ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

معاونان سه وزیر مستعفی، سرپرست وزارتخانه‌ها شدند

پس از استعفای وزیر ورزش، استعفای علی جنتی، وزیر ارشاد و علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش نیز رسما تایید شد. در متن استعفای جنتی ‌آمده که باید منتظر تشدید جوسازی‌ها در ‌آینده بود.

در پی چند روز پر کشمکش سرانجام استعفای سه وزیر ورزش و جوانان، ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش به‌شکل رسمی اعلام شد و تا تعیین جایگزین آن‌ها معاونان سه وزارتخانه مسئولیت سه وزیر را برعهده گرفتند.

از راست: نصرالله سجادی سرپرست وزارت ورزش و جوانان، عباس صالحی، سرپرست وزارت ارشاد اسلامی و محمد بطحایی سرپرست وزارت آموزش و پرورش شدند.

روز گذشته سه‌شنبه ۲۷ مهر به‌شکل رسمی تنها خبر استعفای محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان منتشر شد اما خبرهای مربوط به استعفای علی جنتی، وزیر ارشاد اسلامی و علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش در هاله‌ای از ابهام باقی ماند.

صبح چهارشنبه ۲۸ مهر وزیران ارشاد و ورزش در جلسه هیأت دولت شرکت نداشتند و حسین‌علی امیری، معاون رئیس جمهوری در امور مجلس اعلام کرد که حضور نداشتن این دو وزیر در جلسه هیأت دولت به دلیل پذیرش استعفای آن‌ها توسط حسن روحانی، رئیس جمهوری بوده است.

با این حال امیری گفت علی‌اصغر فانی در جلسه هیأت دولت شرکت داشت.

بعد از ظهر چهارشنبه متن استعفانامه علی جنتی منتشر شد. در این نامه جنتی نوشت: «این وزارت (وزارت ارشاد) از آغاز کار تاکنون بیش از سایر دستگاه‌های اجرایی مورد هجوم بوده و عموم فعالیت‌های آن در فضای آلوده به دروغ‌پراکنی، افترا و اتهامات ناروا مورد تخریب قرار گرفته است.»

او همچنین افزود: «برخی از جریانات سیاسی با زیرپا گذاشتن همه تعهدات اخلاقی سعی در وارونه جلوه دادن مسائل و بدبین ساختن عالمان و شخصیت‌های دینی و متدینین نسبت به عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند و انتظار می‌رود در چندماه آینده این‌گونه جوسازی‌ها تشدید شود.»

جنتی گفت که به‌رغم فاصله‌گرفتن از «حاشیه‌سازی‌ها» خود را قادر به ادامه کار در این عرصه نمی‌بیند و مایل است دولت «بتواند در فضای آرام و خالی از تنش برنامه‌های فرهنگی خود را دنبال کند» و به همین دلیل استعفای خود را تقدیم می‌کند.

از راست: محمود گودرزی، علی جنتی و علی‌اصغر فانی

به‌گفته حسین‌علی امیری، فراکسیون امید مجلس نیز در نامه‌ای به حسن روحانی از او خواسته بود تا با استعفای وزیر آموزش و پرورش نیز موافقت کند «تا احساس ثبات در کابینه قطعی و به گمانه زنی‌ها پایان داده شود» و به‌همین خاطر باید تا ساعات آینده منتظر تصمیم رئیس جمهوری ماند.

پس از آن، بعد از ظهر روز چهارشنبه محمدعلی وکیلی، عضو هیأت رئیسه مجلس ایران از تأیید استعفای علی‌اصغر فانی خبر داد و گفت با این استعفا استیضاح وزیر آموزش و پرورش در مجلس نیز منتفی شد.

طرح درخواست استیضاح علی‌اصغر فانی روز گذشته (سه‌شنبه) از طرف هیأت رئیسه مجلس اعلام وصول شد و سه‌شنبه آینده به‌عنوان جلسه استیضاح فانی تعیین گردید.

خبرگزاری فارس نیز متن نامه علی‌اصغر فانی به حسن روحانی را منتشر کرد که در آن نوشته بود به‌رغم آمادگی‌اش برای حضور در جلسه استیضاح تابع هرگونه تصمیم رئیس جمهوری در مورد ترمیم کابینه دولت است.

با انتشار خبر قطعی استعفای سه وزیر، حسن روحانی طی حکمی معاونان وزیران ورزش و جوانان،‌ آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی را به‌عنوان سرپرست این وزارتخانه‌ها منصوب کرد.

بدین ترتیب به‌مدت سه ماه نصرالله سجادی سرپرست وزارت ورزش و جوانان، عباس صالحی، سرپرست وزارت ارشاد اسلامی و محمد بطحایی سرپرست وزارت آموزش و پرورش خواهند بود.

در جریان استعفای سه وزیر کابینه دولت یازدهم، رسانه‌های نزدیک به‌ دولت خبرهای مربوط به این رویداد را به‌شکل روشن و گویا بازتاب ندادند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • miyane

    هر چند در اواخر دوره حسن روحانی معلوم شد، او جدا از کارشکنی های جناح ماقبلش (جانح اصول گرا/خامنه ای!)، خود او طیف هوادرش هم مالی نیستند! فساد و سوءمدیریت و حرافی ها و شعارزدگی و آماربزای، دوران نقاحت پس از بلای ضد مردمی احمدی نژادیسم را طولانی تر کرد. حسن روحانی بدون تردید یک سیاست مدار است ولی کم لیاقت و مشکوک به دروغ گویی و شاعارگرایای وفریب! حقیقت تلخ است که استبداد مذهبی-ولایی، چنان بلایی در ساختار مدیریت کشور اورده، که نظام دچار قحط الرجال کرده سات. هر آن مدیری بر سرکاری بیاید که بروز ظلم و فسادی از او می رود! این سیر قهقرایی یک نظام استبدادی و ظالم و فاسد است. قوتی دروغ مردم سالاری دینی، حتی اجازه کادرسازی حزبی نمی دهد تا دست کم دولتی سر می اید به اندازه چن وزیر و مدیر سط بالا، ادم سالم و مفید و متخصص داشته باشد!