ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شکست ترامپ در دادگاه تجدید نظر: فرمان اجرایی منع صدور ویزا همچنان در تعلیق

سه قاضی دادگاه تجدید نظر همگی علیه دولت ترامپ رای دادند. او کماکان اجازه ندارد که فرمان محدودسازی صدور ویزا و پناهنده‌پذیری را اجرایی کند.

سه قاضی دادگاه تجدید نظر فدرال در سانفرانسیسکو به‌اتفاق آراء علیه دولت دونالد ترامپ رای دادند. ریاست جمهوری ایالات متحده کماکان اجازه ندارد که فرمان محدودسازی صدور ویزا و پناهنده‌پذیری برای هفت کشور مسلمان‌نشین را اجرایی کند.

ما آمریکا هستیم - عکس از Dennis Bratland

با توجه به نتیجه دادگاه تجدید نظر فدرال در سانفرانسیسکو در شامگاه ۹ فوریه/ ۲۱ بهمن، فرمان ترامپ برای محدودسازی صدور ویزا، مهاجرت و پناهنده‌پذیری از هفت کشور مسلمان از جمله ایران همچنان به حالت توقف اجرایی باقی ماند.

سه قاضی فدرال در شعبه نهم دادگاه تجدید نظر سانفرانسیسکو همگی علیه درخواست دولت ترامپ رأی دادند. ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا در واکنش به این حکم در حساب توئیتر خود با حروف بزرگ نوشت: «در دادگاه می‌بینم‌تان، امنیت کشور ما در خطر است!»

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 9, 2017

منظور ترامپ از «دادگاه» اینجا دیوان عالی ایالات متحده آمریکاست که مرحله بعدی این دعوای حقوقی بعد از دو شکست متوالی برای دولت خواهد بود.

شاکیان در این دعوای حقوقی ایالت‌های واشنگتن و مینه‌سوتا هستند که پیش از این دادگاه استیناف، در دادگاهی بدوی بسه فوریه در ایالت واشنگتن به ریاست جیمز رُبارت، از دولت شکایت کردند و فرمان اجرایی ترامپ را متوقف کردند.

در دادگاه استیناف اما وزارت دادگستری دونالد ترامپ درخواست تجدید نظر  حکم  رُبارت را داده بود که سه قاضی، ویلیام کنبی جونیور (منصوب جیمی کارتر)، میشل فریدلند (منصوب باراک اوباما)، و ریچارد کلیفتون (منصوب جورج دبلیو بوش) همه علیه درخواست دولت رأی دادند.

در متن حکم دادگاه تجدید نظر ادعاهای دولت دونالد ترامپ این‌گونه بیان شده‌اند: «موضع دولت این است که تصمیمات رئیس‌جمهوری در مورد سیاست‌های مهاجرتی، به‌ویژه هنگامی‌که نگرانی‌های امنیت ملی موجب آن باشد، قابل بازنگری نیستند - حتی اگر این اقدامات به‌طور بالقوه حقوق و خط امان‌های مندرج در قانون اساسی را نقض کنند.»

قضات دادگاه تجدید نظر در پاسخ به این ادعاهای دولت می‌نویسند: «هیچ رویه قضایی سابق بر این برای حمایت از این ادعا که تصمیمات ریاست جمهوری غیرقابل بازنگری هستند، وجود ندارد. این [ادعا] برخلاف ساختار اساسی دموکراسی مبتنی بر قانون اساسی ماست.»

انتظار می‌رود که وکلای وزارت دادگستری دونالد ترامپ، از دیوان عالی ایالات متحده آمریکا بخواهند که در مورد سرانجام حقوقی این پرونده تصمیم بگیرند. اینکه دولت چه زمانی درخواست مداخله دیوان عالی را خواهد کرد، موضوعی سیاسی است. اینکه دیوان عالی چه زمانی به این درخواست پاسخ خواهد داد هم مشخص نیست.

ترامپ همچنان منتظر است که کاندیدایی که برای کرسی نهم و خالی‌مانده دیوان عالی ایالات متحده آمریکا معرفی کرده است، از طرف سنا رای بیاورد. رای این کاندیدا سرنوشت ساز خواهد بود چرا که اکنون دیوان عالی تنها ۸ قاضی دارد که ممکن است چهار به چهار به این فرمان اجرایی رای برابر دهند.

دونالد ترامپ ۳۱ ژانویه/۱۲ بهمن، نیل گورساچ را به عنوان گزینه خود برای دیوان عالی ایالات متحده آمریکا کاندید کرد. گورساچ منتظر رای سناست و برای رسیدن به صندلی دیوان عالی باید حداقل ۶۰ رای سناتورها را کسب کند. اما اگر گورساچ برای دیوان عالی تایید شود، معلوم نیست که به نفع دولت رای بدهد.

اگر گورساچ رای نیاورد، ترامپ باید فرد دیگری را نامزد این پست کند و دعوای حقوقی بر سر فرمان اجرایی محدودسازی مهاجرت، صدور ویزا و پناهنده‌پذیری، طولانی‌تر خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.