ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اسرائیل سفیر آمریکا را فراخواند

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید شکی ندارد که دولت آمریکا پشت قطعنامه سازمان ملل علیه شهرک‌سازی‌های این کشور قرار دارد و خواهان رأی‌گیری درباره آن بوده است.

اسرائیل از تصویب قطعنامه علیه شهرک‌سازی‌هایش در سرزمین‌های اشغالی فلسطین خشمناک است. در پی اقدامات دیپلماتیک این کشور در این زمینه، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل شخصاً دانیل شاپیرو، سفیر آمریکا را نیز فراخواند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گفته است شکی ندارد که دولت اوباما پشت قطعنامه سازمان ملل علیه شهرک‌سازی‌های اسرائیل قرار دارد.

سفرای ۱۴ کشور دیگر، از جمله روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا، قدرت‌های با حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل به وزارت امور خارجه اسرائیل فراخوانده شدند. به‌گفته سایت «ینت نیوز» اسرائیل، شخص نتانیاهو وزارت امور خارجه را برای احضار نمایندگان خارجی این کشورها هدایت کرده بود. نتانیاهو در حال حاضر مسئولیت وزارت امور خارجه اسرائیل را نیز برعهده دارد.

۱۵ کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل جمعه ۲۳ دسامبر / ۳ دی با تصویب قطعنامه‌ای شهرک‌سازی‌های اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی را خلاف قوانین بین‌المللی دانسته و از این اقدام دولت اسرائیل به‌عنوان مانعی برای همزیستی مسالمت‌آمیز فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها در قالب دو دولت مستقل و همچنین برقراری صلح در خاورمیانه یاد کردند.

ایالات متحده به این قطعنامه رأی ممتنع داد و از حق وتوی خود استفاده نکرد. با این اقدام، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا سنت طولانی آمریکا در رد این‌گونه قطعنامه‌ها علیه اسرائیل را رعایت نکرد.

پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت، در همان روز جمعه دفتر بنیامین نتانیاهو با صدور بیانیه‌ای از این قطعنامه و دولت اوباما به شدت انتقاد کرد.

نتانیاهو روز گذشته، یکشنبه ۲۵ دسامبر / ۵ دی، در نشست هفتگی کابینه دولت اسرائیل گفت شکی وجود ندارد که دولت اوباما پشت این قطعنامه قرار دارد، بر روی جمله‌بندی آن کار کرده و خواهان رأی‌گیری درباره آن بوده است.

بین اسرائیل و آمریکا همواره اختلافاتی بر سر شهرک‌سازی‌ها در مناطق اشغالی وجود داشته است. با این حال دو کشور تاکنون بر این دیدگاه توافق داشتند که شورای امنیت سازمان ملل جایی برای حل این مسئله نیست. اتهامات مشابه از سوی منابع دولتی اسرائیل را دفتر ریاست جمهوری آمریکا را رد کرده است.

در همین حال، جمهوری‌خواهان آمریکا که کنگره این کشور را در دست دارند، به‌شدت به دولت اوباما و قطعنامه شورای امنیت تاختند. دونالد ترامپ در توئیتی چنین واکنش نشان داد که «پس از ۲۰ ژانویه، اوضاع در سازمان ملل فرق خواهد کرد.» پل رایان، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان رأی ممتنع آمریکا را «مطلقاً بی‌شرمانه» خواند.

دولت اسرائیل اکنون در نظر دارد تا روابط خود با سازمان ملل را مورد بررسی قرار دهد. نتانیاهو از وزارت امور خارجه خواسته است تا بر روی «راهکاری» علیه سازمان ملل و دیگر نهادهای بین‌المللی کار کند. نتایج این بررسی باید ظرف یک ماه به کابینه امنیتی اسرائیل ارائه شود.

افزون بر این نخست‌وزیر اسرائیل با همتای اوکراینی خود ولادیمیر گرویسمن، که روز چهارشنبه برای دیداری به اسرائیل سفر خواهد کرد در این‌باره گفت‌وگو خواهد کرد. اوکراین نیز از کشورهایی بود که به قطعنامه شورای امنیت رأی مثبت داد.

همچنین آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل در روز یکشنبه همکاری با تشکیلات خودگردان فلسطین در زمینه مسائل سیاسی و مدنی را متوقف کرد. با این حال، همکاری‌های امنیتی به‌طور معمول ادامه خواهد یافت.

نفتالی بنت، رهبر حزب راست افراطی «خانه یهود» و وزیر آموزش و پرورش اسرائیل گفته است که در واکنش به قطعنامه سازمان ملل بخش‌های دیگری از کرانه غربی رود اردن که متعلق به فلسطینی‌هاست اشغال شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.