ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شیمون پرز: نگذاشتم نتانیاهو به ایران حمله نظامی کند

استیو لینده، سردبیر روزنامه «اورشلیم پست» می‌نویسد، در گفت‌وگویی که با رئیس‌جمهوری سابق اسرائیل داشته، پرز خواسته بوده که پس از مرگش این را منتشر کند که جلوی حمله نظامی بنیامین نتانیاهو به ایران را گرفته است.

در گزارشی که شیمون پرز درخواست کرده پس از مرگش منتشر شود، گفته می‌شود که بنیامین نتانیاهو قصد داشت به ایران حمله نظامی کند و او جلوی این اقدام را گرفته است.

شیمون پرز (راست) و بنیامین نتانیاهو

استیو لینده، سردبیر روزنامه «اورشلیم پست» می‌نویسد، در گفت‌وگویی که با رئیس‌جمهوری سابق اسرائیل داشته، پرز خواسته بوده که پس از مرگش این را منتشر کند که جلوی حمله نظامی بنیامین نتانیاهو به ایران را گرفته است.

استیو لینده، سردبیر ارشد «اورشلیم پست» روز ۳۰ سپتامبر/۹ مهر نوشت که در طول یک گفت‌وگو در  ۲۴ اوت ۲۰۱۴، پرز از او خواست که این شهادت را پس از مرگش منتشر کند: «من – شیمون پرز – حمله نظامی نتانیاهو به ایران را متوقف کردم.»

در جریان این گفت‌وگو، لینده از پرز می‌خواهد در مورد این که چرا چنین ادعایی را مطرح می‌کند، توضیحات بیشتری بدهد و پرز می‌گوید: «نمی‌خواهم وارد جزئیات بشوم اما می‌توانم به شما بگویم که او [نتانیاهو] آماده آغاز یک حمله نظامی بود و من او را متوقف کردم.»

پرز در ادامه می‌گوید: «من به او گفتم که عواقب چنین حمله‌ای فاجعه‌بار خواهد بود.»

پرز طی سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ که تنش‌ها بین ایران و اسرائیل افزایش یافته بود، در مسند عمدتا تشریفاتی ریاست جمهوری اسرائیل خدمت می‌کرد.

در قوانین اسرائیل بیشتر تصمیم‌گیری‌های اجرایی به عهده نخست وزیر است.

در دوران ریاست جمهوری‌اش، شیمون پرز با اینکه هرگز مستقیما از شخص بنیامین نتانیاهو نام نیاورد، سیاست‌های او را به شدت نقد کرد. پرز از جمله به طور مشخص گفت که تمام دستاوردهای او، اسحاق رابین و داوید بن گوریون (اولین نخست‌وزیر اسرائیل) در راستای همزیستی و صلح با همسایه‌های اسرائیل در این دولت (دولت نتانیاهو) در معرض خطر است.

دفتر بنیامین نتانیاهو هنوز به خبر "اورشلیم پست" واکنشی نشان نداده است.

مشخص نیست که نتانیاهو چه برنامه‌ای برای حمله نظامی به ایران برنامه‌ریزی کرده بود اما در زمان مناقشه‌های لفظی دولت اسرائیل و دور دوم دولت محمود احمدی نژاد این احتمال مطرح شده بود که اسرائیل قصد دارد به مراکز انرژی هسته‌ای ایران حمله هوایی کند. به ویژه که اسرائیل در عملیات «اپرا» در سال ۱۹۸۱ حمله‌‌ای مشابه به تاسیسات هسته‌ای عراق کرد.

در اکتبر سال ۲۰۱۵ هم «وال استریت ژورنال» گزارش داده بود که در اوایل سال ۲۰۱۰ ایالات متحده تعداد جنگنده‌هایش را در منطقه خلیج فارس به دلیل احتمال حمله اسرائیل به ایران، افزایش داده بود.

در همین گزارش همچنین آمده است که مقامات ایالات متحده مشکوک بودند که اسرائیل قصد دارد به غیر از حمله هوایی، تکاوران نظامی خود را به سایت غنی‌سازی اورانیوم در فردو بفرستد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مریم

    اگر میخواست حمله کند تا بحال کرده بود همه اینها لاف زیادیست .

  • nader

    جان کری وزیر خارجه آمریکا طی نشستی با شماری از فعالان سوری ضمن ابراز ناامیدی از عدم توانایی کشورش برای یافتن راه حلی برای بحران سوریه، به آنها پیشنهاد شرکت در انتخاباتی با حضور بشار اسد را داده است!!. کری در سخنانی که در بخشی از یک فایل صوتی که اخیرا توسط رسانه‌های آمریکایی درز شده، گفته است که ایالات متحده مایل نیست وارد جنگی در سوریه شود و واشینگتن برخلاف روسیه قوانین بین المللی را محترم می شمارد.! کری در این فایل صوتی گفته است که مسلح کردن مخالفان سوری یا ورود مستقیم آمریکا به جنگ در سوریه برای این کشور نتایجی معکوس در بر خواهد داشت ، لذا از نظر وی بهترین راه حل برای سوری‌ها روی آوردن به راه حل سیاسی است!