ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آیا «توتال» نیامده می‌رود؟

تهدید ترامپ به پاره کردن برجام، توتال فرانسه را برای سرمایه‌گذاری در ایران محتاط کرده است. وزیر نفت می‌گوید که ایران در صورت لزوم، از این شرکت غرامت می‌گیرد.

وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که قرارداد وزارت نفت با شرکت توتال هنوز نهایی نشده است. یک نماینده مجلس از تعلیق قراردادهای جدید نفتی خبر داده است.

بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی صبح چهارشنبه ۲۷ بهمن به شبکه خبر صدا و سیما ایران گفت که قرارداد ایران و شرکت فرانسوی توتال قرار است که تا دو ماه آینده نهایی شود.

او اظهارات مدیرعامل شرکت توتال را «غیرقابل قبول» خواند و گفت که وزیر امور خارجه ایران در رابطه با این مسئله با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت‌وگو خواهد کرد.

زنگنه مدیران توتال را به شکایت تهدید کرد و افزود: «اگر اثبات شود که این شرکت اطلاعات ایران را به قطر داده است، مسئله به دعوایی ختم می شود و توتال باید غرامت بپردازد.»

مدیر شرکت توتال پنج روز پیش گفته بود که این شرکت برای اجرایی کردن قرارداد توسعه فاز ۱۱ میدان پارس جنوبی تا تابستان ۲۰۱۷ منتظر خواهد ماند.

پاتریک پویان تصمیم‌گیری نهایی در باره اجرای قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را به «تصمیم نهایی دولت آمریکا در باره تمدید معافیت های تحریمی علیه ایران» منوط کرده بود.

به گفته او در صورتی که دونالد ترامپ تصمیم بگیرد که توافقنامه هسته‌ای را پاره کند، این شرکت قادر به ادامه همکاری با ایران نخواهد بود.

زنگنه ظهر امروز نیز در حاشیه جلسه هفتگی هیئت دولت به خبرنگاران گفت که «ما به دنبال همکاری با توتال هستیم و باید در این زمینه قرارداد امضا کنیم».

به گفته او ایران اقدامات لازم را برای نهایی کردن قرارداد با توتال انجام داده و از طریق اتحادیه اروپا به دنبال حل این موضوع و عقد قرارداد است.

قراردادهای جدید در هاله ابهام

در پیوند با همین مسئله یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از تعلیق قراردادهای جدید نفتی ایران موسوم به IPC خبر داده و گفته است که به‌رغم تصویب این قراردادها، هنوز هیچ قراردادی با شرکت‌های خارجی امضاء نشده است.

به گفته هدایت‌الله خادمی، طرف‌های خارجی که برای عقد قرارداد به ایران آمده‌اند، تنها تفاهم‌نامه امضا کرده‌اند. او گفته است که این تفاهم‌نامه‌ها هیچ الزامی برای طرفین ندارد.

علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اما تعلیق قراردادهای نفتی جدید را تکذیب کرده و گفته است که به دلیل حساسیت بالای نسل جدید قراردادهای نفتی، اجرای آن‌ها زمان‌بر است.

او وعده کرده است که وزارت نفت به زودی اولین مناقصه بین‌المللی بر اساس الگوی جدید قرارداد نفتی را برگزار خواهد کرد.

وزارت نفت جمهوری اسلامی پیش از این از برگزاری نخستین مناقصه نفتی بر اساس قراردادهای جدید، در تابستان امسال خبر داده بود.

وزارت نفت ایران ماه گذشته توسعه پنج میدان نفتی را به شرکت تنکو از زیرمجموعه‌های قرارگاه خاتم‌الانبیاء واگذار کرد. مهر امسال نیز شرکت نفت و گاز پرشیا وابسته به بنیاد برکت بر اساس الگوی جدید قراردادهای نفتی مطالعه و توسعه چهار میدان نفتی را در اختیار گرفت.

وزیر نفت ایران زمستان سال گذشته شرکت‌های داخلی ایران را «گران‌فروش و ناتوان» برای اجرای پروژه‌های توسعه میادین نفت و گاز دانسته بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.