ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سوریه، مرگبارترین کشور جهان برای خبرنگاران در سال ۲۰۱۶

گزارشگران بدون مرز در بیلان تازه خود درباره مرگ خبرنگاران در سال ۲۰۱۶ گفته است شمار خبرنگاران کشته‌شده در این سال نسبت به سال گذشته کاهشی ٢٧ درصدی داشته است.

سازمان گزارشگران بدون مرز در بیلان سالانه خود درباره مرگ خبرنگاران اعلام کرد که ٧۴ خبرنگار در سال ۲۰۱۶ کشته شدند که ۵٣ تن از آن‌ها به قتل رسیده و عامدانه هدف قرار گرفته‌اند و ٢١ تن از آن‌ها در هنگام انجام وظیفه اطلاع‌رسانی کشته شده‌اند. دو سوم خبرنگاران کشته‌شده در سال ٢٠١۶ در مناطق جنگی به قتل رسیده‌اند.

گزارشگران بدون مرز می‌گوید در ١٠ سال گذشته دست‌کم ٧٨٠ خبرنگار حرفه‌ای کشته شده‌اند.

این بیلان از روز نخست ژانویه ۲۰۱۶ (۱۱ دی‌ماه ۱۳۹۴) تا روز نخست دسامبر ۲۰۱۶ ( ۱۱ آذرماه ۱۳۹۵) را در بر می‌گیرد و گزارشگران بدون مرز تنها کسانی را در آمار خود جای داده‌اند که چرایی مرگشان روشن شده است.

بنا به این آمار شمار خبرنگاران کشته‌شده در سال جاری نسبت به ١٠١ کشته در سال گذشته کاهشی ٢٧ درصدی داشته است.

گزارشگران بدون مرز دلیل این کاهش را نه بهتر شدن اوضاعِ کشورها که از جمله «کاهش چشمگیر فرار خبرنگاران از کشورهای خطرناک و در حال جنگ» و «حاکم شدن جو رعب و وحشت در برخی از کشورها از سوی درندگان آزادی اطلاع‌رسانی» عنوان کرده است.

بر اساس این گزارش، سوریه با ١٩ قربانی مرگبارترین کشور جهان برای خبرنگاران است. پس از سوریه کشورهای افغانستان با ۱۰، مکزیک با ۹، عراق با هفت و یمن با پنج خبرنگارِ کشته‌شده در رده‌های بعدی قرار دارند.

همچنین تنها چهار خبرنگار در محل مأموریت خود در کشوری دیگر جان باخته‌اند و بقیه همه در کشورهای خود کشته شده‌اند.

در میان چهار خبرنگاری که در خارج از کشور خود کشته شده‌اند نام محسن خزایی، خبرنگار صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز دیده می‌شود که در تاریخ ۲۲ آبان‌ماه بر اثر اصابت ترکش خمپاره به ناحیه سر در منطقه منیان در غرب شهر حلب کشته شد.

در سال جاری میلادی نام پنج خبرنگار زن نیز در میان کشته‌شدگان وجود دارد. مریم ابراهیمی، مهری عزیزی و زینب میرزایی، خبرنگاران افغان؛ انابل فلورس سالازار، خبرنگار مکزیکی؛ و سه‌لاد عثمان ساگال، خبرنگار سومالیایی، این پنج نفر هستند که در کشورهای خود کشته شدند.

گزارشگران بدون مرز می‌گوید در ١٠ سال گذشته دست‌کم ٧٨٠ خبرنگار حرفه‌ای کشته شده‌اند.

سازمان گزارش‌گران بدون مرز، ۱۳ دسامبر / ۲۳ آذرماه جاری، اولین بخش از کارنامه سالانه خود در‌باره روزنامه‌نگاران به گروگان گرفته‌شده، ناپدیدشده و زندانی در جهان را منتشر کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.