ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ورود ۲۲ میلیارد دلار کالای قاچاق به ایران در هر سال

یک‌‌سوم واردات ایران را کالاهای قاچاق تشکیل می‌دهد. مسئولان نیروی انتظامی می‌گویند که ۷۰ درصد قاچاق از مبادی رسمی انجام می‌شود. فقط سه درصد از این کالاها کشف و توقیف می‌شود.

یک سوم حجم واردات ایران را کالاهای قاچاق تشکیل می‌دهد. مسئولان نیروی انتظامی می‌گویند که ۷۰ درصد قاچاق از مبادی رسمی انجام می‌شود.

یک سوم حجم واردات ایران را کالاهای قاچاق تشکیل می‌دهد.

سالانه ۲۲ میلیارد دلار کالای قاچاق به ایران وارد می‌شود و تنها سه درصد از این حجم از سوی نهادهای مسئول کشف و توقیف می‌شود.

این وضعیت نمایندگان مجلس را بر آن داشت تا با طرح تحقیق و تفحص از «روند مبارزه با قاچاق کالا» موافقت کنند. پیش از این نیز گروهی از نمایندگان مجلس خواستار تحقیق و تفحص از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شده بودند.

در همین راستا کمیسیون اقتصادی مجلس در گزارشی که چهارشنبه سوم آذر به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد، از افزایش واردات کالای قاچاق به ایران خبر داد.

در حالیکه جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی حجم کالای قاچاق در ایران را ۲۲ میلیارد دلار برآورد کرده، مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به کمیسیون اقتصادی مجلس گفته‌اند که حجم کالای قاچاق در سال گذشته ۱۵,۵ میلیارد دلار بوده است.

برپایه گزارش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ارزش کالاهای قاچاق وارداتی به ایران ۱۴,۵ میلیارد دلار  و کالای قاچاق خارج شده از ایران یک میلیارد دلار بوده است.

قاسم خورشیدی معاون برنامه ریزی این ستاد به کمیسیون اقتصادی مجلس گفته است که سال گذشته تنها ۱۰ درصد از مجموع کالاهای قاچاق به ارزش ۵ هزار میلیارد تومان کشف و توقیف شده است.

به گفته او حجم کالای قاچاق توقیف شده در هفت ماه نخست امسال به نسبت سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته و به هفت هزار میلیارد تومان رسیده است.

مبادی رسمی کانال امن قاچاق

کمیسیون اقتصادی مجلس مناطق آزاد تجاری را یکی از مبادی اصلی ورود کالای قاچاق دانسته و اعلام کرده است که حدود ۳۰ درصد از کالاهای قاچاق از طریق مناطق آزاد وارد چرخه توزیع شده است.

این کمیسیون در حالی مناطق آزاد را به عنوان یکی از مبادی اصلی قاچاق کالا معرفی کرده که دولت در لایحه‌ای خواستار افزایش مناطق آزاد تجاری از هفت منطقه به ۱۴ منطقه شده است.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده اسلام‌آباد غرب در مجلس شورای اسلامی گفته است که «قرار بود تعداد مناطق آزاد ۳۰ درصد کاهش یابد».

او همچنین فعالیت برخی از نهادها به بهانه دور زدن تحریم‌ها را یکی دیگر از عوامل افزایش قاچاق کالا دانسته است. عضو کمیسیون امنیت ملی بدون افشای نام «دستگاه‌ها، جریان‌ها و گروه‌هایی که به سوء استفاده از تحریم‌ها عادت کرده‌اند»، گفته است که این دستگاه‌ها «کماکان نقش ادامه تحریم را بازی می‌کنند».

برپایه این گزارش  ۶۰ درصد از اسکله های موجود در ایران «غیرمجاز» و خارج از نظارت گمرک هستند. کمیسیون اقتصادی مجلس در باره نهادهای بهره‌بردار از این اسکله‌ها توضیح بیشتری ارائه نکرده است.

فعالیت اسکله‌های غیرمجاز نزدیک به دو دهه قبل در مجلس ششم مورد بحث و بررسی قرار گرفت. فرمانده سپاه پاسداران ایران دو سال قبل گفت که بخشی از این اسکله‌ها به منظور واردات کالای نظامی  در اختیار این نهاد قرار دارند.

اسکندر مومنی جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران ۱۲ مهر امسال گفته بود که بیش از ۷۰ درصد کالاهای قاچاق از طریق مبادی رسمی وارد کشور می‌شوند.

دولت جمهوری اسلامی ایران دو سال قبل اعلام کرد که به منظور کاهش واردات کالای قاچاق، ادارات گمرک را با دستگاه‌های الکترونیکی تجهیز کند. اما به گفته فلاحت پیشه به رغم خریداری ۲۰ دستگاه ری ایکس، هنوز هیچ یک از این دستگاه‌ها به گمرک‌ها تحویل داده نشده است.

در همین زمینه

فرمانده انتظامی تهران: قاچاق کالا سازمان‌یافته است

مناطق آزاد تجاری؛ معبر امن قاچاق کالا

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.