ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

افغانستان فهرست گروه‌ها و رهبران تروریستی را در اختیار پاکستان قرار داد

دولت افغانستان از پاکستان خواسته این مراکز آموزشی را برچیند و ۸۵ تن از «مقام‌ها و رهبران گروه‌های تروریستی از جمله طالبان و شبکه حقانی» را به افغانستان مسترد کند.

در پی تنش‌های اخیر بین افغانستان و پاکستان، وزارت خارجه افغانستان فهرست ۳۲ مرکز تروریستی و نام ۸۵ تن از رهبران گروه‌های تروریستی در پاکستان را در اختیار دولت این کشور قرار داد.

روابط افغانستان و پاکستان در ۱۵ سال گذشته فرازو فرودهای بسیاری داشته و دو طرف پس از حملات تروریستی در کشورهای خود یکدیگر را به حمایت از تروریسم متهم کرده‌اند.

سایت روزنامه «هشت صبح» افغانستان سه‌شنبه ۲۱ فوریه / ۳ اسفند گزارش داد که نامه وزارت خارجه افغانستان به دولت پاکستان از طریق سفیر این کشور در اسلام‌آباد در اختیار دولت پاکستان قرار گرفته است.

وزارت امور خارجه افغانستان در نامه خود گفته است که در این مراکز آموزشی، تروریست‌ها در خاک پاکستان به‌منظور انجام فعالیت‌های تروریستی در افغانستان، آموزش می‌بینند.

وزارت امور خارجه افغانستان در این نامه از حکومت پاکستان خواسته است تا علیه این مراکز آموزشی و رهبران گروه‌های تروریستی که در آن کشور حضور دارند، اقدام کند. همچنین از دولت پاکستان خواسته شده تا ۸۵ تن از «مقام‌ها و رهبران گروه‌های تروریستی از جمله طالبان و شبکه حقانی» را که در آن کشور به سر می‌برند بازداشت کرده و به دولت افغانستان تحویل دهد.

فهرست وزارت خارجه افغانستان پیش از این به دولت پاکستان ارائه شده بود و پاکستان نیز روز دوشنبه ۲۰ فوریه / ۲ اسفند پاسخ امیدوارکننده‌ای به آن داد اما با این حال وزارت خارجه افغانستان گفته است اگر پاکستان در این زمینه اقدام جدی صورت ندهد دولت افغانستان از طریق نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل علیه این گروه‌ها مجازات‌هایی وضع خواهد کرد.

در روزهای اخیر تنش‌ بین افغانستان و پاکستان در پی انفجار تروریستی در زیارتگاه صوفیان لعل شهباز قلندر در ایالت سند پاکستان بالا گرفت. در این حمله نزدیک به ۸۰ نفر کشته و حدود ۲۵۰ نفر زخمی شدند. این حمله انتحاری مرگبارترین حمله در پاکستان طی هفته اخیر بود و گروه «دولت اسلامی» (داعش) مسئولیت آن را برعهده گرفت. به دنبال آن دولت پاکستان مرزهای خود با استان‌های ننگرهار و قندهار افغانستان را مسدود کرد. پاکستان معتقد است که  ۷۶ تروریست آن کشور در خاک افغانستان پنهان شده‌اند.

هم‌زمان با آن نظامیان پاکستان حملات راکتی‌ خود را به مرزهای دو کشور از جمله به شهرستان لعل‌پور ننگرهار نیز شدت بخشیدند. مقامات دولتی افغانستان می‌گویند این حملات افزون بر کشته و زخمی‌ کردن شماری از غیرنظامیان از جمله کودکان و زنان، صدها خانواده را آواره کرده است.

عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی کشور افغانستان ادعای حمایت این کشور از تروریست‌ها را رد کرده و گفته است گروه‌های تروریستی که در افغانستان فعالیت می‌کنند در خاک پاکستان ایجاد و تقویت شده‌اند. او همچنین افزوده است که گروه‌های تروریستی از سوی گروه طالبان حمایت می‌شوند.

عبدالله عبدالله همکاری میان افغانستان و پاکستان را از راه‌ حل‌های اساسی رفع تهدیدهای تروریستی عنوان کرد.

روابط افغانستان و پاکستان در ۱۵ سال گذشته فرازو فرودهای بسیاری داشته و دو طرف پس از حملات تروریستی در کشورهای خود یکدیگر را به حمایت از تروریسم متهم کرده‌اند.

افزایش این تنش‌ها تجارت دو کشور را نیز تحت تأثیر خود قرار داده و به‌گفته مقامات افغانستان و اتاق تجارت این کشور مبادلات تجاری بین دو کشور رو به کاهش است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.