ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«الگوی چینی» برای تصویب مقررات شبکه‌های اجتماعی در ایران

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت که شبکه‌های اجتماعی خارجی برای فعالیت در ایران باید نماینده حقوقی در ایران داشته باشند و به ثبت برسند و نیز «دیتای خود را به داخل ایران منتقل کنند».

دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد زین پس شبکه‌های اجتماعی خارجی برای فعالیت در ایران باید الزامات جدیدی را رعایت کنند.

فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی

ابوالحسن فیروزآبادی یک‌شنبه ۱۹ دی‌ماه در جمع خبرنگاران گفت که برای فعالیت شبکه‌های پیام‌رسان موبایل و شبکه‌های اجتماعی خارجی و داخلی کلیات جدیدی پیشنهاد و به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسیده‌است.

فعالیت شبکه‌های اجتماعی همچون توئیتر و فیس‌بوک و نیز شبکه‌های پیام‌رسان موبایل همچون تلگرام همواره در ایران با مشکلاتی از جمله فیلترینگ دولتی روبرو بوده‌است. شورای عالی فضای مجازی مسئول اصلی سیاست‌گذاری در این حوزه به شمار می‌رود.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، چهارشنبه ۱۷ اسفندماه ۱۳۹۰ دستور تشکیل شورای عالی فضای مجازی را صادر و اعضای این شورا منصوب کرد و گفت کلیه دستگاه‌های کشور موظف به همکاری همه‌جانبه با این مرکز هستند. او وظیفه شورای عالی فضای مجازی را «صیانت از آسیب‌های ناشی از آن» خوانده‌بود.

شرایط فعالیت شبکه‌های اجتماعی

بر اساس گفته‌های فیروزآبادی شبکه‌های اجتماعی خارجی برای فعالیت در ایران باید نماینده حقوقی در ایران داشته باشند و به ثبت برسند و نیز «دیتای خود را به داخل ایران منتقل کنند». مسئله دوم که به معنای لزوم انتقال سرورهای شرکت‌های ارائه‌دهنده چنین خدماتی به داخل ایران است، تا کنون در مورد شبکه‌ تلگرام یا شرکت گوگل مطرح شده‌بود.

فیروزآبادی تابستان امسال گفته‌بود که تا پیش از برگزاری انتخاب بعدی ریاست‌جمهوری، سرورهای تلگرام را به داخل ایران خواهند آورد. بنا به گفته برخی تحلیل‌گران سیاسی، مسئولان جمهوری اسلامی پس از تجربه جنبش اعتراضی سبز به انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۸۸، نگران سازماندهی مخالفت‌ها و اعتراض‌ها از طریق شبکه‌های اجتماعی هستند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی در توجیه این شرایط به نمونه «چین» اشاره کرد که از مقررات یکسانی بهره می‌برد. چین یکی از تحت محدودترین ارتباطات اینترنتی دنیا را در اختیار شهروندان خود قرار می‌دهد و شبکه‌های اجتماعی چینی به جای فیس‌بوک یا دیگر نمونه‌ها در این کشور به کار افتاده‌اند.

فیروزآبادی همچنین به سیاست‌های تشویقی برای برپایی شبکه‌های اجتماعی داخلی اشاره کرد تا «شبکه‌های ایرانی داخلی با مالکیت ایرانی، نرم‌افزار داخلی و مدیریت ایرانی» و نیز بانک‌های اطلاعاتی داخل ایران شکل بگیرند.

بیشتر بخوانید

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • امین

    ای کاش تنها مشکل کشور ما شبکه های اجتماعی بود و بس،ای کاش...