ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روابط تهران و لندن؛ به سوی تیرگی بیشتر؟

ایرج ادیب زاده − گره اصلی در روابط جمهوری اسلامی و بریتانیا چیست؟ چرا مدام در روابط تهران و لندن نوسان وجود دارد؟ گفت‌وگو با رضا تقی‌زاده و مهرداد خوانساری

گفته های انتقادی ترزا می، نخست وزیربریتانیا،علیه تحریکات منطقه ای ایران، واکنش تند تهران را به همراه داشته است .   او در اجلاس شورای همکاری خلیج فارس در بحرین گفت: «امنیت این کشورها امنیت انگلیس است»، و افزود : «تمایل دارم به شما تاکید کنم که ما خطر ایران بر منطقه خلیج فارس و خاورمیانه رابزرگ می بینیم .» او همچنین گفت : «باید مانع اقدامات منفی ایران در سوریه، عراق، یمن و دیگر کشورهای منطقه شدتا در این منطقه امنیت و ثبات محقق شود.»

همزمان سخنان بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا نیز خبر ساز شد. به گفته‌ی جانسون «در خاورمیانه رهبر قدرتمندی وجود ندارد تا اختلاف های مذهبی را حل و فصل کند به همین دلیل عربستان سعودی؛ ایران وهمه کشورها به سیاست تشکیل گروه های دست نشانده و راه انداختن جنگ های نیابتی روی آورده اند.»

چرا مدام در روابط تهران و لندن نوسان وجود دارد؟

این گفته ها واکنش  علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را به همراه داشت . او گفته های اخیر ترزا می نخست وزیر بریتانیا در باره ایران را محکوم کرد و گفت: «انگلیس از دوقرن پیش، همیشه منبع شر و نکبت برای ملت ها در منطقه ی ما بوده است، آنوقت مسئول انگلیسی بی شرمانه می گویدایران تهدید منطقه است.»

به دنبال این سخنان خامنه ای، طرح کاهش روابط با انگلیس توسط گروهی از نمایندگان مجلس با استناد به اصل۱۵۲قانون اساسی تهیه و به هیات رییسه داده شد.

یک روز پیش از این اظهارات رهبر جمهوری اسلامی، وزارت خارجه  در نبود سفیر بریتانیا در تهران، کاردار این کشور را احضار کرد . به گفته‌ی بهرام قاسمی سخنگوی وزارتخارجه  این احضار «به دنبال اظهارات و مواضغ نسنجیده ی مقامات انگلیسی در قبال نقش ایران در بحران سوریه» صورت گرفته است. دراین حال یک کارشناس روابط ایران و بریتانیا به زمانه می گوید: «حرف های آقای خامنه ای مصرف داخلی دارد.»

گفت‌وگو با رضا تقی‌زاده و مهرداد خوانساری

برای بررسی وضعیت روابط ایران و بریتانیا، پس از گفته‌های انتقادی متقابل اخیر مقام‌های بریتانیا و جمهوری اسلامی، این پرسش‌ها را با دو کارشناس سیاسی، رضا تقی زاده در گلاسکو و مهردادخوانساری در لندن، در میان گذاشته‌ایم:

  • گره اصلی در روابط جمهوری اسلامی و بریتانیا چیست؟
  • چرا مدام در روابط تهران و لندن نوسان وجود دارد؟
  • آیا دوباره ایران و بریتانیا به سمت کاهش روابط می‌روند؟
  • نقش عربستان و امارات در این میان چیست؟

بشنوید:

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • m

    باید قانونی تصویب شود که روابط با انگلیس برای همیشه قطع شود و در هیچ صورت بازنگردد

  • رضا

    فساد و نکبت، تویی، که به ملت ایران تجاوز و قتل و غارت....... روا کردی، هشتاد میلیون مردم را به بردگی گرفتی دزدی که شغل شماست کسی که به ملت ایران رحم نمی کند و داروندار مردم را به سرقت می برید فساد و تباهی و چپاول و دزدی و غارت و...... این است فساد و نکبت انگلیس هر چه هست به مردم خودش خیانت نمی کند کمی شرم داشته باش، ای سردسته دزدان و قاتلان و چپاولگران و..... و ای مردم ایران بردگی کافی است، به پا خیزید که فردا دیر است، خواهش میکنم چاپ کنید نظرات را با تشکر از رادیو زمانه