ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

چهار هنرمند زندانی خطاب به هنرمندان داخل کشور: چرا درباره ما سکوت می‌کنید؟

حسین رجبیان، کیوان کریمی، مهدی رجبیان و یوسف عمادی، خطاب به هنرمندان داخل کشور نوشته‌اند «تن به مصلحت‌اندیشی و منفعت‌طلبی» از «رسالت هنر» به‌دور است.

حسین رجبیان و کیوان کریمی، فیلمسازان و مهدی رجبیان و یوسف عمادی آهنگسازان و نوازندگان، چهار هنرمند محبوس در زندان اوین در آستانه برگزاری جشنواره فیلم فجر در نامه سرگشاده‌ای خطاب به سینماگران و هنرمندان داخلی، از سکوت آن‌ها نسبت به زندانی بودنشان انتقاد کردند.

از راست: کیوان کریمی، حسین رجبیان، مهدی رجبیان و یوسف عبادی، چهار هنرمند زندانی در زندان اوین

آن‌ها در نامه خود که تاریخ آن پنج‌شنبه ۳۰ دی است، گفته‌اند هنرمندان خارجی از آن‌ها حمایت کرده و خواهان آزادی‌شان شده‌اند اما هنرمندان داخل کشور در برابر احکام قضایی و سرنوشت هنری‌شان سکوت اختیار کرده‌اند.

این چهار هنرمند «تن به مصلحت‌اندیشی و منفعت‌طلبی» را از «رسالت هنر» به‌دور دانسته و نوشته‌اند: «این چند خط را نگاشته‌ایم که عنوان کرده باشیم تمام آثارمان که در چند سال اخیر تولید و آماده ارائه بوده‌اند به‌شکل مستقیم و غیرمستقیم مورد مصادره و توقیف قرار گرفته‌اند و هیچ‌یک از هنرمندان داخلی برخلاف واکنش هنرمندان تراز اول دنیا به احکام سنگین زندان و مصادره آثار هنریمان واکنشی نشان نداده‌اند.»

این در حالی است که ۱۶۵ موسیقی‌دان، فیلمساز، هنرمند و کنشگر ایرانی که شمار بسیاری از آن‌ها ساکن خارج از کشور هستند نزدیک به یک سال پیش با امضای بیانیه‌ای به صدور احکام سنگین این هنرمندان اعتراض کردند و خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط آن‌ها شدند.

این بیانیه را کسانی چون جعفر پناهی، محسن نامجو، شهرنوش پارسی‌پور، مهرانگیز کار، شاهین نجفی، هانیبال یوسف، گروه آبجیز (صفورا و ملودی صفوی)،آسیه امینی، گروه ایندو (شادی یوسفیان و اردلان پایوار)، اروین خاچیکیان، رعنا منصور و حامد نیک‌پی امضا کرده بودند.

حسین رجبیان، ۳۱ ساله، به‌همراه برادرش مهدی رجبیان ۲۶ ساله و یوسف عمادی، ۳۵ ساله مهرماه سال ۱۳۹۲ در دفتر کارشان در ساری بازداشت شدند. آن‌ها ۱۸ روز در مکانی نامشخص نگهداری شدند و مورد شکنجه و بدرفتاری قرار گرفتند و سپس به سلول‌های انفرادی بند دو-‌الف زندان اوین منتقل و بیش از دو ماه بازجویی شدند. این سه هنرمند در طول دوره بازجویی برای اعتراف تلویزیونی تحت فشار قرار گرفتند و بازجویان تهدیدشان کردند که در صورت عدم شرکت در اعتراف تلویزیونی، به حبس ابد محکوم خواهند شد.

این سه در دادگاه اولیه به شش سال حبس تعزیری و پرداخت ۲۰ میلیون تومان جریمه محکوم شده بودند، اما دادگاه تجدیدنظر تهران، محکومیت آن‌ها را به سه سال حبس تعزیری، سه سال حبس تعلیقی و جریمه ۲۰ میلیون تومانی تبدیل کرد.

اتهام آن‌ها «توهین به مقدسات» و «تبلیغ علیه نظام» است.

کیوان کریمی ۳۱ ساله نیز سال گذشته به دلیل ساخت مستندی درباره تاریخچه دیوارنویسی‌ها و گرافیتی‌های شهر تهران به نام «نوشتن بر شهر»، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به مقدسات» به شش سال حبس تعزیری و ۲۲۳ ضربه شلاق محکوم شده بود که حکم زندان او در دادگاه تجدید نظر به یک سال حبس تعزیری و پنج سال حبس تعلیقی تبدیل شد.

کریمی روز چهارشنبه سوم آذر و به دنبال تماسی تلفنی برای «ارائه پاره‌ای توضیحات» به دادسرای زندان اوین تهران احضار شده بود که همانجا بازداشت و برای به اجرا گذاشته شدن حکم خود به زندان اوین منتقل شد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Iran

    کدام هنرمند؟ اینان چاپلوسان ولایت وقیهند، ولایت فساد نفاق دروغ فساد ***جنایت دزدی

  • صمد

    فراموش نمی کنیم که چگونه هنرمندان محروم از کار و مثلا روشنفکر ما برای ماجرای کشته شدن غیرنظامیان در جنگ غزه سینه میزدند و در مقابل دفتر سازمان ملل بساط پهن کردند. همانها در مقابل کشتار صدها هزار زن و کودک و سالمند در جنگ اسد با مردمش هیچ نگفتند. در برابر اسیری شما هم دم نخواهند زد. خوب می دانید که اکثر هنرمندان برای تامین مخارج زندگی ولنگارانه خود اغلب به منابع قدرت و ثروت آویزان هستند، همین عدم استقلال زبان آنها را کوتاه می کند.