ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۱۰۲ شکایت دولت روحانی از رسانه‌های منتقد

ثبت ۱۰۲ شکایت از ۱۲ رسانه کارنامه دولت حسن روحانی در برابر رسانه‌های نزدیک به اصول‌گرایان است. رسانه‌هایی که به گفته سخنگوی دولت «از حاشیه امن» برخوردارند.

مدیران مسئول رسانه‌های منتقد دولت حسن روحانی از ثبت ۱۰۲ شکایت دولتی علیه خود خبر دادند.

سخنان حسن روحانی در آئین گشایش نمایشگاه مطبوعات با واکنش رئیس قوه قضائیه و رسانه‌های نزدیک به جریان موسوم به اصول‌گرایان روبرو شده است.

رئیس جمهوری ایران شنبه ۱۵ آبان از برخورد قضائی با رسانه‌ها انتقاد کرد و گفت که «قلم ها را به بهانه واهی نشکنیم؛ دهان‌ها را با بهانه‌های غیر اساسی نبندیم، بگذاریم در این جامعه آزادی باشد.»

سخنان روحانی با واکنش تند رئیس قوه قضائیه روبرو شد. او دوشنبه ۱۷ آبان بدون نام بردن از رئیس جمهوری ایران، او را به دوگانگی در برخورد با برخی رسانه‌ها متهم کرد و گفت: «برادر بزرگوار شما خودتان شفاهاً یا کتباً با واسطه یا بی‌واسطه بارها گفته اید که چرا با فلان روزنامه یا فلان سایت برخورد نمی کنید یا نزد مقام معظم رهبری گلایه می‌کنید که چرا دستگاه قضایی با فلان روزنامه برخورد نکرده است.»

محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت یک روز بعد – سه‌شنبه ۱۸ آبان – به صورت تلویحی سخنان رئیس قوه قضائیه را تائید کرد. او با بیان اینکه دولت معتقد به آزادی بیان و انتقاد در چارچوب قانون است، گفت: «دولت معترض است که عده‌ای در حاشیه امن قرار گیرند، ‌هتاکی کرده و تهمت بزنند و فراتر از قانون عمل کنند.»

در ادامه این کشمکش‌ها وب‌سایت نسیم آنلاین پنجشنبه ۲۰ آبان نوشت که دولت یازدهم و دستگاه‌ها و مجموعه‌های وابسته به آن تاکنون بیش از ۱۰۲ بار از  ۱۲ رسانه شکایت کرده‌اند.

برپایه این گزارش روزنامه کیهان که زیر نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی اداره می‌شود با ۴۰ شکایت به ثبت رسیده در این زمینه رکوردار است.

همچنین مسئولان روزنامه «وطن امروز» نیز مدعی شده‌اند که تا به حال ۱۲ شکایت دولتی علیه این روزنامه به ثبت رسیده است. خبرگزاری فارس و دانشجو نیز هر یک با ۹ و ۸ شکایت از دیگر رسانه‌هایی هستند که با شکایت دولت روبرو شده‌اند.

همچنین خبرگزاری‌های تسنیم، نسیم‌آنلاین، رجا نیور، خبرنامه دانشجویان ایران، روزنامه جوان و  مهر نیز با شکایت دولت دارای پرونده قضائی شده‌اند.

این گزارش دلیل توقیف هفته نامه ۹ دی به مدیرمسئولی حمید رسایی و وب‌سایت جهان‌نیوز را هم شکایت دولت اعلام کرده است.

شکایت دولت علیه  بسیاری از این رسانه‌ها که به گفته مسئولان دولتی «زبان تهمت» دارند تا به حال به صدور حکم قضائی نیانجامیده است. این در حالی است که هیات نظارت بر مطبوعات و دستگاه قضائی رسانه‌های مستقل‌ را بدون شاکی خصوصی توقیف موقت یا لغو امتیاز می‌کند.

بر اساس گزارش نهادهای ناظر بر وضعیت آزادی مطبوعات، ایران یکی از دشمنان گردش آزاد اطلاعات به شمار می‌آید.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • محزونات بشریت!

    اگر اهانت و تهمت بدون سند باشد حق هر کسی اعم حقیقی یا حقوی است شکایت کند. مسئله شکایت نیست و بلکه خطر سرکوب و بی عدالتی در حق متاشاکیان است. خطر زندان و شلاق و حتی اعدام/ مسئله عدم تناسب مجازت با جرم است / مسئله عدم استقلال قوه قضاییه است /مسئله منبع خشونت زا و ناعدالانه اسلام سیاسی و ینیادگرایی است که جرم رتاشی می کند و حتی برای تبلیغ علیه نظام مجازت ان هم زندان و بدتر در نظر دارد. تبلیغ علیه نظام یک حق است. حتی حق براندازی بخصوص اگر نظام ظالم و مستبد و فاسد باشد. جق براندازی یک نظام فاسد که خود معترف است .