ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سقوط دنباله‌دار «لیر» ترکیه

لیر ترکیه هر روز ارزش بیشتری از دست می‌دهد و هزینه زندگی در ترکیه افزایش می‌یابد. سیاست‌های اردوغان اقتصاد ترکیه را در آستانه بازگشت به رکود و تورم قرار داده است.

سقوط بی‌سابقه لیر در برابر دلار ادامه دارد. تدابیر دولت اردوغان و تبدیل ذخایر ارزی برخی وزارتخانه‌ها به لیر و تسهیلات مالیاتی برای اشتغال‌آفرینی هم موثر نبود.

به گزارش خبرگزاری‌های قیمت یک دلار در سومین روز سال ۲۰۱۷ به نزدیکی ۳.۶۰ لیر رسید که یک رکورد جدید پس از خروج ترکیه از بحران اقتصادی دو دهه گذشته به حساب می‌آید.

کارشناسان اقتصادی پیش‌بینی کرده‌اند که کاهش ارزش برابری لیر ادامه خواهد داشت و نرخ تورم در ترکیه روند صعودی در پیش خواهد گرفت.

نرخ تورم ترکیه در ماه گذشته میلادی – دسامبر- ۱.۵۳ درصد افزایش یافت و به ۸.۵۳ درصد رسید. پائول فاگه تحلیلگر مسائل اقتصادی به خبرگزاری رویترز گفته است که با توجه به کاهش ارزش لیر، پیش‌بینی می‌شود که ترکیه با یک نرخ تورم غیرمنتظره روبرو شود.

روند نزولی ارزش لیر ترکیه در برابر دلار و سایر ارزهای خارجی پس از کوتای ناموفق مخالفان دولت در جولای ۲۰۱۶ شدت گرفته است. حزب حاکم ترکیه پس از این اقدام بسیاری از مخالفان دولت را بازداشت و زندانی کرد.

حزب حاکم ترکیه فتح‌الله گولن رهبر اسلام‌گرای ترکیه که در امریکا اقامت دارد را به اقدام به کودتا و تلاش برای براندازی دولت این کشور متهم کرده است.

ترکیه در دو سال گذشته با بحران‌های داخلی متعددی روبرو بوده است. در آخرین عملیات تروریستی که همزمان با شب سال نو میلادی در استانبول صورت گرفت، دست‌کم ۳۹ تن کشته و ۶۹ نفر زخمی شدند.

بیشتر بخوانید: جدول عملیات تروریستی صورت گرفته در ترکیه در دو سال گذشته

دولت ترکیه از آغاز جنگ داخلی سوریه نقش پررنگی در درگیری‌ها داشته و از مخالفان بشار اسد حمایت کرده است. سیاست‌های داخلی و خارجی حزب عدالت و توسعه روند گفت‌وگوهای ترکیه با اتحادیه اروپا را نیز مختل کرده است.

با افزایش بحران‌های داخلی و عملیات تروریستی شمار گردشگران خارجی به عنوان یکی از منابع اصلی درآمد ارزی ترکیه به شدت کاهش یافته است.

تحلیل‌گران اقتصاد ترکیه از بازگشت دوباره این کشور به دوران رکود و بحران اقتصادی اظهار نگرانی کرده‌اند. حزب عدالت و توسعه در ابتدای دهه ۲۰۰۰ میلادی در شرایطی قدرت را به دست گرفت که اقتصاد ترکیه در ابتدای راه خروج از رکود اقتصادی قرار داشت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شیرکو

    این رسم روزگار است. یک کشور همانند یک کشتی است، سرنوشت مردمان یک کشور بهم وابسته است. شما نمی‌توانید در نقطه‌ای یا در چند استان راحت و بدون دغدغه زندگی کنید و بگویید سایرین به من ربطی ندارند. این اشتباهی بود که مردم ترکیه مرتکب شدند. اردوغان قول سرکوب کردها را داد، و مردم ترکیه به او رأی دادند تا شاید با سرکوب و نادیده گرفتن کردها، سایر مردم ترکیه در رفاه و آسایش زندگی کنند غافل از اینکه در کشتی ترکیه اگر بخشی به سمت نابودی سوق داده شود دیگران را هم با خود به زیر آب خواهند برد. این خبط را ما 38 سال قبل کردیم و رئیس جمهورها یکی پس از دیگری آن را تکرار کردند. برای مثال، وقتی آقای خاتمی با رأی حداکثری کردستان و سیستان و بلوچستان به ریاست تکیه زد، در اولین سخنرانی خود در خصوص مردم کرد و بلوچ، تکلیف را روشن کرد و همه را به چشم سنی مذهبان غربال کرد و گفت: دانشمندی سنی گفته است که مردم باید از حاکم زمانه خویش پیروی کنند. ولی ایشان فراموش کردند که حاکم دینی که سنی ها ظاهرا ملزم به اطاعت از او شده اند، می بایست سنی باشد تا حقوق سنی ها پایمال نشود. و بدین ترتیب آب پاکی بر دستان مردم ناامید این دو استان ریختند که چشم امیدی در جهت مطالبات مصرح در قانون اساسی داشتند. و امروز پس از 38 سال می بینیم که عرصه بر همه مردم ایران تنگ شده و کشور در ورطه تکه‌تکه شدن قرار دارد. و این رسم استبداد است که تا نابودی خود از پای ننشیند.

  • مهران

    بسیار خوشحالم !