ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حلب: روسیه و ایران، فاتحان بزرگ نبرد استراتژیک

فرانسوا ایسبورگ، تحلیلگر سیاسی، از ناتوانی غرب در جنگ سوریه، پیروزی استراتژیک ایران و روسیه و نقش احتمالی ترامپ و سازمان ملل در آینده این بحران می‌گوید

فرانسوا ایسبورگ، مشاور مخصوص رئیس بنیاد تحقیقات استراتژیک (اف‌. ار. اس) در فرانسه و نویسنده کتاب «چگونه می‌توان در جنگ علیه تروریسم شکست خورد» در مصاحبه با «لا کرا» از بحران سوریه و تأثیرات منطقه‌ای آن و نقش روسیه و ایران در معادلات جنگ سخن می‌گوید.

  • آمریکا و اروپا به طرز گسترده‌ای در بحران سوریه غایب و ناتوان به نظر می‌رسند. چرا؟

کشورهای غربی هزینه‌ مضاعف اشتباه تحلیل و رفتارشان را می‌پردازند. اکثر آنان در ۲۰۱۱ زمانی که جرقه‌ انقلاب در سوریه زده شد، فکر می‌کردند که بشار اسد سریعاً سقوط خواهد کرد. تا سه سال پس از آن، این تحلیل مبنای سیاست آنها، یعنی دفاع و پشتیبانی محدود از شورشیان بود. در سپتامبر ۲۰۱۳، وقتی بشار اسد از خط قرمز استفاده از سلاح‌های شیمیایی عبور کرد، پس از چشم‌پوشی آمریکایی‌ها از حملات هوایی، غربی‌ها به تماشاگرانی صرف بدل شدند.
درمقابل، روسیه با توافق بر سر نابودی زرادخانه‌ شیمیایی سوریه، ابتدا به شکل دیپلماتیک، و سپس در سپتامبر ۲۰۱۵، با مداخله‌ نظامی‌ بازی را به دست گرفت. در همین اثتا، در ۲۰۱۴، داعش رفته رفته به بازیگر اصلی منطقه در عراق و سپس در سوریه بدل شد. درنتیجه، غربی‌ها بیش از اینکه بر آینده‌ سوریه و بشار متمرکز شوند، مجبور بودند تلاششان را صرف مبارزه با داعش کنند.

  • تأثیر جنگ در صحنه‌ی جهانی و منطقه‌ای چه بوده است؟

فاتحان استراتژیک این بحران، روسیه و ایران‌ اند. روسیه به لطف مداخله‌ نظامی‌ای محدود – با کمتر از پنج هزار نیروی مستقر در سوریه – نشان داد که قدرتی جهانی و اجتناب‌ناپذیر در منطقه است. اهدافی که مسکو برای خود تعیین کرده بود، یعنی جلوگیری از سقوط رژیم سوریه و تحمیل خود به مناسبات منطقه، امروزدست‌یافتنی به نظر می‌رسند. ‌

فرانسوا ایسبورگ

تهران نیز به لحاظ استراتژیک به اهدافش که شامل حفظ خط ارتباط و پیوند با حزب‌الله لبنان تا مدیترانه بود، دست یافته. به واسطه‌ نقشی که پاسداران انقلاب اسلامی، حزب‌الله لبنان و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی شیعی در خاک سوریه و عراق بازی کردند، اکنون حضور ایران در منطقه ضروری و اجتناب‌ناپذیر شده است.

در طرف دیگر جنگ، ترکیه باید وضعیتی را مدیریت کند که کردهای سوری در مبارزه با داعش ایجاد کرده‌اند؛ در پاسخ به کردهای سوریه، ترکیه بخشی از نوار مرزی سوریه را اشغال کرده است. عربستان سعودی نیز حواسش کاملاً پرتِ جنگ پرهزینه‌اش در یمن است.

  • آیا موفقیت جبهه روسیه و ایران تدوام پیدا می‌کند؟

از آنجایی که جمعیت سوریه، مثل مردم شمال عراق، اکثراً سنی هستند، هنوز هیچ چیز حل و فصل نشده است؛ به عبارتی، وام بشار هنوز پرداخت نشده و باقی مانده است. وانگهی، مجموعه‌ای از بازیگران منطقه، خصوصاً کردها و شبه‌نظامیان مختلف شیعی نمی‌خواهند به راحتی در یک خط قرار بگیرند.
نقشه غایی و آرایش نهایی سیاسی چیزی نیست که همین فردا مشخص شود، اما کاملاً محتمل است که  ماجرا آن طور که مطلوب روس‌ها یا ایرانی‌ها است ختم شود، و البته نه ضرورتاً با بشار، به خصوص اگر روسها و ایرانی‌ها کس دیگری را در بازار پیدا کنند.

  • آیا ممکن است ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ بر سر مبارزه با داعش به توافق دست پیدا کنند؟

می‌توان حدس زد مسکو در «تفاهم‌نامه» با واشنگتن دنبال چه چیزی است: ایفای نقش در آزادسازی رقه به عنوان شریک (علی‌رغم آنکه مبارزه علیه داعش تا اینجا چندان جز نگرانی‌های روسیه نبوده) و رفع تحریم‌ها از اکراین و به رسمیت شناخته شدن الحاق کریمه. در عوض، چندان مشخص نیست که ترامپ از توافق با روسیه جز یک عکس زیبا چه چیزی به دست خواهد آورد.
دونالد ترامپ باید سریعاً موضع خود را در مورد تفاهم هسته‌ای ایران روشن کند، یا منطق تضاد را انتخاب کند و یا برعکس، منطق توافق. به چالش کشیدن این توافق می‌تواند به تحریک روسیه و ایجاد بحران در روابط ایالات متحده و روسیه بیانجامد، که در این صورت اروپایی‌ها و چینی‌ها احتمالاً جانب روسیه را خواهند گرفت.

  • سازمان ملل متحد چه نقشی در آینده می‌تواند ایفا کند؟

سازمان ملل متحد به وضعیتی بازگشته که بین پایان سال‌های ۱۹۴۰ و اوایل سال‌های ۱۹۹۰ دچار آن بود؛ در آن سالها در پی ادامه‌ وخامت روابط روسیه و غرب شورای امنیت سازمان ملل را فلج شده بود.
روس‌ها و ایرانی‌ها در نهایت خواستار تحمیل و الصاق موفقیت نظامیشان به نقشه‌ سیاسی و معادلات و مناسبات آن هستند. سازمان ملل متحد، و دبیر کل جدید آن و همچنین اتحادیه اروپا می‌توانند نقش مفیدی ایفا کنند، خصوصاً اگر کشورهای اروپایی را به تأمین مالی هزینه‌های بازسازی سوریه در سال‌های آینده تشویق کنند.

منبع: لا کرا

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Masoud

    این از تبعات جنگ شیعه و سنی است که خمینی با اعلام صدور انقلاب اسلامی (شیعه) شروع کرد. این جنگ حالا حالا ادامه دارد. به نظر من اوباما بسیار عاقلانه رفتار کرد که در سوریه وارد نشد، چون میشد چوب دو سر طلا. شب دراز و قلندر بیدار....

  • IRAN

    تبریک و تهنیت به حزرت آغا رهبر مفسدین جهان و جنایتکاران سپاه و بسیج و حزب الشیطان لبنان، و تبریک مضاعف به اوباما و کری که با حمایتهای مالی و اطلاعاتی مقدمات این کشتار و قتل عام زنان و کودکان و مردم بی پناه و بیگناه را فراهم کردند و قلب حزرت آغا و پوتین و اسد جنایتکار را شاد کردند.با خیال راحت جنایت کنید که طبق وعده قران و انجیل و تورات ، رسوایی ونابودی ظاالمین و جنایتکاران و حامیان آنها حتمیست. غذای فرزندانتان خون کودکان مظلوم سوریست.سران اصلی داعش ساخته سپاه قدس و روسیه هستند با اطلاع کامل اوباما برای حمایت اسد، تفرقه بین مخالفین سنی اسد، تضعیف و از بین بردن مبارزین بالتیک که برای روسیه خطرناک بودند، و نابودی سنیها. وقتی از ثبات کامل اسد جنایتکار مطمین شدند داعش خودبخود محو و نابود میشه و سرانش مثل سران سایر گروههای تروریستی حوثی و اخوان المفسدین و حزب الشیطان لبنان و طالبان و القاعده و دزدان دریایی و قاچاقچیان بین المللی همراه و در کنار ولی سفیه با پول ایران در آرامش کامل زندگی میکنند مرگ و لعنت خدا بر همه انها.

  • ح

    خلاصه مقاله: ایران و روسیه جنایتکار هستند و غرب بسیار خوب است و تنها بدیشان این بوده که کار زیادی در برابر جنایت های ایران و روسیه نکردند فقط نکته اینه که نقش عربستان و قطر و لابی های اسرائیل و سلاح های آمریکایی دست داعش و جبهه النصره این وسط چی میشه این آقا *** وقت نکرده در موردش فکر کنه

  • nader

    بشار اسد «تصرف حلب بمباران شده مخروبه » را با رویدادهای تاریخی دوره پیامبران مقایسه کرد!! این جنایتکار جنگی میخواهد بر خرابه ها و ارواح کشته شدگان حکومت کند؟ا

  • nader

    از اوباما باید پرسید وقتیکه خبررسید سپاه پاسداران با استفاده ازهواپیماهای مسافربری ماهان برای جابجائی وبردن تسلیحات از ایران به سوریه واستفاده ازهوای عراق که دردست شما هست وبود چرا یک چنین اجازه ای دادی تا اینها یعنی پاسداران بتوانند سلاح به سوریه برده وجنگ را تا این زمان ادامه دهند

  • Farid

    اسدِ جلاد،یک بار هم طرفِ پایتختِ داعش در شهر رقه رفتند؟؟؟ در ضمن همین چند روز پیش بود که سفیر ایران در کابل تایید کرد که نظام اسلامی با طالبان رابطه دارد! و آخرین رهبر طالبان،بعد از اینکه بوسیله پهباد امریکا به درک واصل شد،دولتِ پاکستان عکس پاسپورتش رو که بغلِ جسدش پیدا شده بود در اینترنت منتشر کرد که نشون میداد تازه از ایران برگشته بوده !