ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتراض «نرم» مدنی در کابل علیه توزیع ناعادلانه برق

شهزاده سمرقندی- نقاط مختلف کابل در سرمای زمستان به شکل نامساوی از برق سهم می‌برند. منصبداران ۲۴ ساعته برق دارند و در دیگر نقاط خاموشی گسترده است. قیمت برق هم بالاست.

امروز، جمعه، ششم ماه دی، گروهی از فعالان جامعه مدنی در کابل، در مخالفت با توزیع ناعادلانه برق و گرانی قبض‌های برق دست به اعتراض زدند. خبرنگاران و روزنامه‌نگاران محلی این اعتراض را پوشش دادند

اعتراض فعالان مدنی به توزیع نامتناسب و گرانی برق در افغانستان

معترضان معتقدند در حالی که قیمت برق رو به افزایش است، ساعات تأمین برق در مناطق حاشیه‌ای کابل رو به کاهش گذاشته است.

عتیق اروند، روزنامه‌نگار و از مسئولان بخش آنلاین خبرگزاری «سلام وطن‌دار«، در گفت‌وگو با رادیو زمانه می‌گوید که در برخی مناطق کابل ۱۸ ساعت برق هست و در مناطق حاشیه‌ای کابل اصلاً برق توزیع نمی‌شود.

این در حالی‌ست که برخی مناطق مرکزی شهر کابل، به ویژه محله‌هایی که چهره‌های دولتی در آن‌ها سکونت دارند، ۲۴ ساعته برق دارند و از این نظر تأمین هستند.

گذشته از کمبود یا نبود برق، معترضان به سنگین بودن ارقام قبض‌های برق اعتراض کردند. به گفته آن‌ها برای مردم عادی پرداخت این قبض‌ها دور از ذهن و ناشدنی‌ست.

اعتراض به مشکل برق و خاموشی در کابل

معترضان اما هیچ پاسخ و واکنشی از جانب دولت یا شرکت برشنا، شرکت مسئول برق کابل، دریافت نکرده‌اند.

عقیق اروند می‌گوید: «معترضان هم هیچ "ضرب‌الاجلی" اعلام نکرده‌اند تا مسئولان هر چه زودتر به فکر پاسخگویی به این وضعیت باشند. بخشی از این مسأله برمی‌گردد به نبود پشتیبان کافی برای اعتراض فعالان مدنی.»

حضور گسترده رسانه‌ها برای پوشش اعتراض به وضعیت برق در کابل/ عکس‌ها از سلام وطن‌دار

عتیق اروند که خود در اعتراض‌های گسترده سه سال پیش مردمی در شهر هرات شرکت داشته، می‌گوید که در کابل هنوز اعتراض‌های مردمی دامنه پیدا نکرده است و در مقایسه با اعتراض‌های سه سال پیش مردم هرات، این اعتراض را نرم و پراکنده می‌داند. او می‌گوید که در گفت‌وگوهای رو به رو با مردم کابل می‌شود دید که آن‌ها این وضعیت را ناعادلانه می‌دانند و اعتراض دارند اما اعتراض آن‌ها هنوز به اقدام مدنی تبدیل نشده است.

عقیق اروند:

برخی از کسانی که در همسایگی افراد منصبدار به سر می‌برند از برق ۲۴ ساعته آن‌ها استفاده می‌کنند و حتی پیش می‌آید که هیچ قبضی هم لازم نیست پرداخت کنند. این نوع افراد نمی‌خواهند این وضعیت را از دست بدهند و در نتیجه موج اعتراض‌ها در کابل تا حدی محدود مانده است.

صحبت‌های عتیق اروند را از اینجا بشنوید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.