ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

واکنش نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی به احتمال لغو برجام و تمدید تحریم‌ها

بیم و امید: مقامات امنیتی بلندپایه ایرانی لغو تحریم‌ها را با برجام در پیوند قرار داده‌اند و به پشتیبانی اروپا دل بسته‌اند. کنگره و سنای آمریکا تمدید تحریم‌ها را به رأی می‌گذارند.

پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده امریکا نگرانی‌ها درباره لغو توافق هسته‌ای ایران و غرب را افزایش داده است. مقام‌های ایرانی می‌گویند که در صورت لغو این توافق‌نامه از سوی امریکا، اقدام متقابل انجام خواهند داد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران می‌گوید که در صورت لغو برجام اقدامات پیش‌بینی شده اجرایی می‌شوند.

علی شمخانی،  دبیر شورای عالی امنیت ملی «تمدید تحریم‌ها» از سوی امریکا را همسان با «لغو برجام» دانست و گفت که ایران در مقابل لغو برجام «بسته‌ اقدامات فنی فراهم شده را به سرعت اجرایی خواهد کرد».

او بدون نام بردن از دونالد  ترامپ، رییس جمهوری منتخب آمریکا با بیان اینکه «هرکسی در هر کشوری حاکم شود، تأثیری بر روی ملت ایران نمی‌گذارد»، افزود: «آن‌ها نمی‌توانند در کاخ‌های شیشه‌ای بنشینند و بگویند که ما برجام را پاره خواهیم کرد».

طبق مصوبه کنگره آمریکا در دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون، نمایندگان می‌بایست هر ۱۰ سال یک بار درباره تمدید تحریم‌های اقتصادی علیه ایران تصمیم بگیرند. ۳۱ دسامبر سال جاری نمایندگان سنا و کنگره می‌بایست تحریم‌ها علیه ایران را یک بار دیگر به رأی بگذارند. سخنان شمخانی واکنشی‌ست به احتمال تمدید تحریم‌ها در سال جاری.

علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی در امور بین‌الملل هم مقام‌های امریکایی را تهدید کرده که «اگر برجام را پاره کنند، ایران آن را می‌سوزاند».

او قدرت امریکا را «رو به افول» توصیف کرده و گفته است که دیگر «محال است امریکا شش کشور جهان ( اعضای گروه  ۱+۵) را دورهم جمع کند و تصمیماتی بگیرند که قبلا گرفتند».

ولایتی گفت که کشورهای اروپایی خرج خود را از امریکا جدا کرده و « امروز کشورهایی مثل فرانسه و آلمان به این روش آمریکایی‌ها معترض‌اند».

از سوی دیگر یحیی رحیم صفوی، مشاور ارشد نظامی رهبر جمهوری اسلامی هم از «تداوم خصومت ایران با امریکا» خبر داد. او هرچند که به گفته خودش به انتخاب ترامپ «خوشبین نیست» اما قضاوت درباره سیاست‌های رییس جمهوری منتخب آمریکا را «زود» دانست و گفت که «احتمال چرخش در او وجود دارد».

صفوی رویکرد سیاست‌های رئیس جمهوری منتخب امریکا را «توجه به داخل و اقتصاد» عنوان کرد و افزود: « دوستان و مشاوران ترامپ به او خواهند گفت که ایران یک قدرت بزرگ منطقه‌ای است و باید با ایران کنار بیاید».

مشاور نظامی رهبر جمهوری اسلامی صلح و امنیت پایدار را در منطقه خاورمیانه بدون حضور ایران «ناشدنی» دانست و از ترامپ خواست که چنانچه در برنامه مبارزه با تروریسم جدی است «با ایران همگام شود».

دونالد ترامپ فروردین سال جاری در در اجلاس سالانه کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل اعلام کرده بود که نخستین اولویت کاری او پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا «لغو توافق هسته‌ای با ایران» است.

در همین زمینه

پرسش‌ها درباره سیاست خارجی دونالد ترامپ

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • جنیرا

    آنها نميگذارند يه لقمه راحت از گلوي مقام عظماي ولایت پایین رود و مقام عظما هم نميگذارد لقمه راحت از گلوي مردم ايران پایین رود.

  • farid

    اميدوارم کشور از شر ملا ها رها شود و به دموکراسي برسد