ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حدادعادل: اگر به زبان‌های قومی توجه نشود مورد توجه دشمنان قرار می‌گیرد

غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی می‌گوید زبان رسمی باید فارسی باشد اما زبان‌های محلی و قومی نیز باید حفظ شوند.

غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی می‌گوید زبان رسمی باید فارسی باشد اما زبان‌های محلی و قومی نیز باید حفظ شوند.

حدادعادل: صدا و سیما باید حداقل هشت ساعت به زبان محلی توجه داشته باشد.

به‌گزارش خبرگزاری مهر، غلامعلی حدادعادل روز دوشنبه ۲۹ آذر در سخنرانی خود در همایش «پیش‌دبستانی زیربنای توسعه عدالت آموزشی پایدار» مسئله «دوزبانگی» در ایران را یک واقعیت دانست و گفت: «دوزبانگی باید از طریق دولت و مسئولان آموزش و پرورش مورد توجه قرار گیرد؛ در غیر این صورت مورد توجه دشمنان و بدخواهان قرار می‌گیرد که سوءاستفاده خواهند کرد.»

او خط و زبان رسمی کشور را طبق قانون اساسی فارسی عنوان کرد و گفت: «اگر دانش‌آموز به زبان رسمی و ملی مسلط نشود، دچار ضعف کامل آموزشی می‌شود.»

بر اساس اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی «زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبان‌های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه‌های گروهی و تدریس ادبیات آن‌ها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است.»

حدادعادل در همین حال اعلام کرد که شورای عالی انقلاب فرهنگی، اجرای درس زبان‌های محلی در دانشگاه‌ها را منوط به بررسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی کرده و این فرهنگستان آمادگی آن را دارد که «هر دانشگاهی تمایل به چنین واحد یا درسی دارد، همکاری‌های لازم را انجام دهد.»

او افزود: «سیاست نظام جمهوری اسلامی، حفظ زبان‌های محلی و قومی است، به طوری که صدا و سیما باید حداقل هشت ساعت به زبان محلی توجه داشته باشد.»

حدود ۴۰ درصد مردم ایران به زبانی جز فارسی حرف می‌زنند، اما تحصیل در ایران، به هیچ زبانی جز فارسی امکان‌پذیر نیست. تمامی مدارس در ایران، از مقطع اول دبستان (و پیش‌دبستانی) تا پایان متوسطه فارسی هستند و آموزش انگلیسی و عربی به‌عنوان زبان خارجی و زبان مذهبِ اکثریت، اجباری است.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز خردادماه سال جاری در سفر خود به مهاباد وعده داده بود که مراکزی برای آموزش زبان مادری گشایش یابند. با این حال این وعده‌های مسئولان جمهوری اسلامی تاکنون به عمل تبدیل نشده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقت

    بهترین حالت این است که از مقطع راهنمایی ویا همان سال هفتم کتابی با عنوان گویش های ایرانی که دارا ی مثلا بیست فصل ویا بیشتر باشد وهر فصل مربوط به یک گویش باشد مثلا فصل اول گویش گیلکی وفصل دوم گویش کردی وفصل سوم گویش آذری وفصل چهارم گویش لری وفصل پنجم گویش مازنی و........واین کتاب در سال هشتم وبعد از آن یعنی تا انتهای دبیرستان تدریس شود .تا ایرانیان با همه گویش ها آشنا شوند .مانند عربی وانگلیسی که تا پایان دبیرستان تدریس میشود .وحتی در کنکور هم مانند عربی وانگلیسی از آن سوال بیا ید .

  • َشیرکو

    ایشان گفته اند دوزبانگی باید مورد توجه قرار گیرد؛ در غیر این صورت مورد توجه دشمنان و بدخواهان قرار می‌گیرد که سوءاستفاده خواهند کرد. کاش دلیل بهتری برای مورد توجه قرار دادن زبان بیش از نیمی از مردم ایران داشتید (بیش از نیمی از مردم ایران به زبانی غیر فارسی تکلم می کنند)، نه فقط به دلیل سوء استفاده دشمنان و بدخواهان. به یک تفسیر دیگر، این توجه شما هم (بعد از 38 سال) به نوعی، به قصدِ سوء استفاده خواهد بود در جهت تأمین منافعتان، نه تأمین منافع مردم.

  • asdad

    یه عمر به مردم ایران توجه نمیشه چه برسه به زبان های قومی کم کم ادبتون میکنیم