بیشتر از زنان است. ۶۶ درصد مهاجران درون مرزی را مردان و ۴۴ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

گزارش دفتر صندوق جمعیت سازمان ملل بیانگر این است که روند مهاجرت روستائیان به شهر نیز معکوس شده است. به‌گونه‌ای که میزان مهاجرت از شهر به روستا ۱۵ درصد بوده در حالیکه میزان مهاجرت از روستا به شهر ۱۳ درصد گزارش شده است.

نابرابری عامل اصلی مهاجرت

برپایه این گزارش دست‌یابی به فرصت شغلی و امکان اشتغال دلیل نخست مهاجرت درون مرزی در ایران است. در واقع هشت درصد از مهاجران که از شهری به شهر دیگری رفته‌اند، به دلیل بیکاری در محل سکونت قبلی بوده است.

گزارش مرکز آمار ایران هم نشان می‌دهد که نرخ بیکاری در استان‌های کرمانشاه و خوزستان بیشتر از میانگین کشوری است. نرخ بیکاری در کرمانشاه ۲۳.۱ درصد و در خوزستان ۱۲.۷ درصد اعلام شده است. استاندار پیشین خوزستان سال گذشته گفته بود که نرخ بیکاری اعلام شده غیرواقعی و میانگین نرخ بیکاری در خوزستان ۲۵.۷ درصد است.

همچنین به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان نرخ بیکاری در برخی از شهرهای این استان بیش از ۴۷ درصد است.

نرخ بیکاری رسمی در آذربایجان غربی نیز ۱۲.۸ درصد اعلام شده که حداقل ۱.۴ درصد بیشتر از میانگین کشوری است.

خوزستان و کرمانشاه در حالی در رتبه‌های نخست استان‌هایی با بیشتری مهاجرت منفی قرار دارند که این دو استان از جمله استان‌های برخوردار از منابع نفتی ایران هستند.

سه استان نخست "مهاجر فرست"  ایران همچنین محل سکونت اقلیت‌های قومی و مذهبی نیز به هستند. مسئولان محلی خوزستان پیش از این نسبت به به‌کارگیری نیروهای غیربومی در پروژه‌های اقتصادی و عمرانی این منطقه معترض بوده و خواستار بازنگری دولت در این رویکرد شده‌اند.

در همین زمینه

کرمانشاه صدرنشین جدول بیکاران ایران

سهم مناطق محروم از برنامه‌های توسعه چه بوده است؟

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بیکار

    با فرمایش ولی امر مسلمین جهان جمعیت را زیاد کنند مشکل بیکاری هم حل می شود. تازه اقتصاد مقاومتی ( یعنی پول مردم را در سوریه و عراق و غزه و جنوب لبنان و ... هزینه کردن و کالاهای بنجل از چین وارد کردن و نیروگاه چرنوویلی از برادر پوتین خریدن و ... و غارت و چپاول و ...) هم هست !