ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تشدید درگیری‌ها در حوالی دمشق بر سر آب

اسد و هم‌پیمانانش می‌خواهند مهم‌ترین منبع آب آشامیدنی اهالی دمشق در وادی بردی را تصرف کنند. مذاکرات صلح در پرتو این درگیری‌ها به خطر افتاده است.

در ۴۸ ساعت گذشته، درگیری‌ها بین ارتش سوریه و هم‌پیمانانش با شورشیان بر سر تصاحب وادی بردی شدت گرفته است. خبرگزاری رویترز و خبرگزاری فرانسه گزارش داده‌اند که ارتش سوریه وادی بردی را بمباران کرده و جنگنده‌های شکاری نیروی هوایی سوریه مواضع شورشیان در این منطقه را مورد حمله قرار داده‌اند.

صحنه‌ای از درگیری بین ارتش سورسیه و شورشیان در عین الفیجه در وادی بردی

۷۰ درصد از آب آشامیدنی ساکنان دمشق از وادی بردی، در شمال غربی پایتخت سوریه تأمین می‌شود. از سال ۲۰۱۲ تاکنون شورشیان وادی بردی را تصرف کرده‌اند. شبه‌نظامیان حزب‌الله، از مهم‌ترین هم‌پیمانان اسد و ایران این منطقه را محاصره کرده‌اند. آن‌ها تلاش می‌کنند وارد این دره بشوند و شورشیان را عقب برانند.

قرار بود مذاکرات صلح به ابتکار روسیه و ترکیه و با مشارکت ایران در سه مرحله در شهر آستانه قزاقستان برگزار شود. به گفته چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه این مذاکرات می‌بایست ۲۳ ژانویه آغاز ‌شود. شورشیان اما سه‌شنبه ۳ ژانویه اعلام کردند که به خطر نقض آتش‌بس از سوی حکومت اسد در مذاکرات شرکت نمی‌کنند.

جان ایگلند، نماینده سازمان ملل در سوریه به خبرگزاری فرانسه گفته است دشوار بتوان مشخص کرد که مهم‌ترین منبع آب آشامیدنی اهالی دمشق را کدامیک از طرف‌های درگیری آلوده کرده و از بین برده. به گفته این مقام مسئول هدف سازمان ملل و صلیب سرخ جهانی در وهله اول این است که آب آشامیدنی مورد نیاز بیش از چهار میلیون نفر از اهالی دمشق تأمین شود.

شورشیان و اسد و هم‌پیمانانش یکدیگر را متهم می‌کنند که مهم‌ترین منبع آب آشامیدنی دمشق در عین الفیجه در وادی بردی را منهدم و آب آن را به گازوئیل آلوده کرده‌اند. مخالفان اسد اما می‌گویند بنای مخزن عظیم عین‌الفیجه از بتون است و محال است که بتوان آن را به سادگی منفجر کرد. به همین جهت آن‌ها اسد را متهم کرده‌اند که با استفاده از بمب‌های بشکه‌ای برای ایجاد اخلال در روند مذاکرات صلح مخزن آب آشامیدنی اهالی دمشق را ویران کرده است.

۳۰ درصد دیگر آب آشامیدنی اهالی دمشق از منابع دیگر تأمین می‌شود اما به دلیل فرسودگی پمپ‌های آب، آبرسانی از این مناطق هم با اخلال مواجه شده. تلاش‌های سازمان ملل و صلیب سرخ جهانی هم چندان مؤثر نبوده است. به همین جهت اهالی دمشق از کمبود آب رنج می‌برند. قیمت آب آشامیدنی در این شهر افزایش پیدا کرده و کیفیت آب تانکرها هم مناسب نیست.

در روزهای گذشته گزارش‌های پراکنده و تأیید نشده‌ای منتشر شده بود که به خاطر آلودگی آب، عده‌ای از اهالی دمشق در بیمارستان‌ها تحت درمان قرار گرفته‌اند. مدارس دمشق به خاطر کمبود آب آشامیدنی تعطیل شده است.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.