ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مسجد ولایی و مدیریت بسیجی

اکبر گنجی − برای کنترل مساجد، "مرکز رسیدگی به امور مساجد" را تشکیل داده‌اند. در عین حال "بسیج مساجد" هم در کلیه مساجد حضور دارند تا کسی به فکر سوءاستفاده از مساجد علیه نظام نیفتد.

آیت الله خامنه ای رهبر مادام العمر جمهوری اسلامی دارای بیشترین قدرت قانونی در چارچوب رژیم است، در عین حال غیر پاسخگوست. در عمل، قدرت او فراتر از اموری است که در قانون اساسی شمارش شده اند. او در همه موضوعات دخالت خودسرانه‌ای دارد.

دست ولایت دراز است

وقتی به او خبر دادند که هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی به احتمال زیاد سید حسن خمینی را جانشین اکبر هاشمی رفسنجانی خواهد کرد، با این بهانه واهی که "هیچگونه وقفه‌ای در تمشیت قانونی امور آن دانشگاه به وجود نیاید"، علی اکبر ولایتی را به ریاست هیأت امنای آن دانشگاه منصوب کرد. نه تنها هیچ وقفه ای در کار دانشگاه به وجود نیامده بود، بلکه آنان به سرعت در حال تعیین انتخاب رئیس هیأت امنا بودند. ولی خامنه ای نمی خواست کنترل دانشگاه به دست خاندان خمینی بیفتد. درست به همان نحوی که از طریق شورای نگهبان او را برای نامزدی مجلس خبرگان رهبری رد صلاحیت کرد، این بار شخصا وارد عمل شد و این دانشگاه عظیم را هم غصب کرد.

او تمام ائمه جمعه و نمایندگان ولی فقیه در استان ها را منصوب می کند، کسانی را که قدرت شان از قدرت نمایندگان مجلس و استانداران دولت بیشتر است. نمایندگان او در استان‌ها مانع برگزاری کنسرت ها و سخنرانی‌ها و تئاترها شده و می شوند. همه استان ها را استان های مقدسی اعلام می کنند که برگزاری موسیقی در آن حرام است.

اینجا پادگان نیست، مسجد است، مسجد میثم در تهران
اینجا پادگان نیست، مسجد است، مسجد میثم در تهران

مرکز رسیدگی به امور مساجد

برای کنترل مساجد سراسر کشور، "مرکز رسیدگی به امور مساجد" را تشکیل داده است. در عین حال "بسیج مساجد" هم در کلیه مساجد حضور دارند تا کسی به فکر سوء استفاده از مساجد علیه نظام نیفتد.

اخیراً در مراسم غبارروبی مسجد جعفری (واقع در کوی نصر)، "آیت الله قتل عامابراهیم رئیسی − کسی که دستانش به خون هزاران زندانی سیاسی و عقیدتی دهه شصت آلوده بوده و یکی از نامزدهای احتمالی جانشینی خامنه ای است - گفت :

"حضرت امام مساجد را سنگر معرفی کردند، در هشت سال جنگ تحمیلی نیز دیدیم که یکی از مراکز مهم برای بسیج مردم علیه دشمن غاصب، مساجد بودند... مسجد مرکز روشنگری و بصیرت‌آفرینی است. این که دشمن از تجمع مؤمنان در مسجد هراس دارد، به دلیل ماهیت روشنگری آن است... بسیاری از گروه‌های ضدانقلاب مبانی و دیدگاه‌های یکسان ندارند اما برای ضربه‌زدن به دین، کنار هم قرار می‌گیرند. همچنان که راهبرد دشمن ایجاد تفرقه است، وحدت ما نیز یک استراتژی است، چرا مسجدی‌ها با هم منسجم نباشند".

سه گونه مسجد

بدین ترتیب ولی فقیه به مساجد به چشم "سنگر استراتژیک نظام فقیه سالار" می نگرد. اما با همه اقدامات، حکومتی/درباری سازی که در طی 38 سال گذشته صورت گرفته، هنوز وضعیت از نظر رژیم امیدوار کننده نیست.

به عنوان نمونه در ۶ بهمن ۱۳۹۵ در مراسم اختتامیه اولین جشنواره برترین‌های مساجد کشور، حجت الاسلام محمدرضا تویسرکانی نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج گفته است:

"مساجد در انقلاب اسلامی جایگاه اساسی دارند، به عقیده معظم له [علی خامنه ای] نیروی مقاومت بسیج بهترین جایی که دارد مساجد است. امروز سه گونه مسجد داریم؛ مسجد تراز انقلاب اسلامی، مساجد تعطیل و نیمه تعطیل که تعدادشان هم کم نیست. به عنوان مثال اگر ما حدود ۸۰ هزار مسجد داریم ۳۰ هزار تای آنها امام جماعت ندارند. گونه سوم هم مساجد ضرار هستند که تعدادشان هم خیلی کم است ولی هستند. بنابراین حضور بسیج به این وادی به مثابه جهاد است. کلید حل مشکلات این نظام به دست بسیج است. برجام، اروپا و آمریکا مشکلات این نظام را حل نمی کنند. هر جایی که بسیج وارد شود مشکلات آنجا حل می شود".

تقسیم‌بندی دقیق‌تر بدین صورت است:

گونه اول مساجد فعال دارای امام جماعت هستند. این گونه مساجد اگرچه همراه نظام اند، اما میزان هماهنگی و همراهی آنان با رژیم یکسان نیست. برخی از امامان مساجد اصلاً هیچ کاری با سیاست ندارند، نماز جماعتی می خوانند، دعایی می کنند، سخنرانی مذهبی ایراد می کنند. آنان همان هایی هستند که خامنه ای دائماً هشدار داده و می دهد که حوزه ها و مساجد و روحانیت نباید سکولار شوند. سلطان علی خامنه ای خطر سکولار شدن مساجد، حوزه ها و روحانیت را جدی به شمار می آورد. سکولار بودن در این جا به معنای عدم حمایت رسمی و دائمی آنان از ولی فقیه و جمهوری اسلامی است. خواست و هدف علی خامنه ای، درباری شدن همه حوزه ها، مساجد و روحانیت است.

گونه دوم مساجد تعطیل و نیمه تعطیل هستند که به گفته او حدود ۳۰ هزار تایشان فاقد امام جماعت است. او در ادامه می افزاید:"بنده صبح ها از کرج برای درس[خارج فقه] رهبری به تهران می آیم برای اذان صبح که به تهران می رسم مسجد روبروی بیت[رهبری]، امام جماعت ندارد و این ننگ ما است که یک مسجد در وسط شهر تهران امام جماعت ندارد. باید به داد مساجد برسیم".

گونه سوم مساجد انگشت شماری هستند که با نظام نیستند و به همین دلیل نماینده ولی فقیه آنها را "مسجد ضرار" قلمداد می کند.

حلقه بسیج در مسجدی در تهران، جایی برای مغزشویی خردسالان
حلقه بسیج در مسجدی در تهران، جایی برای مغزشویی خردسالان

بسیج در مساجد

نماینده ولی فقیه در بسیج اعلام می کند که خامنه ای بر حضور فعال بسیج در مساجد تأکید دارد و حضور بسیجیان در مساجد را به مثابه جهاد قلمداد می کند.

او می گوید دولت های اروپایی و آمریکا - یا توافق هسته ای - نمی توانند مسائل و مشکلات ایران را حل و رفع کنند. کلید حل همه مسائل در دست نظامیان/بسیجیان است. هر حوزه ای که آنان وارد شدند، مسائل آن حوزه را حل کردند. همه حکومت مبطل این ادعاهای ابطال پذیرند.

مدیریت بسیجی

اینک حدود ۱۲ سال است که سردار محمد باقر قالیباف شهردار تهران است(رجوع شود به مقاله "رهبران و زمامداران مادام العمر جمهوری اسلامی"). ۸ سالش همراه با دولت بسیجی محمود احمدی نژاد و مجالس سلطانی هفتم و هشتم و نهم بود. با این که مدیریت شهری قانوناً در اختیار شهرداری است، اما تهران دارای هزاران مسأله و مشکل لاینحل است. آتش سوزی و فروپاشی ساختمان پلاسکو با کمتر از ۳۰ کشته "فاجعه" نبود. اگر این آتش سوزی در بعد از ظهر آن روز رخ داده بود، ۱ تا ۲ هزار کشته بر جای می نهاد و آن وقت احتمالاً سخن گفتن از "فاجعه" معنادار می شد.

فجایع بزرگ در تهران در کمین نشسته اند. اگر زلزله ۷ ریشتری که سال هاست از آن سخن می رود رخ دهد، بالای یک میلیون کشته و چندین برابر زخمی و آواره بر جای خواهد نهاد. "فاجعه" آن است. مدیریت بسیجی که "کلید حل مشکلات" قلمداد می شود ، بلایی بر سر کلان شهر تهران آورده که اگر ساختمانی فرو بریزد، خیابان ها بسته خواهند شد و امکان کمک رسانی وجود نخواهد داشت. امکانات کمک رسانی هم دقیقاً مانند خود ساختمان ها کهنه و فرسوده اند. در این حال صدها ساختمان همانند پلاسکو وجود دارد. در خیابان های کوچک و بسته، شهرداری برای کسب درآمد هوافروشی کرده و برج های عظیم ساخته اند. عرف مردم ایران هم این است که همه منازل و آپارتمان های ۲۰ الی ۳۰ ساله را "کلنگی" به شمار می آورند. واقعاً هم به گونه ای ساخته می شوند که عمر مفیدشان همین اندازه باشد.

آری، نظامیان "کلید" اند اگر به وظایف حرفه ای پاسداری از مرزها و حفظ امنیت بپردازند، نه این که اقتصاد و سیاست را در چنگال شان اسیر سازند. مساجد را هم خالی کردید، چون دیگر آنها جایی برای عبادت و احساس حضور امر مقدس نیستند که مومنان را گرد آورند. با بسیج نمی توان مشکل مساجد را حل کرد، همان گونه که با مدیریت بسیجی ۱۴ ساله- چون ۲ سال قبل از قالیباف هم محمود احمدی نژاد شهردار تهران بود- نتوانستید مسائل و مشکلات تهران را حل و رفع کنید.

هنوز فاجعه خامنه ای نقاب از رخ بر نکشیده است. به زبان دینی مقبول فقیهان، آن قدر ظلم و ستم کردند که خشکسالی بلند مدت در حال تبدیل ایران به بیابان بی آب و علف است. اگر بدحجابی موجب زلزله می شود، حتماً ستمگری سلطان هم موجب خشکسالی می شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • bijan

    به :" فرانک آزاد " ایشان چه کمکی میتوانند به فرایند انتخابات ازاد بکنند ؟!

  • فرانک آزاد

    جناب گنجی وقت بسیار تنگ است به جای فلسفه بافی و تعریف انواع مسجد و مدیریت مسجدی بیایید برای یکبار هم که شده صدای ملت را بشنوید و در عوض انتظار برای رسیدن فجایع بیشتر به فرایند برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در کشور کمک کنید