ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

معاون وزیر بهداشت: سانسور محتوای نشریات دانشجویی ممنوع است

به گفته معاون دانشجویی وزارت بهداشت هرگونه نظارت پیش از چاپ و انتشار، کنترل یا سانسور محتوای نشریات قبل از توزیع، تحت هر عنوانی و توسط هر شخص حقیقی یا حقوقی ممنوع است.

معاون دانشجویی وزارت بهداشت در نامه‌ای به معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی اعلام کرد که براساس ضوابط «هرگونه نظارت پیش از چاپ و انتشار، کنترل یا سانسور محتوای نشریات قبل از توزیع، تحت هر عنوانی و توسط هر شخص حقیقی یا حقوقی ممنوع است.»

به گزارش روزنامه شهروند، محمدرضا فراهانی، معاون دانشجویی وزیر بهداشت دراینباره گفت: «کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه تنها نهاد رسیدگی‌ کننده به امور نشریات است و سایر نهادها همچون کمیته انضباطی حق ورود بدوی به مسائل مربوط به نشریات را ندارند.»

به گفته فراهانی رسیدگی‌های کمیته ناظر نیز باید صرفا در چارچوب مقررات مربوطه باشد.

در ادامه این نامه آمده است: «وفق ماده ۲۷ دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر نشریات دانشگاهی، نمی‌توان مدیر مسئول نشریه یا سایر دست‌اندرکاران نشریه را به هر عنوان یا دلیلی، مجبور به اضافه یا حذف کردن تمام یا بخشی از یک مطلب یا تصویر و غیره کرد.»

این درحالی است که طبق گفته‌های برخی فعالان نشریات دانشجویی، مسئولان دانشگاه‌ها حمایت مالی از نشریات را منوط به اعمال نظارت پیش از انتشار می‌دانند.

معاون دانشجویی وزیر بهداشت در این باره گفت «حمایت مالی از نشریات دانشجویی مستندا به ماده ۲۸ دستورالعمل و تبصره آن ازجمله وظایف معاونت فرهنگی دانشگاه است؛ لذا نمی‌توان حمایت مالی از نشریه را به کنترل، سانسور و اعمال نظارت پیش از چاپ منوط کرد.»

سال گذشته بیش از ۸۰۰ فعال دانشجویی در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس ‌‌جمهوری ایران به «فشار علیه نشریات دانشجویی» اعتراض کردند و خواهان توقف این روند شدند.

امضا کنندگان در این نامه نوشته بودند: «نوشتن از سیاست، جرمی نابخشودنی شده» و «بیان آسیب‌های اجتماعی، سیاه‌نمایی» قلمداد می‌شود.

به گفته این فعالین دانشجویی انتشار مشکلات صنفی یا اخبار دانشگاه در نشریات دانشجویی «بلافاصله با شکایت مراجع دانشگاهی به بهانه‌های مختلف روبه‌رو می‌شود».

سازمان گزارشگران بدون مرز شهریور ماه سال جاری در بیانیه‌ای وضعیت آزادی بیان و سرکوب روزنامه‌نگاران در ایران را وخیم گزارش کرده و گفته بود روحانی به وعده انتخاباتی خود مبنی بر گشودن فضای اطلاع‌رسانی عمل نکرده است.

گزارشگران بدون مرز در این بیانیه گفته بود روزنامه‌نگاران در ایران همچنان بازداشت، تهدید و یا احضار می‌شوند.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.