ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۱۲ نماینده مجلس: وزیر نفت، گاز مورد نیاز اهالی مازندران را تأمین کند

گروهی از نمایندگان استان مازندران به وزیر نفت اطلاع داده‌اند که قطع گاز موجب نارضایتی شدید مردم می‌شود. آن‌ها نسبت به پیامدهای قطع صادرات گاز از ترکمنستان هشدار داده‌اند.

گروهی از نمایندگان استان مازندران در مجلس شورای اسلامی به وزیر نفت نامه نوشتند و از بیژن زنگنه خواستند که با توجه به قطع صادرات گاز از ترکمنستان، ترتیبی دهد تا شرکت ملی گاز ایران، گاز مورد نیاز اهالی مازندران در فصل سرما را هر چه سریع‌تر تأمین کند. آن‌ها نسبت به نارضایتی مردم هشدار دادند.

عکس: آرشیو

۱۲ نماینده مجلس در نامه‌ای به بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران نوشته‌اند:

«قطع گاز در فصل زمستان آسیب‌های زیادی را در استان مازندران ایجاد خواهد کرد و صرف تأمین گاز برای مصارف خانگی و قطع گاز بخش صنعت، کشاورزی و گردشگری خسارات زیادی را به استان در طول فصل زمستان ایجاد می‌کند و نارضایتی شدید مردم را به دنبال خواهد داشت. لذا نمایندگان استان مازندران مراتب شدید نگرانی خود را نسبت به این موضوع ابراز داشته و درخواست دارند که هر چه سریع‌تر و به هر طریق ممکن نسبت به رفع مشکل و جلوگیری از پیامدهای احتمالی اقدام لازم به عمل آورده و نتیجه را اعلام کنند.»

شرکت ملی گاز ایران یکشنبه ۱۲ دی با انتشار بیانیه‌ای رسمی اعلام کرده بود که ترکمنستان صادرات گاز به ایران را قطع کرده است. در این بیانیه از مردم خواسته شده که در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند. بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه هم در نشست خبری ۱۲ دی خود خاطرنشان کرده که «با کمی صرفه‌جویی» مشکلی در گازرسانی به اهالی مازندران پیش نمی‌آید.

وزیر نفت ایران گفته بود ایران به گاز ترکمنستان وابسته نیست. به گفته بیژن زنگنه حجم واردات گاز از ترکمنستان ۱۰ میلیون متر مکعب در روز است.

مازندران خط مستقل انتقال گاز ندارد. دولت در نظر داد با احداث خط لوله دامغان به نکا این مشکل را برطرف کند. لوله‌گذاری ۱۰۰ کیلومتر از این مسیر انجام شده است.  مسئولان وزارت نفت و شرکت ملی گاز تلاش کرده‌اند با قطع گاز صنایع و جایگاه‌های سی ان جی، از قطعی گاز مشترکان خانگی جلوگیری کنند.

وزیر نفت ایران اعلام کرده بود که اختلاف ایران و ترکمنستان بر سر قیمت گاز که بیش از یک دهه ادامه داشت، با امضای تفاهم‌نامه‌ای بین دو کشور فعلاً تا حصول یک توافق نهایی برطرف شده است. این تفاهم‌نامه بعد از ظهر پنجشنبه ۱۰ دی به امضاء رسید. قرار بود ایران و ترکمنستان به مذاکراتشان درباره قیمت گاز ادامه دهند اما شرکت ملی گاز ایران اعلام کرده که به رغم تفاهم‌نامه بین دو کشور، شرکت ترکمن صادرکننده گاز، از ایران خواسته که بدهی دو میلیارد دلاری‌اش را یک‌جا پرداخت کند.

ایران از هشت سال قبل به این‌سو به خاطرات واردات گاز از ترکمستان حدوداً دو میلیارد دلار بدهی دارد. ترکمنستان تهدید کرده بود که اگر ایران بدهی‌اش را نپردازد خط لوله انتقال گاز به ایران را مسدود می‌کند.

ایران در حال حاضر ۷۰۰ میلیون متر مکعب گاز تولید می‌کند. وزیر نفت ایران اظهار امیدواری کرده بود که با تکمیل فازهای باقی‌مانده پارس جنوبی میزان تولید گاز در ایران به طرز چشمگیری افزایش پیدا کند.

میدان پارس جنوبی، بزرگ‌ترین میدان گاز در جهان در آب‌های سرزمینی ایران و قطر واقع شده. در دوره دوم ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد ایران سرمایه‌گذاری هنگفتی در این میدان کرد، اما به دلیل تحریم‌های اقتصادی نتوانست آن را به بهره‌برداری برساند.

ترکمنستان سال ۸۵ صادرات گاز به ایران را برای مدت کوتاهی متوقف کرد. تهران و عشق‌آباد توافق کردند که قیمت گاز صادراتی از ۴۲ دلار برای هزار متر مکعب به ۷۵ دلار افزایش پیدا کند. وزارت نفت ایران می‌گوید این قرارداد سه ساله بوده و هیچیک از طرفین قرارداد حق افزایش یا کاهش قیمت را نداشته‌اند. اما در زمستان ۸۶ که هوا در استان‌های شمالی ایران رو به سردی گذاشت، ترکمنستان خط انتقال گاز را مسدود کرد و دولت ایران ناگزیر به افزایش قیمت گاز تن داد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.