ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سه فعال کارگری شیراز دستگیر شدند

سه فعال کارگری که هفته پیش دستگیر شدند در اعتراضات کارکنان شرکت مخابرات راه دور ایران برای دریافت ماه‌ها حقوق عقب‌افتاده فعالیت میکردند و خواهان بازگشایی شرکت بودند.

شهاب کریم آقایی، جعفر پژوهش‌پور و حسین اسماعیلی سه تن از فعالان کارگری شیراز ۲۰ بهمن سال جاری بازداشت شدند. لباس شخصی‌ها این سه فعال کارگری را با خود به مکان نامعلومی برده‌اند.

عکس از آرشیو - تظاهرات کارکنان شرکت صنایع مخابراتی راه دور ایران

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران سه فعال کارگری یاد شده در مقابل اداره کار استان فارس بازداشت شدند. این سه نفر از کارکنان اعتصابی و معترض شرکت «صنایع مخابراتی راه دور ایران» هستند و در برگزاری تجمعات و اعتراضات کارکنان این شرکت فعال بوده‌اند.

به گزارش هرانا، مأموران بعد از دستگیری این سه فعال کارگری، خانه‌های آن‌ها را تفتیش و به خانواده‌های بازداشت‌شدگان اهانت کرده‌اند. مأموران که حکم بازرسی داشتند برخی وسایل را به همراه برده‌اند.

مشکلات «صنایع مخابراتی راه دور ایران» از سال ۱۳۸۶ و پس از خصوصی‌سازی آغاز و در پی تغییر پی در پی سهام‌داران ادامه یافت.

از ابتدای سال ۸۸ کارکنان این شرکت که ۱۱ ماه حقوق نگرفته بودند تجمعات اعتراضی برگزار کردند. عدم دریافت ۱۱ ماه حقوق مشکلات بسیاری برای کارکنان این مجموعه ایجاد کرد. اموال تعدادی از آنان به‌دلیل بدهی به بانک‏ها، مصادره شده و حتی برخی از آنان دچار مشکلات خانودگی شده‌اند.

تجمعات اعتراضی کارگران در مقابل استانداری فارس آغاز شد و از آن جا به مقابل مجلس شورای اسلامی در تهران کشید.

بدهی «صنایع مخابراتی راه دور ایران» به کارگران به ۱۰ میلیارد تومان رسیده بود اما کسی پاسخگو نبود. سرانجام شرکت تعطیل شد و با هدف ایجاد امکان فعالیت مجدد کارخانه زیر نظر هیأت حمایت از صنایع قرار گرفت. بخش اعظم کارگران و کارکنان آن که در آن زمان حدود ۸۰۰ نفر بودند، بازنشسته شدند.

بازنشستگی نیز به معنای به پایان رسیدن مشکلات کارگران نبود. در خرداد سال جاری کارگران بازنشسته شرکت اعتراضات خود را مقابل کارخانه آغاز کردند. آن‌ها مقابل کارخانه تعطیل شده چادر زدند و خواستار رسیدگی به خواسته‌‌هایشان شدند.

آنها که حدود ۳۰۰ نفر بودند، تجمع خود را از روز چهارم خرداد با درخواست پرداخت حقوق عقب‌افتاده و دیگر مطالبات آغاز کردند. کارگران گفتند که از زمان تعطیل شدن این واحد تولیدی در نیمه دوم سال‌های دهه ۱۳۸۰، بسیاری از مطالبات مربوط به سنوات پایان کار آن‌ها بی‌پاسخ مانده است.

به گفته کارگران بازنشسته کارخانه آی تی آی حاضر در تحصن، از سال ۸۵ بیش از ۱۲۰۰ کارگر این کارخانه بازنشسته شده‌اند که هنوز بعد از گذشت ۱۰ سال حقوق و حق سنوات آن‌ها که افزون بر ۳۰۰ میلیارد ریال است پرداخت نشده است.

اواخر خرداد یکی از کارگران بازنشسته کارخانه آی تی آی نیز از پایان تحصن ۱۶ روزه خبر داد زیرا مسئولان وعده رسیدگی به مطالبات آنان را داده بودند.

همزمان، خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به نقل از مهدی محمدی‌نژاد که مدیر اجرایی کارخانه مخابرات راه دور ایران معرفی شده بود اعلام کرد فعالیت این کارخانه پس از ۱۰ سال از سر گرفته می‌شود.

او گفته بود کارخانه قرار است با خط تولید صندوق‌های فروشگاهی راه‌اندازی شود و زمینه اشتغال ۲۵۰ کارگر را فراهم خواهد کرد و سفارشاتی که دریافت شده فعالیت شرکت را به مدت حداقل ۵ سال میسر می‌سازد.

صنایع مخابراتی راه دور ایران، فعالیت‌ خود را به عنوان شرکتی مادر و تخصصی در زمینه تولید زیرساخت‌های مخابراتی از سال ۱۳۵۰ آغاز کرد.

خانواده‌های سه فعال کارگری دستگیر شده هنوز از محل نگهداری و سرنوشت آن‌ها اطلاعی ندارند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.