ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روسیه و چین قطعنامه شورای امنیت درباره حلب را وتو کردند

در قطعنامه پیشنهادی سازمان ملل آتش‌بس هفت روزه‌ای برای امدادرسانی به جنگ‌زدگان و آوارگان حلب پیش‌بینی شده بود. روسیه و چین مخالفت کردند.

روسیه و چین با قطعنامه شورای امنیت که پیشنهاد داده بود به مدت هفت روز در حلب آتش‌بس برقرار شود مخالفت کردند.

شورای امنیت سازمان ملل ـ عکس از آرشیو

ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل شامگاه دوشنبه ۵ دسامبر / ۱۵ آذر از حق وتوی روسیه در رأی‌گیری نشست شورای امنیت در نیویورک استفاده کرد.

ونزوئلا علیه قطعنامه رأی داد، آنگولا ممتنع بود و ۱۱ کشور دیگر عضو شورای امنیت از آن حمایت کردند.

این قطعنامه از سوی مصر، اسپانیا و نیوزیلند پیشنهاد داده شده بود و در آن قطع تمام درگیری‌ها به‌مدت یک هفته و ارسال کمک‌های انسانی به مردم حلب در نظر گرفته شده بود. همچنین گفته شده بود که در صورت توافق می‌توان آتش‌بس یک هفته‌ای را تمدید کرد.

پیش از رأی‌گیری شورای امنیت ویتالی چورکین اعلام کرده بود که روسیه این قطعنامه را رد خواهد کرد. به‌گفته او نه محتوای قطعنامه و نه روش پیشبرد رأی‌گیری به اندازه کافی قانع‌کننده نبودند. او گفته بود که قطعنامه روشن نمی‌کند که شورشیان چگونه از شرق حلب می‌توانند خارج شوند.

تلاش روسیه و دولت سوریه تخلیه کامل شورشیان مخالف بشار اسد از بخش شرق حلب است اما آن‌ها گفته‌اند حاضر نیستند از این منطقه خارج شوند.

روسیه: شورشیان از آتش‌بس برای مسلح شدن استفاده می‌کنند

ویتالی چورکین گفت: «این‌گونه آتش‌بس‌ها در گذشته مورد استفاده شورشیان قرار گرفت تا بتوانند به تسلیحات تازه مجهز شده و دوباره نیرو بگیرند، موضوعی که تنها رنج غیرنظامیان را بیشتر می‌کند.»

آمریکا این رویکرد را «تاکتیک بسیار بد» دانست. میشل سیسون، معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت روسیه از این‌ها به‌عنوان «بهانه» استفاده می‌کند. او افزود: «ما هنوز به هیچ موفقیتی نتوانسته‌ایم دست یابیم زیرا روسیه بیش از هر چیز به حفظ دستاوردهای نظامی خود می‌اندیشد تا کمک به غیرنظامیان حلب.»

حلب در حال حاضر صحنه حملات نظامی نیروهای دولتی سوریه با کمک روسیه و ایران است. آن‌ها می‌خواهند بخش شرقی حلب را که در اختیار شورشیان است به‌طور کامل تصرف کنند و در روزهای اخیر نیز قسمت بزرگی از این بخش شهر را به کنترل خود در آورده‌اند.

سازمان ملل می‌گوید از زمان آغاز حملات نظامی اخیر به شرق حلب ۳۰ هزار نفر دیگر از این شهر گریخته‌اند. امدادرسان سازمان ملل تلاش می‌کنند تا سرپناه موقتی برای آن‌ها برپا کنند.

به‌رغم وتوی قطعنامه سازمان ملل، روسیه و آمریکا می‌خواهند پای میز مذاکره بنشینند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که با همتای آمریکایی خود، جان کری امروز، سه‌شنبه و یا چهارشنبه درباره اوضاع حلب و امکان خروج همه گروه‌های مسلح از بخش شرقی شهر، در ژنو گفت‌وگو خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ح

    آمریکا آتش بس را بهانه ای برای تسلیح جبهه النصره استفاده می کند که دنیا هم می داند چون فقط زمانی که جبهه النصره در حال عقب نشینی باشد آمریکا و انگلیس و فرانسه به فکر آتش بس می افتند

  • بابکان

    جمهوری اسلامی نبود که او هم رای منفی بدهد ! صف و صنف جنایت پیشگان !