ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بارزانی: استقلال کردستان به ایران و ترکیه ربطی ندارد

هدف مسعود بارزانی تشکیل یک دولت مستقل در کردستان است. اما ایران و ترکیه مخالف‌اند. رهبر کردهای عراق می‌خواهد درباره استقلال کردستان همه‌پرسی برگزار کند.

مسعود بارزانی، رهبر کردهای عراق، برگزاری همه‌پرسی درباره استقلال کردستان را «حق طبیعی و خدادادی مردم کردستان» دانست و هرگونه اعتراضی از سوی ایران و ترکیه، کشورهایی که با تشکیل یک دولت مستقل کردی مخالفند را رد کرد. او گفت اردوغان تنها سیاستمداری است که می‌تواند بین ترک‌ها و کردها صلح ایجاد کند.

مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق: وزهایی که عراق به‌عنوان کشوری با یک دولت مرکزی قوی شناخته می‌شد سپری شده است

مسعود بارزانی که از سال ۲۰۰۵ تاکنون رئیس اقلیم کردستان عراق است، جمعه ۲۴ فوریه / ۶ اسفند در گفت‌وگو با روزنامه فرانکفورتر آلگماینه آلمان گفت: «استقلال کردستان یک موضوع داخلی بین ما و بغداد است و به ایران و ترکیه ربطی ندارد.»

به‌گفته بارزانی، برگزاری یک همه‌پرسی درباره استقلال کردستان مغایر با اصول دمکراسی و حقوق بشر نیست. او گفت: «در این‌باره ما به اجازه کسی نیاز نداریم.»

او مرزهای رسمی عراق و سوریه در شرایط کنونی را بی‌معنا دانست و افزود: «چگونه می‌توان از عراق و سوریه هنوز هم به‌عنوان کشورهای واحد صحبت کرد؟ تناقض در این است که بسیاری از سیاستمداران از شرایط منطقه آگاهند اما آن را به‌رسمیت نمی‌شناسند. آن‌ها نمی‌خواهند بپذیرند که مرزهای رسمی دیگر معنایی ندارد و به تاریخ پیوسته‌ است.»

رهبر کردهای عراق معتقد است روزهایی که عراق به‌عنوان کشوری با یک دولت مرکزی قوی شناخته می‌شد سپری شده است: «اکنون زمان تعیین سرنوشت خود است.»

مسعود بارزانی نخستین بار در تابستان ۱۳۹۳ مسأله استقلال کردستان و همه‌پرسی در این‌باره را مطرح کرده بود. در آن زمان گروه «دولت اسلامی» (داعش) تازه چند شهر عراق را به تصرف خود در آورده بود و بارزانی به‌همین مناسبت گفته بود: «از این به بعد، ما کتمان نخواهیم کرد که استقلال هدف ما است. عراق عملاً تجزیه شده و آیا قرار است ما هم در چنین شرایط فاجعه‌باری که کشور دچار آن شده است زندگی کنیم؟»

او پس از آن بارها موضوع همه‌پرسی درباره استقلال کردستان عراق را مطرح کرده است.

بارزانی در گفت‌گوی خود با روزنامه فرانکفورتر آلگماینه ، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه را ستود و به کردهای سوریه هشدار داد که «حساسیت‌های ترکیه را در نظر بگیرند». او گفت اردوغان «شجاعت زیادی نشان داد» و تنها سیاستمداری است که می‌تواند میان ترک‌ها و کردها صلح برقرار کند اما متاًسفانه در حال حاضر «تحولات دیگری» در ترکیه در جریان است.

رئیس اقلیم کردستان عراق در همین حال خواهان آزادی صلاح‌الدین دمیرتاش، یکی از رهبران کُرد حزب دمکراتیک خلق‌ها در ترکیه شد.

صلاح‌الدین دمیرتاش و فیگن یوکسک‌داغ، دو رهبر اصلی حزب دمکراتیک خلق‌ها، حزب مدافع کردها در اوایل آبان‌ماه سال جاری در ترکیه بازداشت شدند. دادستانی شهر دیاربکر ترکیه در دی‌ سال جاری دمیرتاش را به ۱۴۲ سال زندان و فیگن یوکسک‌داغ را به ۸۳ سال حبس محکوم کرد.

مسعود بارزانی گفت: «به سود صلح در ترکیه است که دمیرتاش و دیگر سیاستمداران حزب‌اش از زندان آزاد شوند.»

بارزانی همچنین درباره این‌که چرا نبرد برای آزادسازی موصل سخت و طولانی شده است گفت با در نظر گرفتن آن‌که به مردم غیرنظامی شهر نباید آسیبی وارد شود، نمی‌توان به نیروهای «دولت اسلامی» (داعش) آن‌طور که عملیات نظامی ایجاب می‌کند حمله کرد.

او گفت زمان علیه داعش است؛ هر چه نبرد طولانی‌تر شود، منابع انسانی، تدارکات و قدرت مبارزه داعش فرسوده‌تر می‌شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • باقی در امان

    انتخاب درست و سالم و شرکت آگاهانه مردم کردستان حق مسلم آنهاست .ابتدا مزایا و معایبش را برای مردم بگویند . فکر نمی کنم میزان آگاهی مردم اقلیم به اندازه مردم اسکاتلند باشد که از جریان آزاد اطلاعات و اخبار بهره مند هستند . در منطقه تحت ظلم و جنگ افروزی بوده‌اند . کشورهای منطقه بررغم هر مشکلی با همدیگر در تجاوز به حقوق کرد دست کمی از هم نداشته‌اند در همه ادوار و فراز و فرودها . اما در سوی دیگر مطامع قدرت‌های منطقه را نباید فراموش کرد .در جریان های کشورهای اروپایی وضعت شفاف تر است ولی متاسفانه در منطقه ما این طور نیست ونباز به سیاست بلد های خوش طینت و خوش سابقه است که مردم کرد را در تصمیم گیری کمک کنند. روشن فکران کرد وظیفه سنگینی در آگاهی مردم برای رای دادن دارند اگر مردم ما در ۵۷به اندازه کافی اطلاع و آگاهی داشتند امروز کاسه چه کنم در دست نداشتیم.

  • سعدون

    در ضمن در صورت پیوستن چهار بخش کوردستان این اتحاد است نه تجزیه ،ودرپایان یبعضی از کامنتهائی که خوندم واقعا دلم براشون سوخت چقدر افکار ارتجاعی دارن این فرزندان کوروش کویر

  • سعدون

    استقلال جنوب کوردستان حق مسلم مردم ان منطقه از کوردستان است که امیدوارم با پیوستن مانطق غرب کوردستان وشمال وشرق کوردستان به آن کشور بزرگ کوردستان یک پارچه به کوری چشم *** محقق شود

  • خسرو

    به نظرم دوران تشکیل حکومت های محلی و کوچک گذشته اونم تو خاورمیانه که هر شهر محله اش یک قومی هست اگر هر قومی هر زبانی و هر دین مذهب بخواد برای خودشون حکومت تشکیل بدهند و با دیگران ناسازگار باشند خاور میانه تبدیل میشه به ده ها کشور خورده که همه با هم همسایه هستند و به هم شدیدا وابسته این کشور ها به راحتی به خاطر کوچکیشون و کم جمعیتیشون و وابسته بودن به همدیگه برای رقابت با هم دیگه یا پیشرفت رو میارن به کشور های بزرگتر و قدرتمندتر و یکجور های مستعمره غیر رسمی میشن و قدرت های بزرگ اونها رو به خاطر رقابت با هم به جون هم میندازن یا با فروش سلاح منابعشون رو به تاراج میبرند و اخرش هم با یک جنگ بزرگ خونین بین این کشورها به پایان میرسه مثل همین الان دقیقا مثل تاریخ 100-300 سال اخیر استعمار بهترین مثالش اروپا که بعد از اونهمه درگیری و کشته به این نتیجه رسید که تو این 60-70 سال متحد بشه وتبدیل به یک قدرت بزرگ جهانی شد هر چند مشکلاتی هم داره (کلا مشکلات همیشه هست) هیچ قومییت تو تاریخ معاصر نتونسته با جدا شدن از کشور اصلی به کشور بهتری نسبت به قبل از جدا شدن تبدیل بشه مخصوصا تو خاورمیانه مثالش افغانستان ترکمنستان اذربایجان و ارمنستان یا قسمتی از پاکستان که با جدا شدن از ایران چه خود خواسته چه به زور وضعیت بهتری نسبت به کشور مادر پیدا نکردند هر چند بعضیهاشون با رفتن به زیر پرچم کشور های قدرتمند مدتی وضعیتشون بهتر شده ولی در دراز مدت بیشتر عقبگرد کردند تا پیشرفت و کلام اخر اینکه بر حسب قانون طبیعت اونهای که سازگارتر هستند باقی می مانند نه اون های که قدرتمندتر هستند

  • تیشک

    زمانی مردم اسکاتلند درخواست همه پرسی برای استقلال اسکاتلند از بریتانیا را داشتند، تمام دنیا و حتی ا.ن ما هم که در آن زمان رئیس جمهور بود از خواست مردم اسکاتلند حمایت کردند و به تصمیم مردم آن کشور احترام گذاشتند. چرا نباید ما مردمان متمدنی باشیم و منتظر تصمیم مردم آن کشور بنشینیم، و بعد اظهار نظر کنیم. شمائی که در خصوص زبان و تمدن و ناموس مردم کورد عراق اینگونه قلم فرسائی می کنی! آیا در خصوص تاریخ صد سال اخیر مردم کرد عراق مطالعه داشته ای؟ بعید بدانم! که اگر چنین بود، چنین نمی نوشتی! آیا شما فکر می کنید که گربه برای رضای خدا موش می گیرد؟ اگر حکومت های وقت به آنها کمک کرده اند نه بخاطر این بوده که عاشق چشم و ابروی کورد و سنی و ایزدی هستند، که اگر بودند به مردم کورد و بلوچ در کشور خود رحم می کردند! به شخصه معتقدم که رژیم ولایت معاش ایران از تجزیه عراق و سوریه نه تنها ناراحت نخواهد بود بلکه آن را به نفع ابر قدرتی خود می داند. اما نکته ای در اینجا حائز اهمیت است و آن اینکه، رژیم در صورتی از آن حمایت خواهد کرد که بتواند بر آن کشور تازه استقلال یافته سیطره کامل داشته باشد، تا در جهت ایدئولوژی خود از آن استفاده کند.

  • کُرد یعنی ایرانی

    بارازنی از سال 1991 دارد بر شمال عراق (سورستان) سلطنت می کند. / کلمه قشنگ و عوام فریب استقلال را همه اش می گوید برای سرپوش گذاری بر دیکتاتوری سلطنتی و مورثی اش. مگر رئیس جمهور چند سال باید باشد؟ حقیقت تلخ اینست نظام ولایی که بارها ماهیت ضد ایرانی اش ثابت کردهف بخاطر ایدئلوژی داشیعی که رقیب داعشی ها است چند بار بارازنی ها را نجات داده، ولی طبق معمول خیانت کرده به نظام ولایی!! همان طور که سودان خیانت کرد وقتی دلارهای نفتی سعودی ها گرفت /اگر سپاه و شیعیان جلوی داعش نگرفته بودند و سلاح دراختیار پیش مرگه ها نگذاشته بودند اربیل گرفته بودند ولی قوای ایران در 40 کیلومتری اربیل جلی شان گرفتند /متاسفنه ان موقع سرزنش کردند ایرانی ها ولی گفتند بخاطر امنیت ایران بود/ حالا بخورند دارند یک حکومت ضد ایرانی تجزیه طلب دیگر شکل می یگرد و اضافه می شود به جمهوری های شوروی سابق! این مشکلات همه ناشی انقلاب راتجاعی 57 و از دست رفتن نظام شاهی ایران بود که ره چند دیکتاتور بود ولی لاقل وطن پرست بود /یک موی گندیه رضاه به این نظام می ارزد! رضاشاه اگر نبود 90 سال پیش ایران 20 تیکه کرده بودند مزدوران تجزیه طلب./ متاسفنه با این رعبی تجزیه طلب ها و داعشی وارها سلفی راه انداخته اند امیدی به برقراری نظام لیبرال دمکراسی در ایران و همسایگان نیست./ ترکیه هم که دارد به جمهوری اسلامی دیگری تبدیل می شود!

  • Komar

    جناب امید، لازم به توضیح نیست که کوردها توانایی محافظت از فرهنگ و زبان خود را دارند نگران ناموس و زبان و فرهنگ نابود شدهٔ مملکت خودت باش و دلت به حال خودت بسوزد که زیر ذلّت داری زندگی‌ میکنی.

  • امید

    اگه ایران نبود که الان بستگانت ** ترک و عرب بودند که ناموست رو از چنگ داعش در آورد تمام دنیا دنبال اتحادیه و مشترک المنافع و... میگرده تو افتادی دنبال. حرف اربابات که منطقه رو به خاطر اسراییل تجزیه کنی تو به مردم خودت هم خیانت میکنی دلم برات میسوزه دلم برای مردم کرد هم میسوزه من خودم کردم. زیر رو ی شما رو میشناسیم

  • علیرضا

    خوب اگر تجزیه تلطبی با اصول دموکراسی خواهی منافاتی ندارد خوب من هم همین را به بارزانی میگویم اگر فردا یکی از استان های اقلیم کردستان هم بخواهد اعلام جدایی کند باید این حق را به انها هم بدهید. شما فقط شدشد یه سری مهره که کشورهای غربی دارن بازیتون میدن. روزی هم نوبت به خودتون خواهد رسید . اگر فکر کرده فردا هم میخواد دست درازی کنه به کردستان ایران کور خوانده اینجا عراق و سوریه نیست. درود بر رضا شاه که ایران رو یکپارچه کرد و حالا ما داریم با تاریخ و هویتی که او قیام کرد ادامه میدهیم. هر کسی خواهان تجزیه ایران است بهتره که کشور رو ترک کنه و بره هر جا که میخواد خاک یک کشور چیزی نیست که بخواد سرش رای گیری بشه و اصول دموکراسی تو ش رعایت بشه!