ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

زاهدان: سقوط چراغ سقفی اتاق عمل بر روی بیمار و مرگ او پس از گذشت ۲۵ روز

پس از به هوش آمدن بیمار و شکایت او از ماجرا، ابتدا موضوع تکذیب شده است. کارکنان کلینیک گفته‌اند او هذیان‌ می‌گوید اما با توجه به وجود آثار ضربه، به وقوع حادثه اعتراف کرده‌اند.

خطاهای پزشکی و اتفاق‌های منجر به لطمه و صدمه جانی در بیمارستان‌های ایران، معمولاً در سر خط خبرهای روز به چشم می‌خورند. در موردی تازه، سقوط چراغ سقفی اتاق عمل جراحی بر روی بیماری که برای انجام عمل آب مروارید چشم به یکی از معدود کلینیک‌‌های خصوصی شهرستان زاهدان رفته بود، پس از ۲۵ روز جان او را گرفت.

عکس، آرشیو

خبرگزاری تسنیم از شهر زاهدان گزارش کرده است که روز اول دی‌ ماه بیماری برای انجام عمل آب مروارید به یکی از کلینیک‌‌های شهرستان زاهدان مراجعه می‌کند که پس از حضور در اتاق عمل و پیش از شروع جراحی، چراغ سقفی اتاق (معروف به چراغ سیالتیک) کنده می‌شود و از ارتفاع حدود سه متری روی بیمار می‌افتد.

در این گزارش آمده است که بر اثر این حادثه و به خاطر شدت ضربه، بیمار از حال می‌رود: «در ادامه و پس از رسیدگی کارکنان اتاق عمل، این فرد دوباره هوشیاری خود را به‌دست می‌آورد. بر اثر این حادثه دو نفر از کارکنان اتاق عمل هم از ناحیه دست آسیب‌ می‌بینند.»

ابعاد این سانحه اما وقتی بیشتر به چشم می آید که فرزند این بیمار از متوقف نشدن روند حراجی پدرش می‌گوید. تسنیم از قول او می‌نویسد: «پدرم به دلیل جراحت و درد، درخواست عدم ادامه روند جراحی را داشته اما پزشک در کمال ناباوری اقدام به بی‌هوشی و ادامه روند جراحی می‌کند.»

در این اتاق عمل اما بیمار دیگری هم عمل شده و در حالی که عمل او حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول کشیده است، عمل فرد جان باخته، حدود چهار ساعت و ۳۰ دقیقه به طول می‌انجامد: «همراه پدر من بیمار دیگری با بیماری چشمی مشابه حضور داشت که او نیز تحت عمل جراحی قرار گرفت و پس از حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه عملش به اتمام رسید ولی پدر من حدود ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه در اتاق عمل بود. طبق بررسی‌هایی که ما داشتیم مدت معمول جراحی آب مروارید حدود ۳۰ دقیقه است و مدت طولانی حضور پدر من در اتاق عمل جای سئوال دارد.»

محمودرضا میری، رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، در پاسخ به این سوال گفته است که به نظر می‌رسد معاینه و بررسی شرایط بیمار برای حصول اطمینان از شرایط جسمی او سبب طولانی‌ شدن حضورش در اتاق عمل شده است اما بررسی‌ها در این زمینه همچنان ادامه دارد.

انکار حادثه: بیمار هذیان می‌گوید

کارکنان کلینیکی که این اتفاق در آن رخ داده است اما پس از به هوش آمدن این بیمار و شکایت او از ماجرا موضوع را تکذیب کرده‌اند و گفته‌اند که او هذیان‌ می‌گوید است اما پس از چندی به دلیل هوشیاری بیمار و وجود آثار ضربه روی بدن وی به وقوع حادثه سقوط چراغ اعتراف کردند.

فرزند این بیمار گفته است: «وقتی پدرم پس از انجام عمل و کسب هوشیاری، اطرافیان خود را از این حادثه و درد شکم مطلع کرد، پرسنل کلینیک این اتفاق را تکذیب کرده و گفتند که او در حال هذیان‌گویی است اما پس از چندی به دلیل هوشیاری بیمار و وجود آثار ضربه روی بدن او، به وقوع حادثه سقوط چراغ اعتراف کردند.»

بیمار سونوگرافی شده است و با توجه به این‌که در سونوگرافی مشکلی دیده نشده و او هم تنها دردی سطحی در ناحیه شکم حس می‌کرده، همان شب کلینیک را ترک می‌کند. در روزهای بعد هم مسئولان کلینیک و شرکت وارد کننده چراغ اتاق عمل برای عیادت و دلجویی به خانه او مراجعه می‌کنند.

در روزهای بعد اما درد ناحیه شکم نه تنها از بین نمی‌رود که تشدید هم می‌شود. او به پزشک مراجعه می‌کند و متخصصان متوجه می‌شوند که به دنبال اصابت ضربه، روده‌ها و شکم دچار عفونت شده‌اند.

تسنیم می‌نویسد که با توجه به وخیم شدن ناگهانی حال بیمار، پزشکان بیمارستان امام علی زاهدان اقدام به عمل جراحی فوری او می‌کنند: «پدرم در بخش ICU بیمارستان امام علی زاهدان بستری شد اما بر اثر گسترده شدن عفونت در بدن و صدمه به سایر قسمت‌ها از جمله کلیه و ریه، ایجاد مشکل در علائم حیاتی و وخامت وضعیتش با توصیه پزشکان بیمارستان و اصرار خانواده، به تهران اعزام شد اما چند ساعت پس از رسیدن به تهران، در ۲۵ دی‌ ماه و پس از تحمل بیش از ۱۲ روز کما و رنج ناشی از صدمه ذکر شده، جان خود را از دست داد.»

درباره علت حادثه: مسئولان کلینیکی که عمل جراحی چشم فرد درگذشته در آن انجام شده است و شرکتی که وارد کننده و نصب کننده این نوع چراغ‌های اتاق عمل از آلمان است، در رابطه با این حادثه گفته‌اند که چراغ‌ از جا و قسمتی جدا شده که پرس بوده است و کار پرس این قسمت هم در آلمان انجام می‌شود. به همین دلیل سقوط چراغ مربوط به نحوه نصب آن نیست. گفته می‌شود که ۸۰ دستگاه از این نوع چراغ‌ها در کلینیک‌های مختلف سراسر کشور نصب شده‌اند.

مسئولان چه می‌گویند؟

حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران درباره با این حادثه ابراز بی‌اطلاعی کرده و گفته است که این مسأله باید از رئیس یا معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان پیگیری شود.

گفته می‌شود که روند این حادثه از سوی دانشگاه علوم پزشکی در حال بررسی است.

محمودرضا میری، رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفته است: «دانشگاه علوم پزشکی به عنوان یک وظیفه تشکیلاتی مسائل مربوط به حوزه سلامت را دنبال می‌کند و نظارت بر ارائه‌دهندگان خدمات سلامت در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان در مراکز دولتی، خصوصی و مطب‌ها را بر عهده دارد.»

به گفته او در حادثه‌ اخیرا و به دنبال سقوط چراغ سقفی اتاق عمل که میان پزشکان به اسم «چراغ سیالتیک» شناخته می‌شود؛ بر روی بیماری که برای جراحی بیماری آب مروارید مراجعه کرده بوده، بررسی‌های لازم از سوی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در حال انجام است: «بررسی‌های ما نشان می‌دهد حادثه سقوط چراغ و برخورد آن با قسمتی از شکم بیمار، پیش از آغاز عمل جراحی بیمار رخ داده و در پی آن متخصص جراح عمومی که در اتاق عمل حضور داشته به معاینه مریض می‌پردازد تا مطمئن شود آسیب داخلی به مریض وارد نشده باشد.»

این مقام مسئول گفته است که در پی بررسی پزشک، چون بیمار در آن زمان و شرایط، علائم حادی نداشته و علائم حیاتی او طبیعی بوده، تصمیم به شروع روند جراحی چشم بیمار گرفته شده و این عمل پس از بیهوشی بیمار انجام شده است: «پس از جراحی، بیمار به بخش مراقبت‌های ویژه بعد از جراحی منتقل شده و از سوی پزشک متخصص جراحی عمومی مورد معاینه قرار گرفته و سونوگرافی و رادیوگرافی انجام شده است که چون علائم غیرطبیعی در شکم بیمار مشاهده نشده و با توجه به اینکه علائم حیاتی او نیز عادی بوده، پس از مدتی مرخص می‌شود.»

۱۲ روز پس از این عمل اما بیمار در پی احساس ناراحتی از ناحیه شکم به پزشک مراجعه می‌کند. پزشک هم متوجه وجود علائم غیرطبیعی در شکم او می‌شود و در نهایت او را عمل می‌کند.

محمودرضا میری:

متخصص جراحی عمومی که عمل را انجام داده از جراحان بسیار با‌تجربه استان است. او حین انجام جراحی متوجه می‌شود بخشی از روده بیمار «میکروزه» شده، یعنی جریان خون آن مختل شده، فاقد علائم حیاتی بوده و از بین رفته و طبق قوانین، جراح آن قسمت را برداشته است.

این فرد حدود دو روز بعد از عمل جراحی با رضایت بستگان به تهران منتقل می‌شود و پس از رسیدن به تهران فوت می‌کند.

در حال حاضر پرونده این حادثه به هیأت انتظامی سازمان نظام پزشکی زاهدان ارجاع شده است تا بررسی‌های لازم درباره آن انجام شود. از پزشکی قانونی هم خواسته شده تا علت دقیق مرگ را اعلام کند.

بررسی علت سقوط چراغ سقفی اتاق عمل اما بر عهده دفتر فنی دانشگاه علوم پزشکی‌ست و نتایج این بررسی‌ها به زودی اعلام می‌شود.

آن‌چه مورد اعتراض شدید خانواده فرد درگذشته است، این است که کارکنان کلینیک در مواجهه با این سانحه سهل‌انگاری کرده‌اند و به جای رسیدگی به وضع بیمار به دنبال سرپوش گذاشتن بر ماجرا بوده‌اند که به گفته آن‌ها همین مسأله می‌تواند عاملی کلیدی در روند جان باختن بیمار باشد: «امیدواریم بررسی لازم در زمینه این نوع چراغ انجام شود تا اتفاقی مشابه آن‌چه برای پدر من افتاد، خانواده دیگری را دغدار نکند.»

ابراز امیدواری شده است که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به روند این پرونده به دقت رسیدگی کنند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Javad

    خیلی عجب به گریه کنیم یا بخندیم حادثه به کارتون والدیسنی شباهت دارد در کجا دنیا بیمار بر بهبود به بیمارستان میرود و مرده از بیمارستان خارج میشود