ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

محکوميت خبرنگاران آلمانی به پرداخت جزای نقدی

<p>حکم ۲۰ ماه حبس دو خبرنگار آلمانی که در ايران بازداشت شده بودند، به پانصد ميليون ريال جزای نقدی برای هر يک تبديل شده است.</p> <!--break--> <p>&nbsp;</p> <p>به گزارش واحد مرکزی خبر جمهوری اسلامی ايران، شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تبريز، اين دو خبرنگارن را &laquo;مستحق تخفيف در مجازات و برخورداری از رأفت اسلامی&raquo; تشخيص داده و حبس تعزيری آنان را به پرداخت جزای نقدی تبديل کرده است.</p> <p>&nbsp;</p> <p>بنا به اين گزارش، اين دو خبرنگار به &laquo;اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم عليه امنيت ايران&raquo; متهم شده بودند.</p> <p>&nbsp;</p> <p>در همين حال در رأی صادرشده آمده است که &laquo;در خصوص اتهام يکی از متهمان آلمانی داير بر جمع&zwnj;آوری اطلاعات طبقه&zwnj;بندی شده به لحاظ اينکه اطلاعات مدنظر وی شامل اطلاعات طبقه&zwnj;بندی شده نبوده و متهم نيز موفق به&zwnj; به&zwnj;دست آوردن آن نشده بود... لذا حکم برائت صادر شد.&raquo;</p> <p><br /> غلام&zwnj;حسين محسنی اژه&zwnj;ای، سخنگوی قوه قضاييه ايران و دادستان کل اين کشور در نخستين نشست مطبوعاتی خود پس از بازداشت این دو خبرنگار گفته بود: &laquo;اين افراد به&zwnj; هيچ&zwnj;وجه خبرنگار نيستند و يا حداقل کارت خبرنگاری ندارند. آن&zwnj;ها در واقع به عنوان توريست به ايران آمده&zwnj;اند.&raquo;</p> <p>&nbsp;</p> <p>محسنی اژه&zwnj;ای آذرماه سال جاری نیز گفت که خبرنگاران آلمانی زندانی در ايران، &laquo;جاسوس&raquo; نيستند.</p> <p>&nbsp;</p> <p>وی ۱۵ آذر ۸۹ در يک نشست خبری در تهران گفت:&zwnj; &laquo;اين افراد ادعا می&zwnj;کنند که خبرنگار هستند اما با وزارت ارشاد هماهنگی نکردند و در کاری که خلاف بوده، وارد شدند که اين پرونده هم&zwnj;اکنون در حال رسيدگی است.&raquo;</p> <p>&nbsp;</p> <p>دو خبرنگار روزنامه&zwnj; آلمانی &laquo;بيلد آم زونتاگ&raquo;، شامگاه يکشنبه ۱۸ مهرماه سال جاری هنگامی که برای گفت&zwnj;وگو با سجاد قادرزاده، پسر سکينه محمدی آشتيانی، زن محکوم به سنگسار، و جاويد هوتن&zwnj;کيان، وکيل خانم آشتيانی به دفتر هوتن&zwnj;کيان رفته بودند٬ در دفتر کار اين وکيل دستگير شدند.</p> <p>&nbsp;</p> <p>پس از بازداشت اين دو خبرنگار، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، در اظهارنظری خواهان آزادی دو روزنامه&zwnj;نگار آلمانی در ايران شد و وزارت امور خارجه آلمان ضمن تأييد روزنامه&zwnj;نگار بودن اين دو، اعلام کرد که در راه آزادی آن&zwnj;ها تلاش خواهد کرد.<br /> <br /> همچنين هورست کوهلر، رومن هرتزوگ، ريشارد ون وايستزکر و والتر شل، چهار رئيس جمهور پيشين آلمان از مقام&zwnj;های ايران خواسته&zwnj;اند تا اين دو روزنامه&zwnj;نگار را آزاد کنند.<br /> <br /> همچنین دی ماه ٨٩ بیش از ١٠٠ چهره شناخته شده آلمانی خواهان آزادی این دو خبرنگار شده بودند.</p> <p>با این حال ایران اعلام نکرده است که این دو خبرنگار چه زمانی از زندان آزاد می&zwnj;شوند.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

حکم ۲۰ ماه حبس دو خبرنگار آلمانی که در ايران بازداشت شده بودند، به پانصد ميليون ريال جزای نقدی برای هر يک تبديل شده است.

به گزارش واحد مرکزی خبر جمهوری اسلامی ايران، شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تبريز، اين دو خبرنگارن را «مستحق تخفيف در مجازات و برخورداری از رأفت اسلامی» تشخيص داده و حبس تعزيری آنان را به پرداخت جزای نقدی تبديل کرده است.

بنا به اين گزارش، اين دو خبرنگار به «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم عليه امنيت ايران» متهم شده بودند.

در همين حال در رأی صادرشده آمده است که «در خصوص اتهام يکی از متهمان آلمانی داير بر جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی شده به لحاظ اينکه اطلاعات مدنظر وی شامل اطلاعات طبقه‌بندی شده نبوده و متهم نيز موفق به‌ به‌دست آوردن آن نشده بود... لذا حکم برائت صادر شد.»

غلام‌حسين محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاييه ايران و دادستان کل اين کشور در نخستين نشست مطبوعاتی خود پس از بازداشت این دو خبرنگار گفته بود: «اين افراد به‌ هيچ‌وجه خبرنگار نيستند و يا حداقل کارت خبرنگاری ندارند. آن‌ها در واقع به عنوان توريست به ايران آمده‌اند.»

محسنی اژه‌ای آذرماه سال جاری نیز گفت که خبرنگاران آلمانی زندانی در ايران، «جاسوس» نيستند.

وی ۱۵ آذر ۸۹ در يک نشست خبری در تهران گفت:‌ «اين افراد ادعا می‌کنند که خبرنگار هستند اما با وزارت ارشاد هماهنگی نکردند و در کاری که خلاف بوده، وارد شدند که اين پرونده هم‌اکنون در حال رسيدگی است.»

دو خبرنگار روزنامه‌ آلمانی «بيلد آم زونتاگ»، شامگاه يکشنبه ۱۸ مهرماه سال جاری هنگامی که برای گفت‌وگو با سجاد قادرزاده، پسر سکينه محمدی آشتيانی، زن محکوم به سنگسار، و جاويد هوتن‌کيان، وکيل خانم آشتيانی به دفتر هوتن‌کيان رفته بودند٬ در دفتر کار اين وکيل دستگير شدند.

پس از بازداشت اين دو خبرنگار، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، در اظهارنظری خواهان آزادی دو روزنامه‌نگار آلمانی در ايران شد و وزارت امور خارجه آلمان ضمن تأييد روزنامه‌نگار بودن اين دو، اعلام کرد که در راه آزادی آن‌ها تلاش خواهد کرد.

همچنين هورست کوهلر، رومن هرتزوگ، ريشارد ون وايستزکر و والتر شل، چهار رئيس جمهور پيشين آلمان از مقام‌های ايران خواسته‌اند تا اين دو روزنامه‌نگار را آزاد کنند.

همچنین دی ماه ٨٩ بیش از ١٠٠ چهره شناخته شده آلمانی خواهان آزادی این دو خبرنگار شده بودند.

با این حال ایران اعلام نکرده است که این دو خبرنگار چه زمانی از زندان آزاد می‌شوند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.