ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

برگزاری جلسه مدیریت بحران دولت بدون اشاره به سیل و کولاک در ایران

سیل فارس، بوشهر، خراسان رضوی و جنوبی و کرمان را در نوردیده و برف برخی استان‌هان نیمه شمالی ایران فلج کرده است. شماری در حوادث اخیر کشته و مفقود شدند.

نیمه شمالی ایران برف می‌بارد، نیمه جنوبی باران. در کشوری که درگیر خشکسالی است، این بارندگی‌های شدید می‌توانست خبری خوش محسوب شود، اما خسارت شدید سراسر کشور را در بحران فرو برده است: سیل فارس، بوشهر، خراسان رضوی و جنوبی را در نوردیده، سد محمدآباد جهرم شکسته، جاده‌های کرمان به بم بسته شده و سدهای این استان تحت فشار قرار گرفته است. همزمان نیمه شمالی کشور نیز با برف سر می‌کند؛ بسیاری از جاده‌ها مسدود است و در رشت برف به حدی است که خطر جانی شهروندان را تهدید می‌کند.

در سراسر ایران بیش از ۶۰ هزار تن در سیل‌‌ و برف و کولاک گرفتار شده‌اند. بسیاری راه‌های مواصلاتی نیز بسته شده است.

اما خبرهای خوب هم آرام آرام از راه می‌رسند: دریاچه مهارلو پس از هشت سال جان گرفته؛ تالاب فصلی لیپار در شهرستان چابهار آبگیری شده؛ بخش‌هایی از هامون جازموریان هم پس از ۲۰ سال احیا شده است.

در تهران هم جلسه مدیریت بحران دولت با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری و وزرای دفاع، اطلاعات، نیرو، کشور، کشاورزی، رفاه برگزار شد. محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز در این جلسه حضور یافت. اما در این جلسه بیشتر به وضعیت خوزستان پرداخته شد و موضوع سیل و برف شدید در کشور مورد توجه قرار نگرفت.

احمدی وظیفه، مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی می‌گوید سامانه بارشی اواخر امروز از کشور خارج می‌شود اما پیش از آن:

«بارش در جنوب کرمان، نیمه شرقی خراسان رضوی و برخی نقاط سیستان و بلوچستان شدت بیشتری می‌گیرد و علاوه بر این به دلیل وزش باد شدید پدیده گرد و خاک در جنوب‌شرق کشور دور از انتظار نیست.»

سازمان هواشناسی که پیش‌بینی‌های درست و به‌موقعی طی یک هفته گذشته داشت اعلام کرد که سامانه بارشی به سمت شرق کشور در حال حرکت است و بارش برف در نواحی شمال‌شرق و شمال کشور همراه با کولاک برف ادامه خواهد یافت.

در حوادث اخیر تا کنون دستکم پنج تن کشته شدند. ۱۲ تن هم در استان فارس و ۲ نفر در استان هرمزگان مفقود شده‌اند.

بوشهر: سیل در هفت شهر

مناطق شرقی و جنوبی استان بوشهر غرق سیل است.

قاسم قائدی، مدیرکل مدیریت بحران استان بوشهر گفت:

«وضعیت در شهرستان‌های تنگستان، دشتستان، دشتی، جم، دیر، کنگان و عسلویه بحرانی است. همه این شهرستان‌ها باسیل و آبگرفتگی رو به رو هستند... سدها و بندها سرریز کرده‌اند، آب روی پل شهر کلمه، بخش‌های بوشکان و ارم ، روستای درودگاه و کلل را گرفته و رفت و آمد در این مناطق به سختی در این مناطق امکان پذیر است».

بر اساس آخرین گزارش‌ها مسیرهای روستاهای شهرستان تنگستان نیز مسدود و برق آنها قطع شده است. ریزش کوه نیز جاده جم- سیراف را بسته است.

بر اساس آخرین گزارش‌ها ارتباط تلفنی با شهرهای جنوبی استان بوشهر قطع شده است.

سیل خسارت گسترده‌ای نیز به کشاورزان این استان رسانده و بسیاری از محصولات کشاورزی به زیر آب رفته است.

بر اساس آمار رسمی، ظرف یک هفته گذشته میانگین بارش در شهرستان جم و دیگر شهرهای جنوبی استان بیش از ۳۷۰ میلیمتر بوده است.
بیش از ۱۰۴ میلیمتر بارش باران در جزیره لاوان نیز سبب تخریب خانه‌های قدیمی شده است.

فارس: قطع ارتباط با روستاها، آب سد در جهرم

بارندگی و سیل ۲۷ شهر استان فارس را درگیر کرد.

شدت بارش در استان فارس و شهر جهرم به حدی بود که جمعه ۲۹ بهمن سد خاکی محمدآباد در هم شکست و آب زیادی به شهر جهرم وارد شد. مقامات می‌گوید این حادثه خسارت جانی در پی نداشت.

پل روی رودخانه شور در جاده شیراز- جهرم شکست و جاده را مسدود کرد

علیرضا صحرائیان، فرماندار جهرم می‌گوید:

«سد محمدآباد ۱۰ سال پیش براساس طرحی اولیه برای ۲۵ سال طراحی شده بود و ظرفیت تحمل بارندگی حدود ۴۰۰ میلیمتر را نداشت.... در اثر تخریب آن ۳۵۰ هزار مترمکعب آب از حوضچه‌های آن تخلیه شد.»

بارندگی شدید در جهرم به خط لوله گاز صدمه زده و گاز این شهرستان را قطع است.

روز گذشته مسئولان از ساکنان مناطقی همچون زیباشهر، فرهنگ شهر خارقان و حیدرآباد خواسته بودند تا خانه‌های خود را ترک کنند.

سیل جاده شیراز- جهرم را مسدود کرده است.

علاوه بر این روستاهای کوچک و بدون جاده آسفالت ارتباطشان قطع شده است.

آبگرفتگی در شهرهای شیراز، فسا، فیروزآباد، جهرم، قیرو و کارزین نیز رفت و آمد را مختل کرده است.

اسماعیل نجار، رییس سازمان مدیریت بحران ایران درباره خسارت‌های جانی سیل اخیر گفت:

«یک کودک یک‌ساله و نیم ساله افغانی که بغل مادرش بوده به درون کانال آب سقوط و فوت کرد و یک نوجوان ۱۴ ساله نیز که روز جمعه با موتور قصد عبور از رودخانه فصلی را داشته، غرق شد.»

بنابر گزارش‌ها محور نیریز به سمت کرمان و یزد بر اثر ریزش کوه مسدود شده است. مقامات استان اعلام کردند محورها فیروز آباد-جم، داراب-بندرعباس، سپیدان‌ـ یاسوج، شیراز ـ ممسنی نیز با خطر ریزش کوه مواجه‌اند.

مدیریت ستاد بحران استان فارس از سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی تقاضای کمک کردند.

بارندگی در استان فارس از یکشنبه هفته گذشته( ۲۴ بهمن ماه) آغاز شد و تا جمعه شب ادامه یافت و به بسیاری از زیر ساخت‌های استان صدمه زد. امروز شنبه ۳۰ بهمن بارندگی متوقف شده و هوای استان آفتابی است.

معاون وزیر بهداشت، رئیس اورژانس، دبیرکل هلال احمر، معاون وزیر راه و رییس بنیاد انقلاب اسلامی به این استان سفر کردند.

کرمان: سد نساء سرازیر شد

سیل در کرمان جان یک نفر را گرفت. جوانی جیرفتی که برای گرفتن عکس سلفی به کنار رودخانه کلدان دلفارد رفته بود، به درون رودخانه سقوط کرد و جان خود را از دست داد.

محور کرمان- بم از مسیرهای اصلی این استان نیز بر اثر سیل بسته شده است

سیل تا کنون بیش از ۷۱ میلیارد تومان خسارت زده است.

محور کرمان- بم از مسیرهای اصلی این استان نیز بر اثر سیل بسته شده است.

بر اساس گزارش‌ها در کرمان آب سد نساء سرازیر شده است. میثم جعفرزاده، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل وزارت نیرو گفته:

«حجم مخزن این سد ۱۷۳ میلیون مترمکعب و تراز آن ۱۴۶۰ مترمکعب بوده که در حال حاضر کل حجم سد سرریز شده است... ما خروجی‌ها را باز کرده‌ایم و سیلاب به سمت رودخانه جاری می‌شود اما در کل حجم سیلاب و قدرت تخریب بالا بود که اگر سد وجود نداشت، خسارت قابل جبران نبود.»

او گفته دولت از یک هفته قبل جلساتی برای وقوع سیلاب در مناطق فارس، بندرعباس، کرمان و هرمزگان داشت و بدین ترتیب کوشیده شده است تا از خسارت کاسته شود. به گفته این مقام ارشد وزرات نیرو در فارس و هرمزگان و کرمان میزان بارندگی بیش از پیش بینی‌ها بود و این میزان بارندگی می‌تواند کمبود آب را جبران کند.

اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفته برای جبران خسارت استان‌های درگیر سیل شامل فارس، هرمزگان، بوشهر و کرمان پنج میلیارد تومان بودجه از دولت درخواست کرده‌اند.

به گفته این مقام مسئول برای مسکن‌های روستایی پنج میلیون تومان وام بلاعوض و ۲۰ میلیون تومان وام کم‌بهره و برای مسکن‌های شهری نیز شش میلیون تومان وام بلاعوض و تا سقف ۳۰ میلیون تومان نیز وام کم‌بهره پرداخت خواهد شد.

برف در نیمه شمالی

مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات ایران گفت تاکنون در ۲۷۵ شهر، روستا و محور برف‌گیر ایران عملیات امدادرسانی انجام شده است. با این حال دو نفر در خلخال بر اثر ریزش بهمن جان خود را از دست داده‌اند.

برف و کولاک باعث شده بسیاری از مسیرهای مواصلاتی از جمله آزاد راه تبریز - زنجان مسدود شود.

برودت، سرمای هوا و برف شدید مدارس اکثر شهرهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل و برخی شهرهای خراسان شمالی را به تعطیلی کشانده است.

شدت برف در استان گیلان نیز باعث قطع برق در بسیاری از بخش‌های این استان شده است.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • faryad

    گرد و غبار در شوش روز شنبه 30بهمن 95 به 33برابر حد مجاز رسید. همچنین در اهواز به 15 برابر و در آبادان صبح امروز 18برابر حد مجاز اعلام شده بود. در پی ورود توده گرد و غبار به خوزستان از صبح روز شنبه مدارس بیش از 13 شهرستان خوزستان تعطیل شد. ساعت کاری ادارات نیز در برخی شهرستانها از جمله اهواز، باوی، کارون و شوش تا ساعت 12 اعلام شده است.