ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«محموله بزرگ اسلحه ایرانی در افغانستان کشف شد»

<p>آيساف يا نيروهای کمک به تأمين امنيت افغانستان زير فرمان ناتو اعلام کرد يک محموله بزرگ راکت با برد زياد را که از ايران برای کمک به طالبان فرستاده شده بود، کشف کرده است.</p> <!--break--> <p>&nbsp;</p> <p>اين راکت&zwnj;ها که شمار آن به ۴۸ عدد می&zwnj;رسد از نوع ۱۲۲ ميلی&zwnj;متری و با برد حدود ۲۲ کيلومتر است که در جنوب ولايت نيمروز، هم&zwnj;مرز با ايران و پاکستان کشف شده است.</p> <p>&nbsp;</p> <p>ولايت نيمروز در جنوب غرب افغانستان قرار دارد که با استان سيستان و بلوچستان ايران هم&zwnj;مرز است.</p> <p>کولت مورفی از سخنگويان آيساف در کابل گفت که اين راکت&zwnj;ها دو برابر برد سلاح&zwnj;هايی را دارند که شورشيان در افغانستان استفاده می&zwnj;کنند.</p> <p>&nbsp;</p> <p>به گفته اين مقام ناتو، علائم موجود بر روی راکت&zwnj;ها نشان می&zwnj;دهد که از ايران آمده و منابع ناتو می&zwnj;گويند که از سوی سپاه پاسداران تهيه شده است.</p> <p>&nbsp;</p> <p>در اين محموله سلاح که گفته می&zwnj;شود در ۱۶ بهمن ماه سال جاری کشف شده است افزون بر راکت&zwnj;های ۱۲۲ ميلی&zwnj;متری ، ۱۰۰۰ بسته مهمات ديگر نيز به&zwnj;دست آمده است.</p> <p>&nbsp;</p> <p>مارک سدويل، نماينده ارشد غيرنظامی ناتو در افغانستان می&zwnj;گويد راکت&zwnj;های کشف&zwnj;شده نمايانگر گامی متفاوت در ارسال جنگ&zwnj;افزارهای کشنده از سوی ايران به افغانستان است.</p> <p>&nbsp;</p> <p>اين اظهارات مبنی بر کشف سلاح ايرانی برای طالبان در حالی عنوان می&zwnj;شود که مصطفی محمد نجار، وزيرکشور ايران روز سه&zwnj;شنبه هفته جاری در جريان در يک سفر دو روزه به کابل، دخالت گروه&zwnj;هايی در حکومت ايران در کمک به طالبان را رد کرد.</p> <p>&nbsp;</p> <p>پيش ازاين و در اوايل دی&zwnj;ماه، دفتر مطبوعاتی ناتو در کابل اعلام کرد که يک ايرانی را که از&laquo;رابط های کليدی ارسال اسلحه از ايران برای طالبان&raquo; بوده در ولايت قندهاربازداشت کرده است.</p> <p>&nbsp;</p> <p>آيساف در ابتدا اين شخص را عضو نيروی قدس سپاه پاسداران خوانده بود اما سپس در اصلاحيه&zwnj;ای ضمن رد عضويت وی در گروه قدس، اعلام کرد که &laquo;ممکن است فرد بازداشت&zwnj;شده با چندين گروه شورشی مرتبط باشد.&raquo;</p> <p>&nbsp;</p> <p>فرماندهی آيساف گفته بود که &laquo;يک تيم مشترک امنيتی به&zwnj;طور مشخص اين شخص را به&zwnj;خاطر کمک به انتقال جنگ&zwnj;افزار بين ايران و قندهار از طريق نيمروز، زير نظر گرفته بود.&raquo;</p> <p>&nbsp;</p> <p>به گفته آيساف، &laquo;اين شهروند ايران ارتباط مستقيم با شماری از رهبران طالبان در قندهار داشته است.&raquo;</p> <p>&nbsp;</p> <p>ايران پيش از اين نيز در موارد متعدد به دخالت در امور امنيتی، سياسی و مذهبی افغانستان متهم شده بود. اتهاماتی که از سوی ايران رد شده است.</p> <p>&nbsp;</p> <p>به&zwnj;تازگی در اسناد محرمانه منتشرشده از سوی سايت ويکی&zwnj;ليکس آمده است که ايران برای گسترش دامنه نفوذ خود در افغانستان، گروهی از رهبران سياسی و مذهبی، از جمله نمايندگان مجلس افغانستان را پشتيبانی مالی می&zwnj;کند.<br /> &nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

آيساف يا نيروهای کمک به تأمين امنيت افغانستان زير فرمان ناتو اعلام کرد يک محموله بزرگ راکت با برد زياد را که از ايران برای کمک به طالبان فرستاده شده بود، کشف کرده است.

اين راکت‌ها که شمار آن به ۴۸ عدد می‌رسد از نوع ۱۲۲ ميلی‌متری و با برد حدود ۲۲ کيلومتر است که در جنوب ولايت نيمروز، هم‌مرز با ايران و پاکستان کشف شده است.

ولايت نيمروز در جنوب غرب افغانستان قرار دارد که با استان سيستان و بلوچستان ايران هم‌مرز است.

کولت مورفی از سخنگويان آيساف در کابل گفت که اين راکت‌ها دو برابر برد سلاح‌هايی را دارند که شورشيان در افغانستان استفاده می‌کنند.

به گفته اين مقام ناتو، علائم موجود بر روی راکت‌ها نشان می‌دهد که از ايران آمده و منابع ناتو می‌گويند که از سوی سپاه پاسداران تهيه شده است.

در اين محموله سلاح که گفته می‌شود در ۱۶ بهمن ماه سال جاری کشف شده است افزون بر راکت‌های ۱۲۲ ميلی‌متری ، ۱۰۰۰ بسته مهمات ديگر نيز به‌دست آمده است.

مارک سدويل، نماينده ارشد غيرنظامی ناتو در افغانستان می‌گويد راکت‌های کشف‌شده نمايانگر گامی متفاوت در ارسال جنگ‌افزارهای کشنده از سوی ايران به افغانستان است.

اين اظهارات مبنی بر کشف سلاح ايرانی برای طالبان در حالی عنوان می‌شود که مصطفی محمد نجار، وزيرکشور ايران روز سه‌شنبه هفته جاری در جريان در يک سفر دو روزه به کابل، دخالت گروه‌هايی در حکومت ايران در کمک به طالبان را رد کرد.

پيش ازاين و در اوايل دی‌ماه، دفتر مطبوعاتی ناتو در کابل اعلام کرد که يک ايرانی را که از«رابط های کليدی ارسال اسلحه از ايران برای طالبان» بوده در ولايت قندهاربازداشت کرده است.

آيساف در ابتدا اين شخص را عضو نيروی قدس سپاه پاسداران خوانده بود اما سپس در اصلاحيه‌ای ضمن رد عضويت وی در گروه قدس، اعلام کرد که «ممکن است فرد بازداشت‌شده با چندين گروه شورشی مرتبط باشد.»

فرماندهی آيساف گفته بود که «يک تيم مشترک امنيتی به‌طور مشخص اين شخص را به‌خاطر کمک به انتقال جنگ‌افزار بين ايران و قندهار از طريق نيمروز، زير نظر گرفته بود.»

به گفته آيساف، «اين شهروند ايران ارتباط مستقيم با شماری از رهبران طالبان در قندهار داشته است.»

ايران پيش از اين نيز در موارد متعدد به دخالت در امور امنيتی، سياسی و مذهبی افغانستان متهم شده بود. اتهاماتی که از سوی ايران رد شده است.

به‌تازگی در اسناد محرمانه منتشرشده از سوی سايت ويکی‌ليکس آمده است که ايران برای گسترش دامنه نفوذ خود در افغانستان، گروهی از رهبران سياسی و مذهبی، از جمله نمايندگان مجلس افغانستان را پشتيبانی مالی می‌کند.
 

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.