ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ادامه نبرد موصل؛ صدها هزار کودک در خطرند

برای نخستین بار در دو سال اخیر نیروهای عراقی وارد دژ داعش در شهر موصل شدند. آزادسازی اصلی موصل از دستان داعش آغاز شده است. سازمان «نجات کودکان» درخواست ایجاد کریدوری برای خروج حدود ۶۰۰ هزار کودک ساکن موصل را مطرح کرده است.

سازمان «نجات کودکان» می‌گوید «این لحظه سرنوشت‌سازی برای حفاظت از کودکان موصل است» تا در موصل ۱,۵ میلیون نفری که در میان آن‌ها ۶۰۰ هزار کودک وجود دارند بتوانند این شهر را ترک کنند.

موریزیو کریولارو، مسئول بخش عراق «نجات کودکان» گفت: «ما نمی‌توانیم انتظار بکشیم تا وضعیت حلب در موصل نیز تکرار شود در حالی‌که هنوز امکان این را داریم کودکان را از مناطق جنگی بیرون بکشیم.»

در بخش شرقی شهر حلب سوریه از ماه ژوئیه حدود ۲۵۰ هزار کودک بدون هیچ‌گونه کمکی از جهان بریده شده‌اند.

«آغاز آزادسازی واقعی»

فرماندهی ارتش عراق می‌گوید در ادامه حمله به موصل که از حدود دو هفته پیش آغاز شد، نیروهای ویژه عراقی تا منطقه جدیده المفتی، واقع در جنوب شرق موصل نفوذ کردند.

پیش از آن واحدهای ویژه، روستای غوغجلی در کرانه شرقی موصل و مرکز تلویزیون این شهر را به کنترل خود در آوردند.

طالب الکنانی از فرماندهان واحدهای ضدتروریستی عراق در تلویزیون دولتی این کشور گفت: «اکنون آزادسازی واقعی شهر موصل آغاز شده است.»

حمله برای بازپس‌گیری موصل از دست گروه «دولت اسلامی» (داعش) ۱۷ اکتبر آغاز شد. در این حمله هزاران سرباز عراقی و پیشمرگه‌های کرد در شمال، شرق و غرب موصل شرکت دارند. آن‌ها از سوی جنگنده‌های ائتلاف جهانی به‌رهبری آمریکا پشتیبانی هوایی می‌شوند. در غرب موصل شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت ایران تلاش می‌کنند تا راه ارتباطی داعش به سوریه را قطع کنند.

در انتظار جنگ شهری و بمب‌های دست‌ساز

حیدر عبادی، نخست‌وزیر عراق شامگاه دوشنبه در تلویزیون دولتی اعلام کرد که محاصره داعش از تمام نقاط تنگ‌تر شده است. راهی برای شبه‌نظامیان داعش باقی نمانده «یا باید کشته شوند و یا خود را تحویل دهند.»

موصل از تابستان سال ۲۰۱۴ به دست داعش افتاد و اکنون در آن هزاران شبه‌نظامی این گروه به‌سر می‌برند. نبرد آزادسازی موصل طولانی خواهد بود و به احتمال قوی به جنگ‌های خانه به خانه و خیابانی منجر خواهد شد.

به‌گفته سازمان ملل داعش از مردم غیرنظامی به‌عنوان سپر دفاعی خود استفاده می‌کند. همچنین احتمال می‌رود که داعش در تمام سطح شهر موصل بمب‌های دست‌ساز کارگذاری کند.

اعزام تانک‌های ترکیه به مرز عراق

یکی از موضوعات تنش‌زای این نبرد مناقشه دولت‌های ترکیه و عراق بر سر حضور نظامی ترکیه در نبرد موصل است.

در حالی که عراق شرکت ترکیه در این نبرد را رد کرده است ترکیه همچنان سعی در حضور خود در این جنگ است.

ترکیه در روز سه شنبه با اعزام تانک‌ها به مرز عراق توپخانه خود را تقویت کرد. به‌گفته منابع نظامی ترکیه، یک کاروان نظامی با ۳۰ خودرو و تانک و تجهیزات بعد از ظهر سه‌شنبه آنکارا را به سمت سیلوپی ترک کرد.

در حال حاضر داعش کریدوری در غرب موصل در اختیار دارند که آن‌ها را به بخش تحت کنترل‌شان در سوریه وصل می‌کند.

دومین دژ داعش شهر رقه در سوریه است که آمریکا و هم‌پیمانانش در نظر دارند به‌زودی به آن نیز حمله کنند.

موصلِ استراتژیک

شهر موصل در تابستان ۲۰۱۴ بدون مقاومت ارتش عراق تسلیم داعش شد. این شهر یکی از مقرهای اصلی طرفداران صدام حسین بود. پس از سقوط شهر بسیاری از آن‌ها به داعش پیوستند.

این شهرستان مذهبی و قومی در دجله از اهمیت بالای استراتژیک، نه تنها به خاطر میدان‌های نفت و پالایشگاه آن، برخوردار است.

پرسش مهم آن است که چه کسی پس از راندن داعش از شهر کنترل آن را در دست خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • كشكساب

    با درود بر همه ايرانيان ، در اين جنايات كه بر اين كودكان جاريست ، سهم حكومت بشدت اسلامى و ضد ايرانى حاكم برايران چقدر است ؟ سهم من كه با شركت در انتخابات اين حكومت ننگين را بقا ميبخشم ، چقدر است ؟ در اينده چه پاسخى بعنوان ايرانى براى اين كودكان بزگ ميشوندو در همين جهان پراكنده ، چه پاسخى خواهم داشت ؟ پاينده ايران ، سربلند ايرانى