ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کاهش ۵۰ درصدی مالیات نهادها و بنیادهای نظامی و مذهبی

بنگاه‌داری و فرار مالیاتی «نهادها و بنیادهای انقلاب اسلامی» همچنان ادامه دارد. دولت در لایحه بودجه سال آینده سهم مالیاتی این نهادها را به شکل محسوس کاهش داده.

بنگاهداری و فرار مالیاتی «نهادها و بنیادهای انقلاب اسلامی» ادامه دارد. دولت در لایحه بودجه سال آینده سهم مالیاتی این نهادها را کاهش داده است.

حسن روحانی و محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران

فعالیت اقتصادی و بنگاهداری نهادها و بنیادهای خاص که وابسته به ارگان‌های نظامی و مذهبی حکومتی هستند سال به سال افزایش می‌یابد و در برابر آن سهم این نهادها در تامین بودجه عمومی کاهش می‌یابد.

سه سال است که دولت روحانی می‌گوید که سیاست مالیات‌ستانی از «نهادها و بنیادهای انقلاب اسلامی» را اجرا می‌کند و هر سال درآمد دولت از محل مالیات این نهادها کمتر می‌شود.

دو سال قبل مجلس هنگام بررسی لایحه بودجه سالانه ۹۴ آستان قدس رضوی و سایر نهادها و بنیادها را به پرداخت مالیات موظف کرد.

هرچند که مسئولان آستان قدس رضوی با انتشار حکم حکومتی روح‌الله خمینی، رهبر فقید جمهوری اسلامی مجلس را وادار کردند مصوبه خود را اصلاح کند، اما چندی بعد علی عسگری، رئیس وقت سازمان امور مالیاتی گفت که مجوزهای لازم برای اخذ مالیات از این نهادها از رهبر جمهوری اسلامی گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: امپراتوری واعظ طبسی در آستان قدس و امان‌نامه رهبری

حال اما گزارش بانک مرکزی از عملکرد بودجه هفت ماهه سال ۹۵ نشان می‌دهد که درآمدهای مالیاتی دولت از بنیادها و نهادهای انقلابی برای دومین سال متوالی کاهش یافته است.

سهم بنیادها و نهادهای خاص در تامین درآمدهای مالیاتی بودجه ۹۵ یک صد میلیارد تومان اعلام شده است. دولت پیش‌بینی کرده است که تا پایان هفت ماه نخست ۶۰ میلیارد تومان از مبلغ مصوب تامین شود. اما گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد که تنها یک ششم از مالیات مصوب این نهادها پرداخت شده است.

این گزارش نشان می‌دهد که بنیادها و نهادهای انقلابی طی هفت ماه نخست امسال تنها ۱۰ میلیارد تومان از ۶۰ میلیارد تومان سهم مالیاتی مصوب را پرداخت کردند که بیانگر کاهش ۵۳.۶ درصدی مالیات پرداختی از سوی این نهادها است.

کاهش سهم مالیاتی بنیادها و نهادهای انقلابی در حالی رخ داده که سهم درآمدهای مالیاتی بودجه به نسبت مدت مشابه سال گذشته ۲۶.۵ درصد افزایش یافته است.

بر پایه گزارش بانک مرکزی سهم مالیات نهادها و بنیادهای انقلابی در تامین درآمدهای مصوب دولت سال گذشته نیز با کاهش همراه بوده است.

دولت در قانون بودجه ۹۴ نهادهای خاص را به پرداخت ۷۵.۳ میلیارد تومان مالیات موظف کرده بود اما گزارش بانک مرکزی از عملکرد بودجه سال گذشته نشان می‌دهد که بنیادها و نهادهای مذهبی و نظامی تنها یک سوم (۲۴.۶ میلیارد تومان) از مالیات مصوب را پرداخت کردند.

عدم تحقق درآمدهای مالیاتی مصوب نهادها و بنیادهای مذهبی و نظامی  در دو سال گذشته سبب شده است که دولت در لایحه بودجه امسال سهم مالیاتی این نهادها را بیش از ۳۰ میلیارد تومان کاهش دهد. سهم مالیاتی «نهادها و بنیادهای انقلاب اسلامی» در بودجه سال آینده ۶۹.۵ میلیارد تومان برآورد شده است.

دولت در حالی سهم مالیاتی این نهادها را کاهش داده که به گفته رئیس سابق سازمان امور مالیاتی حدود ۴۰ درصد اقتصاد ایران در اختیار نهادهای خاص قرار دارد که از مالیات فرار می‌کنند.

کارشناسان غیردولتی سهم بنیادهای مذهبی و ارگان‌های نظامی در اقتصاد ایران را بیش از ۶۰ درصد برآورد کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • می‌ شوند

    در تمام اعصار مبارزه مردم علیه ظلم حاکمیت هاف خواست عدالت بوده است. اینکه حداقل نیازمندان مالیات ندهند و بلکه حمایت شوند از از بیکار ی و فقر نجات یابند. مالیات بر مصرف، از دنیای کاپیتالیزم می آید! جهت حمایت سرمایه داری نئولیبرالی! از قدیم رسم بر این بوده مالیات را از درآمد افراد بگیرند، و این پدیده عجیبی است. با این وجود باز هم باید تدابیری اتخاذ شود تا بی عدالتی نسبت به نیازمندان نشود. البته مالیات بر مصرف (مالیات بر ارزش افزوده د رواقع هدفش مالیات گرفتن از مصرف کننده نهایی و عدم مالیات از تولیدکننده داخلی است جهت حمایت از تولید و اشتغال داخلی!) داری مزایا احتمالی است اگر درست اجرا شود. مثلا: 1- حمایت تولید و اشتغال داخلی 2- جلوگیری مالیات مضاعف و چندباره! 3- گرفتن مالیات بر مصرف کالای قاچاق و درنتیجه حمایت از تجارت رسمی! اما خبرها حاکی است تولیدکنندگان ناراضی اند و می گیوند سهمشان نمی رسد! همچنین خبرهایی از تبدیل شدن به مالیات مضاعف و گران شدن کالا ها است! اما بدترین قسمت داستان، عدم پیش بینی حمایت از اقشار نیازمند است. هیچ گونه تدبیر و تمهدیدی برای جبران یا تخفیف و معافیت نیازمندان نشده است. دقت کنید هدف از یارنه، کمک هزینه بوده و نه تخفیف. عملا یارانه با مالیات بر مصرف، خنثی می شود. گران فروشی های حکومت مزید بر فشارهای اقتصادی بر نیازمندان شده است . نرخ ارز سه برابر شده و در نتیجه قدرت رخید به شدت کاهش یافته است که اثرات سوئی بر اقتصاد کشور گذاشته، و در حالی با گذشت 5 سال نیمی از این گران شدن از راه افزایش مزد جبران نشده! دولت می توانسته با شناسایی نیازمندان، لااقل یارانه آنها را سه برابر کند، تا گرانی ها و مالیات و عوارض جبران شوند.

  • می‌ شوند

    کلاه گشادی به نام هدف مندی یارنه ها بر سر ملت و بخش خصوصی تولید کننده رفته است. متاسفانه آمارها شفاف نیست و من با تخمین توانستم اینها استخراج کنم/ اعداد گرد کردم/ دلار نرخ دولتی 3300 تومان در نظر گرفتم: اکثر ایرانی ها، ماهانه 45000 تومان یارانه می گیرند/ معادل 13 دلار یعنی روزی کمتر نیم دلار! معادل 540000 (پانصد و چهل هزار ) تومان. هزینه هر هرد بر مبنای حداقل = سالانه 9600000 (نه ملیون) تومان! البته این هزینه با توجه مزد اکثر مردم که کارگر هستند قبال تامین نیست و از طرق وام و قرض و کار دوشیفته یا صدقه و فروش خانه و اموال و غیره تامین می شود! چون ماهی 850000 (هشتصد و پنجاه هزار ) تومان مزد کاررگ است که ممکن بر سایر افراد خانوار تقسیم شود که اصلا بقیه کار نکنند! متوسط هر ایرانی حدود 500000 (پانصد هزار) تومان مالیات بر ارزش افزوده می دهد! نکته اینجاست عملا، یارانه ای را مردم می گیرند، از طرق مختلف از جمله مالیات برمصرف یا عوارض و همچنین از راه گران فروشی مثلا خودرو 50% گرانتر از بازار جهانی و غیره دولت/حکومت باز پس میگرد و بلکه چند برابر یارانه دولت و حکومت از مردم می گیرد!!

  • می‌ شوند

    دولت دارد به نام مالیات بر ارزش افزوده، عملا از فقیر و غنی/ بیمار وسالم / بیکار و شاغل 9% مالیات بر مصرف می گیرد! بنازم دولت عدالت جو را!

  • می‌ شوند

    آیا حامیان حسن روحانی، می خواهند به هر قیمتی او را دو دوره ای کنند؟ حتی به قیمت حراج منافع ملی؟!